Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 9 luku

Ilm 9 luku

 

PYHÄ SOTA

Maailmassa tapahtuu asioita, joita emme toivoisi tai uskoisi mahdolliseksi – vaikka kaikki merkit näyttävät siihen suuntaan.

Islamin ja kristinuskon välillä on suuri ero. Jeesus toi rauhan sovituskuolemansa kautta, mutta islamin perustaja toi miekan. Kun kristinuskon Jumala tahtoo hallita sydämiämme ja rakkauden kautta muuttaa maailmaa, islamin päämäärä on globaali kalifaatti, joka perustuu pakkovaltaan.

Vielä nyt muslimimaat ovat mitä suurimman sekasorron vallassa. Veli taistelee veljeään vastaan. Tässä sekasorrossa kasvaa tulevan pyhän sodan siemen. Tarkoituksettomuus ja kosto täyttävät sydämet. Lopulta yhteinen vihollinen, vahva uskonnollinen johtaja ja aate yhdistävät.

Kammottava pyhä sotaa alkaa. Sen airueena on 200 miljoonan armeija, joka surmaa kolmasosan ihmiskunnasta. Jo nyt kuultavat pyhän sodan huudot täyttävät maan. Etenkin Israel on vihan kohteena. Todennäköisesti on kyse ns. Googin sodasta, josta Hesekiel kertoo (Hes 38-39 luvut). Samalla sota on maailmanlaaja.

Johanneksen ilmestys on täynnä merkillisiä kuvia. Joko hän näki juuri sellaisia tai sitten hän näki tulevaisuuden sotateknologiaa, jota hän selitti käyttämällä oman aikansa kuvia ja sanoja. Nämä kuvat ja symbolit eivät katoa ilmaan. Ilmestyskirja puhuu todellisesta maailmasta ja samalla sen takana vaikuttavista näkymättömistä voimista.

Kaiken tämän edessä ihmisen olettaisi etsivän ikuista turvaa Jumalasta. Kuvauksen järkyttävin kohta on tämä: ihmiset eivät käänny vaan pitävät kiinni kapinasta ja moraalittomasta elämästä.

 

Jumala kutsuu parannukseen
– käänny ennen kuin on liian myöhäistä!