Aikamme Jumala-kuvia

AIKAMME JUMALA-KUVIA

Aikamme vääristymiä

Koronakriisi paljastaa paljon. Vaikka ihmiskunta on pysäytetty ennen kokemattomalla tavalla, täällä Suomessa kukaan ei puhu Jumalasta julkisesti mitään. Päättäjät ja kansa elävät niin kuin mitään Jumalaa ei olisikaan. Tämäkin on yksi kuva Jumalasta. Häntä ei ole.

Vuosikymmenten ajan kirkkomme ajautunut yhä syvemmin liberaaliteologian pauloihin. Sen kuva Jumalasta ei perustu Raamattuun vaan ihmisten toiveisiin ja humanismiin. Raamatusta irrotetaan muutama tuttu sana kuten ”Jumala, Kristus, armo ja rakkaus”. Ne selitetään humanistisesti, vastoin Jumalan ilmoitusta omassa Sanassaan.

Liberaaliteologian jumala on kaiken hyväksyvä pehmo lälly, joka toteuttaa ihmisten itsekkäitä toiveita. Kristus on lähimmäisen rakkauden esikuva. Rakkaus on kaiken sen toteuttamista, mikä tuntuu hyvältä (syntisestä ihmisestä). Armo on itsensä hyväksymistä ilman sovitusta ja parannusta.

Maallistuneen yhteiskunnan ja liberaaliteologian vaikutukset koskettavat konservatiivisia, päällisin puolin Raamattuun pitäytyviä herätysliikkeitä ja uskovia. Jumala on pitkälti rakkaus, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Hän rientää korjaamaan haavamme ja auttaa heti, kun meillä on ahdistus.

Monille konservatiiveillekin koronavirus on paha, joka on nyt kohdannut ihmiskuntaa. Jumala seisoo rinnallamme taistelussa tätä pahaa vastaan.

Todellinen Jumala

Vielä vuosisatoja sitten Jumala nähtiin ensi sijassa pyhänä, jopa osin pelottavana Tuomarina, jonka käsissä on jokaisen ihmisen elämä. Nyt meidän aikanamme Jumala on lähinnä vaaleanpunainen rakkaus, joka itkee, kun me kohtaamme vaikeuksia.

Entäpä jos Jumala onkin lähettänyt koronaviruksen? Mitä se merkitsee jumalakuvallemme?

Uskallanpa väittää, että juuri näin Jumala on tehnyt. Hän lähetti koronaviruksen keskellemme. Siitä seuraa huikaisevia näköaloja, jotka ovatkin yllättäen hyvin positiivisia.

Jos väitämme, että maailman pysäyttänyt koronavirus onkin pahan työtä tai vain sattumaa, olemme syvissä ongelmissa. Siitä seuraa loogisesti:

 • Tilanne ei ole Jumalan hallinnassa. Virus ryöstäytyi ja nyt me yritämme paikata sitä.
 • Jumala toimii vain taustalla, katsoo ja toivoo, että ihmiset osaisivat toimia oikein ja löytäisivät jonkin tepsivän rokotteen tai lääkkeen – josta Jumalakaan ei tiedä mitään.
 • Jumala on tyytyväinen ihmiskunnan elämään ja moraalisuuteen. Hän ei pysäyttänyt ihmiskuntaa. Hänellä ei ole muuta sanottavaa kuin, että koittakaa pärjätä, kyllä tämä tästä taas hyväksi muuttuu. Sitten taas voitte jatkaa samaa itsekeskeistä, kohti tuhoa johtavaa elämäänne.
 • Jumala ei ole pyhä, kaikkivaltias Tuomari. Oikealla ja väärällä ei ole lopulta väliä.
 • Paha on voimakkaampi kuin Jumala.
 • Kaikki on sattumaa eikä Jumalakaan voi sille juuri mitään.
 • Meillä ei ole perimmäistä toivoa.

Mutta entäpä jos Jumala onkin koronaviruksen lähettäjä? Mitä siitä seuraa loogisesti?

 • Jumala on pyhä, kaikkivaltias Herra.
 • Jumala on hyvin huolissaan ihmiskunnan itsetuhoisasta elämästä.
 • Armossaan ja pyhyydessään Jumala on nyt pysäyttänyt koko ihmiskunnan, jotta tämä välttyisi paljon pahemmalta.
 • Jumala tarvittaessa, tarkkaan harkiten, määrätietoisesti lähettää vitsauksia, jotta ihminen pysähtyisi, kääntyisi ja pelastuisi. Jumala lähetti Egyptin faaraon ja kansan ylle 10 vitsausta.
 • Jumala on elämän ja kuoleman Herra. Hän määräsi jokaiselle ihmiselle – sinullekin – kuolemanrangaistuksen synnin tähden. Jumala ei pelkää ottaa vastuuta siitä, että hän antaa elämän ja ottaa sen pois, milloin hyväksi näkee.
 • Kaikki on Jumalan kädessä. Koronavirus ja kuolema ovat Jumalan työkaluja, joita hän käyttää kirurgisen tarkasti, jotta ikuinen elämä voittaisi.
 • Me olemme turvassa Jumalassa – elimmepä tai kuolimme. Meillä on pettämätön toivo.

Luepa seuraavia Jumalan sanoja, joissa hän kertoo olevansa monien koettelemusten lähettäjä. Jos hyväksyt ne, hyväksyt itse Jumalan sellaisena kuin hän on. Jos torjut ja hylkäät nämä sanat, silloin hylkäät itse Jumalan ja rakennat oman mielikuvitusjumalan vastoin ensimmäistä käskyä: Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia. Älä tee jumalankuvia.

2 Mooseksen kirja 12:12

Minä kuljen sinä yönä halki Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, ihmisten ja eläinten. Minä annan tuomioni kohdata kaikkia Egyptin jumalia. Minä olen Herra.

Hesekielin kirja 32:15

Kun minä teen Egyptin maan autioksi ja maa tulee autioksi kaikesta ja kun minä surmaan kaikki sen asukkaat, ihmiset tulevat tietämään, että minä olen Herra.

5 Mooseksen kirja 32:39

Nähkää nyt, että minäminä se olen, eikä minun rinnallani ole yhtään jumalaa. Minä surmaan ja herätän eloon, minä lyön ja minä parannan, eikä ole ketään, joka pelastaa minun käsistäni.

2 Aikakirja 7:12-14

Jos minä suljen taivaan, niin ettei tule sadetta, jos minä käsken heinäsirkkojen syödä maan tai jos minä lähetän ruton kansaani, / mutta minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palaavat pahoilta teiltänsä, / niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja minä teen heidän maansa jälleen terveeksi.

Psalmi 78:34-37

Kun hän surmasi heitä, kysyivät he häntä, kääntyivät ja etsivät Jumalaa. He muistivat, että Jumala oli heidän kallionsa ja että Jumala, Korkein, oli heidän lunastajansa.

Mutta he pettivät häntä suullaan ja valehtelivat hänelle kielellänsä; sillä heidän sydämensä ei ollut vakaa häntä kohtaan, eivätkä he olleet uskolliset hänen liitossansa.

Läpi Raamatun alusta loppuun kulkee kirkkaana ja voimakkaana Jumalan oma ilmoitus, että hän on elämän ja kuoleman Herra. Hän kuolettaa, jopa surmaa ihmiset. Tätä juuri kukaan ei nykyään halua tai uskalla sanoa ääneen.

Tämä viesti tulee kohti lopunaikoja vahvistumaan. Ennen kokemattomat kriisit eivät ainoastaan pysäytä vaan ne myös kuolettavat. Ihmiset joutuvat sen totuuden eteen, että elämä ei ole ihmisen eikä tieteen hallinnassa. Yksin Jumala on elämän ja kuoleman Herra.

Siinä on kuitenkin syvin turvamme. Se, mihin ihmiset nyt sokeasti luottavat, onkin tyhjää petosta. Humanismi ei voita syntiä, kuolemaa eikä pahan valtaa.

Ihminen kulkee sokeana kohti tuhoa, mutta juuri siltä Jumala tahtoo pelastaa. Siksi hän pysäyttää meitä. Sitä hän tekee asteittain kovenevin keinoin. Ensin hän vuodattaa sulaa rakkautta ja hyvyyttä. Kun ihmiset hylkäävät parhaimman hyvän, Jumala ottaa rakkaudessaan käyttöönsä toisenlaiset keinot. Kuten Egyptin vitsauksissa, puhuttelu alkaa lievemmillä tavoilla. Kun se ei tehoa, rakkaudessaan Jumala ei luovuta vaan puhuttelee meitä entistä voimakkaammin.

Koronavirus on Jumalan kirurginen veitsi eikä vihollisemme!

Nyt maallistunut kansa, liberaalit teologit ja väljähtyneet konservatiivit julistavat, että koronavirus on vihollisemme ja se pitää kukistaa inhimillisen keinoin, jotta entinen suruton meno voisi jälleen jatkua.

Ihmiskunta on kuin leikkauspöydällä oleva potilas, joka venkuroi, vikuroi ja pyristelee kaikin mahdollisin keinoin välttääkseen kirurgin parantavan operaation. Sille kirurgin veitsi on suuri vihollinen, vaikka sen tarkoitus on leikata itsekkyyden syöpäkasvain, joka tappaisi potilaan muutamassa vuodessa.

Ristiriitainen ihminen

Koronaviruksen edessä ihmiskunta on nyt laittanut peliin kaikki inhimilliset keinot. Jumalaan se ei halua turvata. Jumalasta ei puhuta sanaakaan.

On todella ristiriitaista, että ihmiskunta yrittää pysäyttää kuolemanvoimia koronaviruksen kohdalla, mutta samanaikaisesti se

 • abortoi Suomessakin joka vuosi noin 10 000 tervettä vauvaa
 • ajaa eutanasiaa kaikella liberaalin median voimalla
 • laiminlyö vanhusten hoidon ja arvokkaan saattohoidon
 • massatuottaa aseita, myrkkyjä, ydinvoimaa ja tarpeettomia kulutustavaroita
 • elää itsetuhoisasti

Koronavirukseen kuolee vain noin 4 % siihen sairastuneista. Jos lukema olisi 30 tai 50 %, huoli olisi paljon aiheellisempi.

Ilman Jumalaa ihmiskunta sekoaa. Se toimii epätoivoisesti, lyhytnäköisesti ja ristiriitaisesti.

Jumalan kanssa parempi

Jumalan tarvitsisi sanoa vain yksi sana ja koronavirus häviäisi koko maailmasta. Yhteiskunnan ajamista konkurssiin mittavine kerrannaisvaikutuksineen ei tarvittaisi.

Pitäisikö meidän siis valita Jumala ja hylätä kaikki inhimilliset toimet? On kolmaskin vaihtoehto.

Meidän tulee ensisijassa turvautua Jumalaan ja tunnustaa, että elämämme ja kuolemamme on yksin hänen varassa. Meidän tulee tunnustaa syntimme ja pyytää armoa ja uutta, parempaa elämää. Meidän tulee pyytää Jumalan johdatusta siihen, miten meidän tulee toimia koronakriisin voittamiseksi.

Kolmas vaihtoehto on yhdessä toimiminen ja eläminen Jumalan kanssa, hänen herrautensa alla.

Koronakriisin positiivisia vaikutuksia

Ihmiskunta elää silmittömässä oravanpyörässä. Se juoksee sokeasti omien lyhytnäköisten etujen ja nautintojen perässä. Nyt se on pysäytetty. Oravanpyörä on pysähtynyt, toistaiseksi. Se on suuri mahdollisuus.

Perheet elävät paljon tiiviimmin yhdessä. On aikaa olla yhdessä. Se on mahdollisuus parempaan. Joillekin se on toki myös kriisi, mutta se kannattaa käydä läpi ja silloin tulos voi olla todella hyvä.

Elämänarvot joutuvat puntariin. Mikä on todella tärkeää ja mikä ei ole? Tämän kirkastumisessa on suuri siunaus.

Taju siitä, että elämä ei olekaan ihmisen käsissä, voi herätä. Sen myötä ihminen on alttiimpi kuulemaan Jumalan kutsua ja puhuttelua.

Saastuminen ja liikennekuolemat ovat vähentyneet radikaalisti. Yhdysvalloissa nuorempien ikäluokkien kuolemantapaukset ovat vähentyneet paljon enemmän kuin koronavirus on tuottanut kuolemantapauksia. Kokonaiskuolleisuus on vähentynyt. Tämä on virallisen tilaston tulos. Nuoria kuolee etenkin liikenneonnettomuuksissa ja väkivaltarikoksissa kaduilla.

Koronakriisi tuottaa paljon ajallista hyvää, mutta tärkeintä siinä on mahdollisuus pysähtyä ja löytää uusi elämä ikuisen Luojan yhteydessä, Vapahtajassa Jeesuksessa Kristuksessa.

Jumala on Rakkaus ja Pyhä

On aika palata todellisen Jumalan luokse. Hän on yhtä aikaa täydellisesti, läpikotaisin, ehdottomasti Rakkaus ja Pyhä.

Tämä kiteytyy Jeesuksen sanoissa, kun hän ratsasti Jerusalemiin (Matt 23:35-39):

Jotta teidän päällenne tulisi kaikki se vanhurskas veri, joka maan päällä on vuodatettu vanhurskaan Aabelin verestä Sakariaan vereen asti, jonka te tapoitte temppelin ja alttarin välillä. Totisesti minä sanon teille: tämä kaikki on tuleva tämän sukupolven päälle.

Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.

Katso, ’teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi.’ Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennen kuin sanotte: ’Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen.'”

Rakkaudessaan Jumala haluaa ottaa meidät syliinsä. Mutta kun me siitä kieltäydymme, pyhyydessään hän joutuu tuomitsemaan meidät. Kummastakaan ominaisuudestaan hän ei luovu.

Taivas ja helvetti

Jumalasta puhuminen ei ole muodissa – varsinkin hänen pyhyydestä vaietaan kuoliaiksi. Vielä vähemmän puhutaan taivaasta tai helvetistä. Elämä on tässä ja nyt. Ei ole muuta. Juuri nyt on tavoiteltava suurinta onnea ja nautintoa minulle itselleni.

Jumala on luonut ajallisen, arkisen elämän. Se on hänen silmissään arvokasta. Taivas ja helvetti eivät vähennä ajallisen elämän arvoa. Päinvastoin: ne tekevät siitä entistä arvokkaamman. Ajallisessa elämässä valitsemme ikuisuuskohtalomme. Ajallinen elämä on enemmän kuin tuhannen, miljoonan tai miljardin taalan paikka.

Me olemme matkalla joko taivaaseen tai helvettiin. Jumalan valinta on se, että hän tahtoo jokaisen ihmisen pääsevän taivaaseen. Sen eteen hän on tehnyt kaikkensa. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa. Otti kantaakseen koko ihmiskunnan syntisaastan ja sovitti sen. Hän antaa kaiken anteeksi ja antaa meille elämän. Hän on valmistanut meille tien, joka vie perille. Hän on valmistanut meille parhaan mahdollisen, täydellisen tulevaisuuden.

Jumala kutsuu meitä. Tule ja omista todellinen elämä Jumalassa, kaiken Luojassa!

Mutta viime kädessä Jumala ei pakota meitä yhteyteensä. Jumala on valinnut meidät, mutta valitsemmeko me hänet – siinä on kaiken ydin.

Jos sinä hylkäät todellisen Jumalan, menetät todellisen elämän. Silloin joudut täysimittaiseen vastuuseen Luojasi edessä. Sinut tuomitaan Jumalan täydellisen pyhyyden mukaisesti. Koska et halunnut elää maan päällä edes pientä hetkeä Jumalan kanssa, et joudu elämään sitä ikuisestikaan. Koska hylkäsit Luojasi, kaiken elämän, ainoan rakkauden ja hyvyyden lähteen, olet läpikotaisin paha ja turmeltunut. Sinä et pääse pilaamaan itsekkyydelläsi ikuista elämää. Joudut ikuiseen kadotukseen, jossa olet tietoisessa tilassa. Olet ikuisuusolento.

Näin Jumala ilmoittaa pyhässä Sanassaan, Raamatussa.

Jeesus ei ole pelkkä lähimmäisen rakkauden esikuva. Hän on itse Luoja, joka tuli ihmiseksi ja sovitti syntimme. Hänessä saamme armon ja yhteyden Luojaamme. Jeesus puhui eniten ja vahvimmin taivaasta ja helvetistä. On tärkeää, että meillä on oikea kuva Jumalasta ja Jeesuksesta!

Sinun jumalasi? Sinun valintasi? Sinun tulevaisuutesi?

Mielikuvitus jumalat antavat vain mielikuvitus pelastuksen. Se on pelkkää surullista itsepetosta.

On aika herätä todellisuuteen. Elämä ja kuolema on yksin Jumalan varassa. Siksi meidän tulee syvästi kunnioittaa ja oikealla tavalla pelätä häntä. Emme juokse karkuun vaan lähestymme nöyrästi ja hiljaa kumartaen. Silloin huomaamme yllättäen, että olemmekin rakastavan Jumalan sylissä, joka pitää meistä huolen kaiken ajallisen ja ikuisuuden keskellä.

Todellisessa Jumalassa meillä on ainoa, paras tulevaisuus. Kaiken raadollisuuden ja kuoleman keskellä kaiken Luoja sanoo viimeisen, ratkaisevan sanan. Se on ELÄMÄ!

Olkoon se meidän kaikkein valintamme.

 

Rukoilemme:

Pyhä, Rakastava Jumala, kaiken Luoja.
Armahda minua itsekästä, syntistä ihmistä Jeesuksen tähden.

Tule minulle Herraksi ja Vapahtajaksi.
Pidä meistä huolta ajasta ikuisuuteen.
Aamen.