Stefanus-lähetys / Marttyyrien Ääni

STEFANUS-LÄHETYS / MARTTYYRIEN ÄÄNI

 

Syntyhistoria

Liikkeen perustajana on liikemies Richard Wurmbrand, joka oli Romanian juutalainen mutta ateisti. Vuonna 1936 hän sairastui tuberkuloosiin ja lähti toipumaan pieneen vuoristokylään, jossa oli uskova puuseppä. Tämä oli hartaasti toivonut, että voisi voittaa yhden juutalaisen Jeesukselle. Hän antoi Richardille Uuden testamentin. Mies tuli uskoon ja myöhemmin hänen vaimonsa Sabina. Yhdessä he aloittivat evankelioimaan omaa kansaansa.

Kun natsit miehittävät Romanian, Sabinan perhe tuhottiin keskitysleirissä. Pariskunta tuli usein pidätetyksi ja he olivat kuolemanvaarassa. Sodan jälkeen he tekivät salaista lähetystyötä neuvostosotilaiden parissa, jotka miehittivät maata. Richard vangittiin vuonna 1948 ja hän oli kidutettuna Romanian vankiloissa 14 vuoden ajan. Vaimo oli orjatyössä kolme vuotta. Vuonna 1965 Norjan messiaaniset juutalaiset lunastivat perheen vapaaksi länteen. Tuolloin he aloittivat pitkän työnsä vainottujen kristittyjen hyväksi. Richardin kokemuksista kertoo kirja ”Kidutettu Kristuksen tähden”.

Työ on järjestetty lähetysjärjestö International Christian Association (ICA) alaisuuteen. Toimintaa on noin 70 maassa ja kussakin maassa on paikallisella nimellä oleva järjestö työtä toteuttamassa. Suomessa Stefanus-lähetys rekisteröitiin vuonna 1972. Se muutti nimensä äskettäin Marttyyrien Ääni nimeksi. Se toimittaa samannimistä lehteä, jonka taustana on The Voice of Martyrs -lehti.

 

Luonne

Järjestö toimittaa kristityille Raamattuja, kirjallisuutta, radio- ja tv-lähetyksiä sekä aineistoa internetin välityksellä. Se lähettää avustuksia marttyyrien perheille ja rohkaisee toimimaan maissa, joissa on vainoa. Tavoitteena on voittaa Kristukselle myös vainoajia. Järjestö tiedottaa vainoista ja kristittyjen olosuhteista ja rohkeudesta. Evankeliumia viedään jopa kapinallisille ja terroristeille, jotta terroriteot vähentyisivät. Järjestö on poliittisesti ja uskonnollisiin tunnustuksiin sitoutumaton. Se pyrkii yhteistyöhön kaikkien kanssa evankeliumin ja vainottujen hyväksi.

 

Nettisivut

Järjestön toiminnasta voit lukea parhaiten marttyyrienaani.fi nettisivuilla tai tilaamalla Marttyyrien Ääni -lehden.