Kunnia ja rauha & Immanuel

VARJELET TIENI

Juha Vähäsarjan Joka päivä -hartauskirja
(Perussanoma)

.

KUNNIA KORKEUKSISSA JA MAASSA RAUHA! (6.12.)

Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa (Luuk 2:14)

Rauha on suuri Jumalan lahja. Erityisesti kristittyjen tehtävä on toivoa, tehdä työtä ja rukoilla sen puolesta, ettei kansamme tarvitsisi enää sodan kurjuutta nähdä.

Rukoilemme, että keskellämme saisi toteutua taivaallisen sotajoukon rauhantoivotus. Jos koetuksen aikoja maallemme vielä annetaan, niin tärkeintä on tietää, että silloinkin turvanamme on Ikiaikojen Jumala ja hänen käsivartensa on väkevä.

Koska Jumalan rauha ei ole tästä maailmasta, se kantaa meitä myös koetusten aikoina – olkoot koetukset henkilökohtaisia murheita tai koko kansaa koskevia ahdinkoja.

Jumalan rauha on kärsimyksissä koeteltu, ja se kantaa meidät varmasti sinne, missä viimeisetkin sodat on sodittu.

.

* * * * * * * * * * *

.

LUPAUS KANTAA

Juha Vähäsarjan Joka päivä -hartauskirja
(Symbolum)

.

IMMANUEL (24.12.)

Sen tähden Herra itse antaa teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.  (Jes 7:14)

Messiaan nimi on Immanuel, ”Jumala meidän kanssamme” tai ”Jumala meidän keskellämme”.

Hän, jota vuosisadat odotettiin, josta profeetat kertoivat, jota ihmiset janosivat nähdä, oli ”Jumalan meidän kanssamme”. Ei ”Jumala, kauhistuttava ja kaukainen”.

Jumala on kanssamme, tässä vierellä, lähellä. Hän on Kaikkivaltias ja Kaikkitietävä ja meitä lähellä. Hän sanoo: Älkää pelätkö!

Tullessaan maailmaan hän lähetti enkelit ensin kertomaan, ettei tarvitse pelätä. Enää ei tarvitse pelätä, koska meidän Jumalamme tulee ollakseen meidän kanssamme joka päivä maailman ajan loppuun asti.

Hän tulee taakkojemme kantajaksi, avun tuojaksi ja taivaaseen viejäksi. Jumala on nytkin kanssamme, enää ei tarvitse pelätä.