Natolle Ei! Jumalalle Kyllä!

NATOLLE ”EI!”, JUMALALLE ”KYLLÄ!”

Moni hinkuaa Natoon, etenkin poliittinen eliittimme. Suomea onkin viety konkreettisin, pitkin askelin Naton syliin. Niinistön uudelleenvalinta presidentiksi vahvistaa tämän linjan jatkumisen. Vaikka Niinistö vetoaa kansanäänestykseen, olemme pian tilanteessa, jossa sanotaan, että nyt on tosiasiassa ”pakko” liittyä Natoon.

 

Mitä Natoon liittyminen merkitsisi käytännössä?

  • Suomi liittyisi ydinaseilla varustettuun sotilasliittoon. Tällöin Suomesta itsestään tulee automaattisesti ydinaseiskun kohdemaa. Ydinisku on vakavin mahdollinen uhka. Natoon liittyessään Suomi varmistaa, että joutuu sellaisen kohteeksi sotatilanteessa.
  • Suomi kytkee itsensä kaikkiin mahdollisiin poliittisiin ja sotilaallisiin kriiseihin. Viides artikla velvoittaa Suomea mukaan sotaan, jota käydään vaikkapa Itä-Euroopassa, Lähi-idässä tai muualla.
  • Tositilanteessa Nato-maat vielä kerran harkitsisivat, auttavatko ne Suomea vai eivät. Tosielämässä Nato ei ole varma turva.
  • Natoon liittyminen johtaa Suomen omien puolustusvoimien heikkenemiseen, koska rajallisia varoja käytetään yhteisiin Nato-varusteisiin ja harjoituksiin – ilman täyttä varmuutta, että Nato auttaa tosipaikan tullessa. Kuitenkin uskottavat omat puolustusvoimat on ainoa varma maallinen turvamme. Mikäli Naton tuki jää heikoksi, omat heikot puolustusvoimatkaan eivät paikkaa tilannetta.
  • Suomen ja Venäjän välinen jännite kasvaa äärimmilleen. Suomen rajoille rahdataan ennennäkemättömän mittavat Venäjän sotajoukot.
  • Venäjä harkitsisi yllätyshyökkäyksen etuja entistä vakavammin ja harjoittaisi mittavaa kybervaikuttamista.

Edellä luetellut syyt ovat faktoja, joiden perusteella on järkevää sanoa, että Suomen ei tule liittyä Natoon. Suomen ei tule tehdä liittoa Venäjänkään kanssa, koska silloin realisoituvat aivan samat uhat kuin Natonkin kanssa.

Todennäköisesti Suomi ei edes pääse Natoon. Se vaatisi kaikkien Nato-maiden hyväksynnän. Varsinkaan Turkki, joka on jo nyt läheisessä suhteessa Venäjän kanssa, ei tulisi sitä hyväksymään. Kreikan myönteinen kanta olisi ostettavissa suurella rahalla. Trumpin linja näyttää olevan torjuva.

 

Entä mikä on Suomen asema ja tilanne ilman Natoa?

Yksiselitteisesti se on vaikea. Venäjän uhka kasvaa. Mikäli Usa ja Venäjä sopivat tietystä etupiirijaosta, Suomi jää pitkälti Venäjän armoille. Tällöin kysytään Suomelta jämäkkää, mutta perusystävällistä linjaa Venäjää kohtaan, sekä selkeästi vahvempia puolustusvoimia. Koska Suomi ei ole ydinasemaa eikä ole sellaisessa liittoumassa, välttynemme ydinaseiskulta.

Suomi on elänyt suuren naapurin varjossa koko itsenäisyytensä ajan. Tämä on Suomen osa eilen, tänään ja aikojen loppuun saakka. Tässäkin voimme pärjätä ja välttää sodat. Natossa olemme 100 % varmuudella mukana sodissa. Jo nyt Nato ja Venäjä ovat esimerkiksi Syyrian sodan vastakkaisilla puolilla sekä nyt alkaneessa uudessa vaiheessa, jossa etenkin Turkki hyökkää kurdeja vastaan.

 

RAUHA on ainoa vaihtoehtomme

Moderni sota kaikkine ulottuvuuksineen olisi Suomen tuho. Joko Suomi miehitettäisiin tai sitten Suomesta tulisi perinpohjin pommitettu sotatanner. Usallakin on ollut jo vuosikymmenien ajan suunnitelmavaihtoehto, jonka mukaan Suomen kaikki lentokentät ja varalaskupaikat pommitetaan miniydinaseilla, jotta Venäjä ei voisi niitä vallata ja käyttää. Venäjä puolestaan on valmis tuhoamaan Suomen infrastruktuurin hyvinkin nopeasti, päivissä.

Puhkeaapa Itämeren ympäristössä minkälainen sotilaallinen kriisi tahansa, Suomen AINOA vaihtoehto on pysytellä sen ulkopuolella. Tämä edellyttää, että Suomi on tehnyt selväksi Natolle ja Venäjälle, että KUMMALLAKAAN ei ole mitään asiaa Suomen maaperälle. Suomessa ei siis pitäisi järjestää YHTÄKÄÄN Nato-harjoitusta. Toki Suomi voi ostaa amerikkalaisia hävittäjiä, jos ne ovat hinta-laatusuhteiltaan parhaita, mutta niihin liittyvä yhteisharjoittelu pitää toteuttaa Suomen ulkopuolella.

Nyt Suomen linja on kovin toisenlainen ja viesti Venäjälle on selvä: me olemme Naton liittolaisia ja ehkä pian sen jäseniäkin. Tämä tekee Suomesta Venäjän sotilaallisen vihollisen, vaikka siviilipuolella nyt eletäänkin kohtuullisen tavallista elämää naapurin kanssa.

Kuka kantaa vastuun tämän vihollisasetelman luomisesta täällä Suomessa? (Toki Venäjä kantaa isoa vastuuta omasta uhkaavasta käytöksestä). Entä kuka kantaa vastuun, jos alkaa sota? Eikö presidentin tärkein tehtävä ole sodan välttäminen eikä siihen suuntaan ohjaaminen?

 

Mikä on Suomen perimmäinen turva?

Suomi on pieni maa ja kansa. Jo luomisesta alkaen pienen ihmisen ja kansojen turvana on ollut ikiaikojen Jumala. Talvisodan ihme perustui siihen, että kansa viimeinkin nöyrtyi Herransa eteen polvirukoukseen. Jumala jäädytti Neuvostoliiton panssarit 40 asteen pakkasiin, antoi suomalaisille taistelutahtoa ja tappiomielialaa viholliselle. Lopulta Suomi säilytti itsenäisyytensä, mikä oli valtava, ratkaiseva torjuntavoitto. Jumala säästi kansamme Siperialta ja antoi meille vaurauden.

Nyttemmin valtaosa kansasta ja kirkostakin on luopumassa hyvyyden ja elämän Lähteestä. Elämme monenlaisessa kurjistumiskierteessä ja syvenevässä epävarmuudessa – taloudellisesti, elämänlaadun osalta, moraalisesti, poliittisesti ja kansainvälisesti.

Ihmiset haluaisivat vain maallista hyvää ja vapaan rakkauden, ts. moraalittomuuden iloja. Tämän jatkuvuuden turvaamiseksi tarvittaan Euroopan unionia (talous ja liberaalit arvot) ja Natoa (sotilaallinen turva). EU ja Nato olisivat siten ihmisten syntisen elämän takuumiehiä.

Nyt reaalimaailma osoittaa, että nämä ovat murenemassa. EU on syvissä vaikeuksissa, sisäisesti hajanainen ja Venäjän rikkovan vaikutusvallan alla etenkin Itä-Euroopassa. Usa saattaa keskittyä enemmän vain omiin etuihinsa – Natossakin. Monenlaiset vaikeudet ja uhat kasvavat.

Kun ihminen kääntää selkänsä Luojalleen, ihmiskunta ajautuu kaaokseen. Samalla se on Jumalan armoa: väärät tukipilarit otetaan pois ja ihminen joutuu selkä seinää vasten tosiasioiden edessä. Ihminen ja kansat ovat heikkoja, kuolevaisia ja tilivelvollisia Luojansa edessä. Niiden omapäinen toiminta johtaa vääjäämättä katastrofiin.

Tämän kaiken edessä ihminen on pakotettu tekemään valintansa: turvaudunko Luojaan tai hylkäänkö hänet lopullisesti. Kasvavan kaaoksen keskellä kansat tekevät valintansa: he keskittävät vallan voimakkaille johtajille (eikä Jumalalle), jotka valheellisesti lupaavat turvaa, mutta ovatkin kuoleman airueita. Vallan keskittäminen johtaa tyranniaan, ihmisten välineellistämiseen ja sortamiseen sekä lopulta sotaan. Luomakunta oireilee yhä pahemmin kasvavan pahuuden keskellä. Ihminen ei voi muuttaa elämän realiteetteja eikä voittaa kuolemaa.

Tällaisen valinnan edessä olemme me suomalaisetkin. Mikä on 100-vuotiaan Suomi-neidon valinta? Mikä on meidän valintamme?

Olkoon se Natolle Ei! ja Jumalalle Kyllä!

 

Presidentti Kyösti Kallio, johdatti kansamme ratkaisevaan rukoukseen suurimman uhan edessä. Huomaa, mikä nimi! Kallio = Kristus.

Rukouksessa tulee esille kaksi suurinta uhkaa: synti, joka hallitsee ihmistä, ja hyökkäävä vihollinen. Ilman parannusta Kristuksen armon varassa ei ole luvassa apua ulkoiseen uhkaan. Synti tuo iankaikkisen tuhon, mutta vihollinen vain ajallisen kuoleman. Siksi ratkaisevaa on sydämen kääntymys.

Tämän eteen Suomen kansa tulee joutumaan tulevina vuosina, ehkä ennemmin kuin edes osaamme aavistaa.

 

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen.
Sin
ä olet luonut sen ja rakastat sitä.
Sin
ä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa.

Siksi rukoilemme Sinua:
Herra, auta meit
ä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.
Lahjoita k
ääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon.
Herra, armahda meitä.

Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia
hävittäviä voimia vastaan, jotka tulvivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.

Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkivaltoja vastaan,
joiden vaikutukset ovat joka päivä sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä.
Herra, sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat.
Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme Sinun nimeäsi niiden ylitse.

Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme
varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä.

Herra, armahda meitä.

Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme
taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.

Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapahtavasta armostasi.
Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi.

Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.

Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme Sinun kauttasi, siihen me uskomme.

Armahda meitä.

Aamen.