Sairaana, tuskassa tai kuoleman edessä

… SAIRAANA, TUSKASSA TAI JOPA KUOLEMAN EDESSÄ

Jokainen meistä kantaa ruumiissamme ja sielussamme sairauden siemeniä. Jokaisen geneettinen perimä on epätäydellinen, sukupolvien ketjussa vioittunut. Lisäksi solumme on säädetty niin, että lopulta ne eivät enää uusiudu vaan koko elimistömme vanhenee. Fyysinen kuolemakin on edessä väistämättömästi.

Voimme vähentää sairauksien puhkeamista ja lieventää niiden etenemistä ja oireita elämällä terveellisesti ja tasapainoisesti. Sama pätee ikääntymiseen. Tarvitsemme liikuntaa, terveellistä ruokaa kohtuullisessa määrin, tervettä itsesuojeluvaistoa, hyviä ihmissuhteita, mielekästä työtä ja tekemistä, sekä elävän suhteen Jumalaamme.

Kaikesta huolimatta me ajoittain sairastumme. Osasta voimme parantua, osaa sairauksista joudumme kantamaan vuosikymmeniä ja osa johtaa nopeastikin kuolemaan. Sairauteen liittyy monenlaista kipua, tuskaa, ahdistusta ja pelkoa.

Mitä voimme tehdä sairauden edessä ja keskellä? On syytä turvautua länsimaiseen lääketieteeseen, joka perustuu vuosikymmenten perusteelliseen tutkimukseen. Sen sijaan itämaiset hoidot, lääkitykset ja terapiat eivät kestä tieteellistä tarkastelua. Usein niiden takana on itämainen uskonto, joka on verhottu terveydenhoidon huntuun. Niitä kannattaa välttää, sillä ne syövät rahat ja usein tuovat paljon selittämätöntä ahdistusta ja pelkoa. Lue tästä enemmän nettisivun kohdasta Kristillinen seurakunta / Näennäiskristilliset liikkeet / Okkultismin monet muodot ja niistä vapautuminen.

Toiseksi on syytä noudattaa lääkärin neuvoja ja elää niin normaalisti ja monipuolisesti kuin mahdollista vaalien terveellisiä elämäntapoja. Kolmanneksi, ei kannata jäädä yksin vaan hoitaa ainakin tärkeimpiä ihmissuhteita. Samalla pitää varoa, ettei rasita yhtä ihmistä päivästä toiseen. Siksi juuri seurakunta on tärkeä mahdollisuus kokea ja jakaa ystävyyttä ja lähimmäisyyttä. Seurakunta on tarkoitettu hengelliseksi kodiksi.

 

Sairauden, tuskan ja kuoleman edessä tärkeintä on muistaa, että Jumala on elämä. Hän on voittanut sairauden ja kuoleman vallat Jeesuksen ristintyön ja ylösnousemuksen kautta. Sairaus ja kuolema ovat ihmiskunnan syntiinlankeemuksen vakava seuraus. Niiden perusjuurena on synti, joka on meissä kaikissa olemuksellisesti läsnä. Siksi juuri Jeesuksen ristinkuolema on tuon juuren hoitamista ja eliminoimista. Lopulta sairaudet ja kuolema jopa pakottavat meitä turvautumaan Jumalaan, jotta jälleen saisimme elämän, ikuisen elämän. Ilman niiden uhkaa ja todellisuutta kukaan ihminen ei koskaan kääntyisi Jumalan puoleen. Ihminen eläisi syntisenä ikuisesti ja kärsisi sen myötä ikuisesti. Onneksi Jumala estää tämän kuoleman kautta.

Kuolema ei merkitse ihmisen olemassaolon päättymistä. Jumala loi ihmisen ikuisuusolennoksi. Vaikka fyysinen ruumiimme kuolee, syvin persoonamme ja tietoisuutemme jatkaa olemassaoloa sielussamme. Siksi niin monilla on kuoleman rajan takaisia kokemuksia. Olemassaolo ei kuitenkaan merkitse todellista elämää. Aito elämä on mahdollista vain sen Luojan yhteydessä. Hän on rakkaus, hyvyys, ilo, pyhyys ja autuus. Ihminen, joka torjuu Luojansa, jää kaikkea tätä vaille. Hän on olemassa mutta ei saa nauttia elämän ihanuudesta.

Siksi on niin iankaikkisen tärkeää ja välttämätöntä, että ihminen antaa Jumalan pelastaa hänet takaisin elämään tyhjästä olemassaolosta. Tämän voit tehdä vielä kuolinvuoteellasikin. Vaikka olisit hukannut itsekkäästi koko ajallisen elämäsi, Jumalan armo on ihmeellistä. Jeesuksen tähden saat lahjaksi iankaikkisen elämän. Elämän lahjan vastaanottamista ei silti pidä jättää kuolinvuoteelle. Elämä on tässä ja nyt. Tarvitsemme Jumalaa ajallista ja iankaikkista elämää varten. Välttämättä kuolinvuoteellakaan emme kykene tai halua turvautua Jumalaan.

Yhteys Jumalaan syntyy, kun hän kutsuu. Silloin on tärkeää vastata myöntävästi Jumalan armoon ja rakkauteen! Hän on sairauden ja kuoleman voittaja ja Herra. Hän on Elämä! On parempi kulkea käsi kädessä ja lopulta Jumalan sylissä läpi sairauksien ja kuoleman täydelliseen elämään, kuin jäädä yksin, ikuisiksi ajoiksi.

 

Lisämateriaalia

Katso parantumisesta ja sairauksista tarkemmin sivuston kohdasta

  • Vanha testamentti / Psalmit ja viisauskirjallisuus / Jobin kirja
  • Kristillinen palvelu ja armolahjat / Armolahjat / Erityiset palvelulahjat osa III (Parantaminen).

Katso kuoleman kohtaamisesta tarkemmin sivuston kohdasta Surutyö, kuolema ja iankaikkisuus.

 

 

Rohkaisua Raamatusta!

Ota Raamattu käsiisi ja lue seuraavia tekstejä, joissa Jumala haluaa rohkaista ja neuvoa sinua. Merkitse itsellesi ylös kohdat, jotka koskettavat ja puhuttelevat sinua. Pysähdy ja pohdi niitä. Rukoile.

 

Sairaus ja tuska

Psalmi 23

Psalmi 73:23-26

Psalmi 103:3-5

Jes. 38:1-5

Jes. 53

Matt. 4:24 ja 8:14-17

Apt. 15:16

1 Kor. 12:9

2 Kor. 4:7-18

2 Kor. 5:1-10

2 Kor. 12:8-10

Jaak. 5:14-15

 

Kuolema

Job 19:24-27

Psalmi 18:5-7

Psalmi 23

Psalmi 55:5-9

Psalmi 73:23-26

Psalmi 116:3-9

Jes. 9:1

Jes 25:8-9

Jes. 65:17

Joh. 11:25-26

Joh. 14:1-6

1 Kor. 15:55-58

2 Kor. 6:1-2

1 Tess. 4:13-18

1 Piet. 1:3-9

1 Joh. 3:1-3

Ilm. 1:17-19

Ilm. 7:14-17

Ilm. 21:3-5

Ilm. 21:4