Hän tekee mitä lupaa & Muurien yli

ELÄVÄÄ VETTÄ

Juha Vähäsarjan Joka päivä -hartauskirja
(Symbolum)

.

HÄN TEKEE, MITÄ LUPAA (18.3.)

Jumalani, sinun apuusi minä luotan. Enhän luota turhaan, ethän anna vihollisilleni sitä riemua, että he voittavat minut! (Psalmi 25:2)

Miten luottamus syntyy? Se syntyy kokemuksesta. Joku osoittautuu sanojensa mittaiseksi. Tekee, mitä lupaa. On se, mikä sanoo olevansa. Toimii, niin kuin on oikein.

Jumala on aina ja kaikissa tilanteissa luotettava. Hän ei petä eikä jätä. Hän ei hylkää ketään, joka etsii apua. Hän rakastaa ja antaa anteeksi.

Hän on Jumalamme hyvinä päivinä ja hän on Jumalamme pahoina päivinä. Hän on aina sanojensa mittainen. Hänen lupauksiinsa nojaava ei pety, koska Jumala ei lupaa turhia.

Luottamus syvenee siitä kokemuksesta, että meistä pidetään huolta – vaikka hetken näyttäisi huonolta ja tuntisimme olevamme yksin.

Jumala ei kiellä lohdutustaan, eikä käännä selkäänsä kenellekään, ei sille syntisimmällekään. Jumalani, sinun apuusi minä luotan!

.

* * * * * * * * * * *

.

MUURIEN YLI (1.3.) – muunnos

Sinun avullasi minä ryntään yli vallien, Jumalani avulla hyppään muurien yli. (Psalmi 18:30)

Jumala – sanasi rohkaisevat meitä. Katselemme tulevaisuuttamme ja mietimme, miten kohtaamme vaativat haasteet ja vuorien kokoiset ongelmat.

Herra, sinä rohkaiset meitä palvelijasi kokemuksiin perustuvilla sanoilla. Sinun avullasi meidän ei tarvitse arkailla eikä pelätä tulevaa, vaan saamme kohdata kaikki vallit ja korkeat muurit ja nousta niiden harjalle.

Saamme ottaa tulevat haasteet iloisin mielin ja rohkeasti vastaan, sillä eihän meidän tarvitse katsella omaa heikkouttamme ja vajavuuttamme, vaan sinun voimaasi, joka on vastustamaton.

Jumala, johdata meidät esteiden ylitse. Varjele kulkemasta väärään suuntaan. Kaikilla teillämme kulje edellämme ja tasoita tiemme.