Jokaiselle – sinullekin!

EVANKELIUMI KUULUU JOKAISELLE

 

Universaali ja ajaton tarve evankeliumille

Ihmisen syvimmät haasteet ja perusongelmat ovat universaaleja ja ajattomia. Jokainen ihminen on vajavainen, syntinen, altis pahalle ja kuolevainen. Nämä ongelmat eivät muutu ajan, paikan tai kulttuurin myötä. Edes tiede, joka sekin on ihmisen vajavaista toimintaa, ei kykene ratkaisemaan näitä ongelmia. Lisääntynyt tieto ei ole muuttanut ihmisen moraalista tilaa paremmaksi. Lääketiede ei kykene pysäyttämään vanhentumista ja estämään kuolemaa. Pahuus näyttää saavan yhä suuremman vallan ja tuhovoiman. Maapallolla vallitseva elämä voidaan tuhota parissa tunnissa ydinaseilla. Joka tapauksessa elämän edellytyksiä turmellaan kiihtyvällä vauhdilla luonnon saastumisen ja sen tasapainon järkkymisen myötä.

 

Evankeliumi on vastaus ja ikuinen ratkaisu

Evankeliumin kautta Jumala tarttuu ihmisyyden ja elämän syvimpiin ongelmiin ja tuo niihin ikuisen ratkaisun. Synti merkitsi sitä, että ihminen käänsi ja yhä kääntää selkänsä Luojalleen, joka on ainoa elämän lähde ja ylläpitäjä. Synti rikkoi suhteemme Jumalaan ja se rikkoo suhteemme lähimmäisiin ja itseemme. Synti saa ihmisen toimimaan itsekkäästi ja vahingollisesti. Synnin tähden luomakunta on turmeluksen orjuudessa. Synnin tähden Jumala määräsi ihmiselle kuolemanrangaistuksen.

Jumala ratkaisi synnin ongelman niin, että hän itse tuli ihmiseksi Kristuksessa Jeesuksessa ja sovitti syntimme. Hän otti meidän syyllisyytemme ja syntimme kannettavakseen. Hän kärsi niistä täysimittaisen rangaistuksen, jotta me saisimme anteeksi ja saisimme uuden elämän. Sovituksen myötä kuolema muuttui oveksi kotiin taivaaseen. Sovituksen myötä pahan ote kirposi ratkaisevalla tavalla. Sovituksen tähden Jumala voi luoda uuden, täydellisen maailman, jossa me saamme asua.

Näin ollen evankeliumi on universaali ja ajaton ratkaisu jokaiselle ihmiselle – sinulle ja minulle. Me, jotka olemme syntisiä, kuoleman varjon alaisia ja alttiita pahan vallalle, saamme anteeksi ja vapauden ikuisesta kuolemasta ja pahuudesta. Me saamme elämän, joka jatkuu iäisyyksiin.

Evankeliumi ei ratkaise vain suuria perimmäisiä kysymyksiä. Se tuo Jumalan rakastavan ja huolehtivan läsnäolon elämäsi jokaiseen päivään. Jumala haluaa jakaa arkesi, elämäsi ja sen pienimmätkin vivahteet kanssasi. Jumala on kiinnostunut sinusta ja arvostaa sinua.

 

Valinta

Evankeliumi on totta ja todellisuutta Kristuksessa Jeesuksessa. Mutta hänen ulkopuolella ei ole pelastusta. Siellä on vain syntiä, kuolemaa ja pimeyttä. Jumala tahtoo, että jokainen ottaisi vastaan hänen armonsa ja rakkautensa. Jumala tahtoo, mutta ei pakota. Hän on rakkaus eikä siksi voi väkipakolla pakottaa ketään hänen yhteyteensä.

Jumala tahtoo, että sinä pelastut, mutta mikä on sinun vastauksesi? Jos olet kastettu, kaste osaltaan vakuuttaa, että sinulla on täysi oikeus tulla takaisin Jumalan yhteyteen ja syliin. Pelkkä kaste ilman uskoa – ts. Jumalan armon ja rakkauden omakohtaista hyväksyntää – ei voi sinua pelastaa.

Evankeliumi on juuri sinua varten. Suostu sovitukseen ja sovintoon Luojasi kanssa, niin saat armon ja elämän. Silloin evankeliumi aktivoituu kohdallasi. Älä anna sen mennä hukkaan. Evankeliumi antaa sinulle mittaamattomasti enemmän kuin mikään miljoonavoitto lotossa.

 

Rukoile vaikkapa näin: 

Taivaallinen Isä. Tapahtukoon sinun hyvä tahtosi kohdallani ja elämässäni.
Anna anteeksi kaikki syntini ja rikkomukseni. Armahda minua Jeesuksen tähden.
Tule Jeesus minunkin Vapahtajakseni ja Herrakseni.
Kiitos, että saan olla Jumalan lapsi. Johdata minua ja auta kaikissa elämäntilanteissani.
Näytä paikkani ja tehtäväni tässä maailmassa. Suo minun löytää hengellinen koti.
Pidä minusta ja läheisistäni huolta. Vie perille taivaan kotiin.
Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.