Mies, nainen ja perhe

MIES, NAINEN JA PERHE

 

Jumalan hyvä luomisteko

1 Moos 1:26-31:

Jumala sanoi: Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän… Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: ”Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa… Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää.

1 Moos 2:18,21-24

Herra Jumala sanoi: ”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen.”…  Silloin Herra Jumala vaivutti ihmisen syvään uneen ja otti hänen nukkuessaan yhden hänen kylkiluistaan ja täytti kohdan lihalla. Herra Jumala teki tästä kylkiluusta naisen ja toi hänet miehen luo. Ja mies sanoi: – Tämä se on! Tämä on luu minun luustani ja liha minun lihastani. Naiseksi häntä sanottakoon: miehestä hänet on otettu. Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi.

 

Jumala loi miehen ja naisen omaksi kuvakseen. Jumala siunasi heidät, mikä merkitsi avioliiton sinetöimistä. Avioliittoinstituutio syntyi Jumalan luomisteon ja siunauksen myötä. Raamatussa ei tässä käytetä termiä ”avioliitto”, mutta sisällöllisesti juuri siitä on kysymys. Tuo termi on annettu jälkikäteen kuvaamaan tätä todellisuutta.

Jumalan luomisteko, tahto ja siunaus vääjäämättä osoittavat, että avioliitto ja aviollinen suhde kuuluvat yksinomaan miehen ja naisen väliselle liitolle. Tämä kuva säilyy kirkkaana ja vahvana läpi koko Raamatun. Miehen ja naisen välistä suhdetta suojelee lisäksi monet Jumalan antamat varoitukset homoseksuaalisuudesta ja avioliiton ulkopuolisista suhteista. Samalla tavalla Raamatun kuvaukset moniavioisuudesta osoittavat joka ikisessä tapauksessa tällaisen käytännön vakavat ongelmat. Siksi Jumalan tarkoitus ja tahto on puhdas yhden miehen ja yhden naisen välinen avioliitto.

Juuri meidän aikanamme kristilliset kirkot tekevät kohtalokkaita ratkaisuja suhtautumisessaan Jumalan luomaan kristilliseen avioliittoon ja seksuaalisuuteen. Homoseksuaalisuuden hyväksyminen ja suosiminen tulee vakavalla tavalla rapauttamaan kirkkojen ja seurakuntien asemaa, yhtenäisyyttä, voimaa ja moraalia. Millään kirkolla, seurakunnalla, papilla tai kristityllä ei ole omaehtoista oikeutta siunata syntiä. Siunauksessa on kyse nimenomaan Jumalan antamasta siunauksesta, jota Jumala ei kuitenkaan koskaan suo synnille. Jumalan nimissä homoseksuaalisuuden siunaaminen on mitä karkeinta valehtelua, Jumalan nimen väärinkäyttöä, eksytystä ja räikeää Jumalan pilkkaa.

Jumalan hyvänä tahtona on se, että miehen ja naisen uskollinen liitto on perheen ja koko yhteiskunnan perusta. Vain mies ja nainen voivat tuottaa jälkeläisiä. Vain heidän välinen luja rakkaussuhde on turvallinen kasvupaikka lapsille. Todellinen koti on vanhempien suhteessa ja Jumalan läsnäolossa – ei niinkään ulkonaisissa puitteissa.

 

Miehen ja naisen välinen luja rakkaussuhde oli täydellinen paratiisissa. Mies ja vaimo rakastivat ja kunnioittivat toisiaan syvästi. Molemmat olivat onnellisia ja tyytyväisiä. Heillä oli yhteinen tehtävä:

 • Rakastaa Jumalaa.
 • Rakastaa toisiaan.
 • Saada lapsia, kasvattaa ja rakastaa heitä.
 • Viljellä, hallita ja varjella luomakuntaa.
 • Rakentaa yhteiskuntaa.

Vastaavasti vanhempien ja lasten välinen suhde oli (tarkoitettu) täydellisen eheäksi. Vanhempien tuli rakastaa lapsiaan ja huolehtia heistä. Vastavuoroisesti lapset kunnioittivat, luottivat ja rakastivat vanhempiaan. Lasten varttuminen aikuisuuteen tapahtuisi turvallisesti ja rohkaisten, minkä myötä he olisivat valmiita solmimaan avioliiton ja perustamaan oman perheensä.

 

Avioliitossa miehen ja naisen välinen suhde oli harmonista kaikilla elämän osa-alueilla ja tasoilla:

 • Hengellisesti he palvelivat Jumalaa yhdessä.
 • Psyykkisesti he kokivat syvää yhteyttä, ymmärrystä ja tukemista samanlaisuudessa ja erilaisuudessa.
 • Fyysisesti he palvelivat toisiaan, nauttivat yhdessä olosta, läheisyydestä ja seksuaalisuudesta. Juuri avioliitossa seksuaalisuuden lahjasta saattoi nauttia turvallisesti, luottavaisesti ja rakastaen.

 

 

Syntiinlankeemus joka pilasi lähes kaiken

Kaikki, mitä Jumala tarkoitti ja loi, oli yksiselitteisesti erinomaisen hyvää ja täydellistä. Jumala ei kuitenkaan luonut ihmistä elämään ilman häntä. Vain Jumala on rakkauden, hyvyyden ja pyhyyden ehtymätön lähde. Kaikki nämä ominaisuudet oli istutettu ihmisen sydämeen, mutta niiden tuli uudistua jatkuvasti Jumalan läsnäolossa.

Jumalan rakkauteen kuului ihmisen kannalta yksi pelottava piirre: rakkaus on vapaaehtoista; se ei pakota. Niinpä Jumala istutti paratiisiin hyvän ja pahan tiedon puun, mikä merkitsi juuri tämän vapaaehtoisen rakkauden mahdollisuutta. Jumala ei tehnyt ihmisestä mekaanista konetta, vaan aidosti ajattelevan, tahtovan, tuntevan, toimivan ja vastuullisen persoonan.

Niinpä, kuten hyvin tiedämme, ihminen valitsi synnin. Ihminen halusi toimia vastoin Jumalan tahtoa, tulla Jumalan vertaiseksi ja seurata saatanaa. Hän alkoi syödä hyvän ja pahan tiedon puusta, mutta hän ei enää hallinnut itseään. Ihmisen moraali petti ja hänestä tuli synnin orja. Tämä kaikki merkitsi elämänyhteyden katkeamista suhteessa Jumalaan. Tästä taas seurasi lukemattomia, äärimmäisen vakavia asioita.

 

Tässä niistä mainitaan lähinnä vain ne, jotka koskettavat avioliittoa ja perhettä:

 • Mies ja nainen menettivät aidon rakkauden. Rakkaus vääristyi itsekkyydeksi, hyväksikäytöksi, omistamishaluksi, vääriksi sanoiksi ja teoiksi.
 • Mies ja nainen menettivät kunnioituksen. Molemmat olivat syntisiä. Luottamus särkyi. Alkoi syyttely, vähättely, valtataistelu, riidat, väkivalta jne.
 • Avioliitot särkyivät. Kun rakkaudettomuus saavuttaa tietyn pisteen, tulee avioero.
 • Puolisot voivat pettää toisiaan. Avioliitto ei olekaan enää ehdottoman pyhä.
 • Esiaviolliset suhteet ja avoliitot alkoivat. Seksuaalisuuden lahjaa ei enää säästettykään avioliittoon vaan sitä harjoitetaan suhteissa, joissa ei ole sitovaa rakkautta. Sama pätee avoliittoihin, joissa ei haluta sitoutua toiseen eikä pyytää Jumalan siunausta.
 • Moniavioisuus yleistyi. Useimmiten mies alkoi hallita ja omistaa naisia niin, että he ottivat itselleen useita vaimoja. Vaimot ovat omaisuutta ja karjaa.
 • Homoseksuaalisuus yleistyi. Miehen ja naisen seksuaalinen identiteetti vääristyi. Taustalla saattaa olla hyväksikäyttöä, hillitöntä kokeilua päihteiden alaisena tai ympäristön painetta. Hyväksikäyttö ja jo yksittäinen kokeilu voi murtaa ja vääristää identiteetin.
 • Prostituutio ja raiskaukset yleistyivät. Koska on niin vaikea sitoutua rakkauteen ja elää rakkauden mukaisesti, jotkut ostavat ja myyvät seksipalveluja joko vapaaehtoisesti tai pakotettuna. Lisäksi jotkut miehet raiskaavat naisia ja nuoria tyttöjä.
 • Kaiken tämän keskellä lapsen asemasta tuli hyvin turvaton. Lapsista tulee rikkinäisiä ja he oppivat aikuisten käytösmalleja.
 • Vauvoja abortoidaan, koska vanhemmat eivät ole sitoutuneet rakkauteen. Vauvojen abortoiminen on äärimmäistä pimeyttä ja pahuutta.
 • Sukupuolitaudit alkoivat levitä. Koska avioliittoon ei enää menekään koskemattomia miehiä ja naisia, monet saattavat kantaa ja levittää sukupuolitauteja. Lisäksi avioliiton aikanakin useat pettävät ja saavat tauteja. Osa taudeista on tappavia. Niinpä esimerkiksi mies saattaa käydä prostituoidulla ja tuoda vaimolleen ”lahjaksi” aidsin. Mikäli vaimo tulee raskaaksi, aids voi tarttua syntyvään lapseen. Tällöin he kaikki kuolevat muutaman vuoden sisällä. Joissakin Afrikan maissa jopa lähes 50 % nuorista aikuisista voi sairastaa aidsia.
 • Vauvojen abortoinnin ohella alkoi tapot ja murhat. Kain tappoi veljensä Aabelin. Kuinka monta lasta, sisarta, veljeä, vaimoa ja miestä onkaan tapettu perheissä vuosituhansien aikana. Onneksi emme tiedä kokonaismäärää. Jumala tietää.
 • Perheiden murtuminen rikkoo samalla koko yhteiskuntaa.

Tämä lista on oikeastaan aika hirveä. Tosin modernille, jumalattomalle ihmiselle tämä kaikki on vain suurta vapautta ja oikeutta nauttia seksuaalisuudesta kuten tahtoo. Vapauteen kuitenkin liittyy vastuu ja seuraukset. Voimme valita, mihin junaan hyppäämme, mutta emme voi muuttaa junan suuntaa ja määräasemaa. ”Vapaa” seksuaalisuus ja ”rakkaus” ilman Jumalaa ja elämänlakien kunnioittamista on aina syntiä, joka turmelee ja tuhoaa Jumalan hyvät lahjat, ihmisen ja elämän.

Jumala ei ole elämän, rakkauden tai seksuaalisuuden kieltäjä vaan Luoja! Luepa tämä uudelleen ja pohdi sitä.

Autokin on sinällään hyödyllinen ja hyvä, jos sitä käytetään sen käyttöohjeiden ja yhteisten liikennesääntöjen mukaisesti. Sen sijaan käyttöohjeiden ja liikennesääntöjen rikkominen rikkoo auton ja pahimmillaan vammauttaa tai tappaa moniakin ihmisiä. Juuri tästä on kysymys Jumalan antamissa lahjoissa. Oikea käyttö takaa rakkauden toteutumisen ja silloin rakkaudesta ja elämästä voi nauttia täysillä.

 

 

Evankeliumin ja Jumalan sanan parantava voima

Jumala on ihmeellinen armahtaja ja uudistaja. Hän olisi voinut hylätä luomistekonsa nähdessään sen menneen näin pahasti pilalle. Jumala kuitenkin haluaa armahtaa, uudistaa ja luoda uutta. Sitä varten hän antoi evankeliumin ja Sanansa välittömästi syntiinlankeemuksen tapahduttua. Jumala etsi ihmistä, kuunteli tyhjät selitykset ja syytökset, antoi lupauksen Pelastajasta, opetti sovituksen merkityksen karitsauhrin kautta, puki lahjavanhurskauteen eli karitsan nahasta tehtyyn pukuun.

Näin ensimmäiset ihmiset saivat toivon ja evankeliumin tuoman uuden mahdollisuuden. Lisäksi Jumala ilmoitti itsensä ja tahtonsa Sanansa kautta. Evankeliumin, Jumalan sanan ja kansan, nyttemmin seurakunnan tehtävänä on taistella syntiä vastaan.

Jumalan armo ja rakkaus voivat antaa miehen ja naisen väliselle avioliitolle vahvan perustan ja sisällön. Hän voi siunata heidät ja syntyvät lapset. Hän voi ohjata elämäntietä. Samalla ihmisten syntisyys nakertaa Jumalan antamaa siunausta. Elämme syntisessä maailmassa, syntisinä. Vasta taivaassa saamme kokea täydellisen onnen ihmissuhteissamme.

 

Kristillisellä kirkolla ja seurakunnilla on siis mittava tehtävä

 • Julistaa evankeliumia ja avata ihmisille todellisen rakkauden lähde.
 • Opettaa Jumalan sanaa niin, että
  • avioliitto miehen ja naisen välillä pysyy kunniassa
  • he saavat vahvaa tukea ja rohkaisua pitää kiinni kristillistä arvoista ja tavoista
 • Palvella avioliitossa olevia niin, että
  • he saavat tukea, kun he sitä tarvitsevat tai kun heillä on vaikeaa
  • he voivat käydä turvallisesti läpi epäonnistumisen kokemuksia, tunnustaa syntinsä ja saada anteeksi, ojentautua kohti uutta elämää armon varassa, kristillisiä arvoja kunnioittaen
 • Suojella ja auttaa sorrettuja ja rikottuja perheenjäseniä.
 • Puolustaa Jumalan säätämää avioliittoa sekä syntymättömien lasten oikeutta elämään pimenevässä yhteiskunnassa.

 

Samalla on kysyttävä, mikä on luterilaisen kirkkomme halu ja kyky toteuttaa tätä sille annettua tehtävää?

 • Onko siitä tullut pukki, jonka pitäisi varjella kaalimaata? Eli syökö ja turmeleeko se itse kristillisen avioliiton ja ihmisen seksuaalisen identiteetin suosimalla syntiä?
 • Onko kirkko välinpitämätön? Onko se haluton kulkemaan vastavirtaa ja olemaan yhteisrintamassa epäsuosiossa?
 • Perustuuko sen antama avioliitto- ja perheneuvonta enemmän ei-kristilliseen psykologiaan kuin elämän Luojan tahtoon ja eheyttävään voimaan? Joka tapauksessa kirkko antaa mittavaa perheneuvontaa ainakin isommilla paikkakunnilla.

 

Suomessa elämme maailman tasa-arvoisimmassa maassa. Osittain on vielä matkaa täydellisen tasa-arvon toteutumiseen esimerkiksi työelämässä palkkauksen ja tehtävien osalta. Osittain vaaka on heilahtanut jo yli kaiken kohtuuden. Esimerkiksi avioerossa lapset jäävät äidille 87 % ja miehelle vain 13 %. On selvää, vaikka avioerojen syyt ovat moninaiset, näin suurta osaa ei voida sälyttää miehille. Lisäksi on selvää, että keskivertomies kykenee huolehtimaan lapsista aivan yhtä hyvin kuin äiti, varsinkin kun kyse ei ole aivan vauvaikäisistä.

Käytännössä tällainen tulos tarkoittaa sitä, että miehen on lähdettävä yhteisestä kodista ja lastensa luota. Hän saa tavata omia lapsiaan keskimäärin vain joka toinen viikonloppu ja jonain arki-iltana. Sen sijaan oikeastaan kaikki muut ihmiset saavat olla näiden lasten kanssa kuinka paljon haluavat, mutta isät eivät. Samalla lasten suhde isän vanhempiin eli isovanhempiin saattaa katketa lähes kokonaan. Tämä on erittäin kohtuutonta. Kuka kestää tällaisen tilanteen ja kohtalon?

Ruotsissa lasten hoitovastuu jaetaan erotilanteessa pääsääntöisesti tasan. Kummallakin vanhemmalla on yhtäläinen oikeus säilyttää läheinen suhde lapsiinsa. Tällöin asuminen ja elatusvastuu jaetaan puoliksi.

 

 

Avioliitto on kuva Jumalan ja ihmisen välisestä suhteesta

Avioliitto on lahja miehelle ja naiselle. Samalla se kuvastaa Jumalan ja ihmisen välistä rakkaussuhdetta, joka oli tarkoitettu ikuiseksi liitoksi. Tämä liitto särkyi, koska ihminen oli uskoton. Liitto särky yksilön kohdalla sekä Israelin kansan kohdalla. Vanhassa testamentissa Jumalan ja Israelin välistä suhdetta verrataan avioliittoon. Katso mm. Hoosean kirja. Liiton särkyminen johti uuteen liittoon kristillisen seurakunnan kanssa.

 

Ef 5:21-33:

Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa. Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niin kuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niin kuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niin kuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Miehet, rakastakaa vaimojanne, niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton.

Samalla tavoin tulee myös miesten rakastaa vaimojansa niin kuin omia ruumiitaan; joka rakastaa vaimoansa, hän rakastaa itseänsä. Sillä eihän kukaan koskaan ole vihannut omaa lihaansa, vaan hän ravitsee ja vaalii sitä, niin kuin Kristuskin seurakuntaa, sillä me olemme hänen ruumiinsa jäseniä. ”Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.” Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa. Mutta myös teistä kukin kohdaltaan rakastakoon vaimoaan niin kuin itseänsä; mutta vaimo kunnioittakoon miestänsä.

 

 

Mieheksi ja naiseksi

Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Molemmat ovat Jumalan kuvia. Yhdessä mies ja nainen muodostavat täyden Jumalan kuvan.

Mies ja nainen ovat ihmisinä pääpiirteissään samanlaisia. Meillä on samat ihmisyyden perustekijät. Samalla mies ja nainen ovat sopivasti erilaisia. He täydentävät toisiaan ja ovat psyykkisesti ja fyysisesti vastakappaleita.

Ihminen syntyy joko pojaksi tai tytöksi. Kummassakin on sukupuolensa piirteet idullaan jo aivan alusta alkaen. Nämä piirteet kasvavat ja vahvistuvat iän myötä. On suuri Jumalan lahja, että olemme erilaisia ja että poika saa kasvaa mieheksi ja tyttö naiseksi.

On hämmästyttävää ja suorastaan mitä syvin ihmisoikeusrikos, että jotkut tahot haluavat kieltää sukupuolisuuden. He haluavat sukupuolineutraalin kasvatuksen ja koululaitoksen, muuttaa nimet neutraaleiksi, jne. Vielä pitemmälle menevät he, jotka murtavat tyttöjen ja poikien identiteetin kasvattamalla tytöistä poikia ja pojista tyttöjä. Äärimmäisin ilmiö on se, että vanhemmat voivat kohta joissakin maissa vaihtaa lapsensa sukupuolen leikkauksella, koska syntynyt lapsi sattui heidän mielestään olemaan ”väärää” sukupuolta. Järkyttävää. Sairasta. Miten ikinä yksikään yhteiskunta voi hyväksyä sellaista! Samaan kuuluu se, että joissakin maissa lapsen saa abortoida, jos näyttää, että lapsi ei olekaan toivottua sukupuolta.

Kasvaakseen terveen identiteetin omaavaksi mieheksi tai naiseksi, lapsi tarvitsee isän ja äidin läheisyyttä ja mallin. Sen sijaan homo”vanhemmat”, joista siis korkeintaan vain toinen on lapsen biologinen vanhempi, ei tarjoa lapselle Jumalan tarkoittamaa isän ja äidin mallia. Heidän mallinsa on jotain aivan muuta. Kun homoparille annetaan adoptio-oikeus, siinä vakavalla tavalla poljetaan lapsen persoona ja oikeudet maahan. Homovanhemmuus vääjäämättä muokkaa lapsia ja he joutuvat sisäiseen ristiriitaan sen kanssa, millaiseksi he ovat syntyneet ja millaiseksi heitä kasvatetaan.

Homoseksuaalisuuden suosiminen on vakava merkki yhteiskunnan sairastumisesta. Homoseksuaalisuus järkyttää ihmisyyden, sukupuolisuuden, seksuaalisuuden, avioliiton, perheiden ja koko yhteiskunnan perustaa. Samalla kirkonkin usko ja moraali on murentunut.

Vastoin tätä kaikkea Jumalan hyvä luomisteko alleviivaa mieheyden ja naiseuden tärkeyttä. Yhteiskunnassa tarvitaan vakaita, turvallisia, rakastavia miehiä ja naisia, isejä ja äitejä, jotka yhdessä Jumalan kanssa rakentavat tasapainoista, hyvää maailmaa.

Ilman edellä kuvattuja äärimmäisiä vääristymiäkin miehillä ja naisilla on omat haasteensa synnin tahrimassa maailmassa. Miehillä ja naisilla on omat kiusauksensa toimia ja elää vastoin sitä mieheyttä ja naiseutta, jollaiseen Jumala ihmisen loi.

 • Mies käyttää usein hyväkseen fyysistä voimaansa ja parempaa taloudellista ja yhteiskunnallista asemaansa. Jopa kolmasosa perheenisistä kamppailee alkoholiongelmien kanssa. Osallistuminen lasten kasvattamiseen ja kodin hoitamiseen helposti sälytetään äidin harteille, kun kodin ulkopuoliset harrastukset vievät mennessään. Miehet ovat alttiita erityisesti visuaalisille ärsykkeille.
 • Naisten kielellinen vahvuus voi muuttua aseeksi miestä ja työkavereita vastaan. Naiset saattavat antaa tunteiden ja tuntemusten mennä todellisuuden faktojen ja kohtuuden ylitse. He kaipaavat romansseja ja ovat erityisen alttiita itämaiselle uskonnollisuudelle, jonka monia eri muotoja naistenlehdet ovat täynnä.

Edellä kuvatut seikat ovat luonnollisesti yleistyksiä eivätkä päde kaikkien kohdalla. Silti lienee niin, että miesten ja naisten erilaisuus näkyy myös syntisyyden ilmenemisessä.

 

 

Kristuksen armahtava ja parantava rakkaus

Onneksi evankeliumin lahja on konkreettinen voima miesten, naisten, poikien, tyttöjen ja perheiden eheytymiselle ja alkuperäisen luomistarkoituksen löytämiseksi. Kristuksessa saamme tulla sellaisiksi kuin syvimmiltään me olemme ja meidät on tarkoitettu. Meissä jokaisessa on se syvin mieheyden tai naiseuden ydin, joka vain saanut vääristyneitä kerrostumia päälleen erilaisten kokemusten ja mallien myötä. Kristuksen rakkaus ja armo parantavat meidät.

Kristuksen luokse saamme tulla juuri sellaisina kuin me olemme. Kukaan ihminen ei voi muuttaa itseään syvällisellä tavalla. Kristuksen luokse saavat tulla kaikki heterot, homot, sukupuolineutraalit, jne. Kristuksen luokse tuleminen edellyttää sitä, että

 • Suostumme Jumalan hyvään tahtoon. Annamme elämämme ja oman itsemme valtakirjan Kristuksen käsiin. Hän on Herramme. Tästä alkaa Jumalan uudistava työ kohti Luojamme tarkoittamaa mieheyttä, naiseutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää.
 • Tunnustamme oman syntisyytemme ja rikkinäisyytemme. Maailmassa ei ole yhtään synnitöntä eikä eheää ihmistä. Me kaikki olemme rikkinäisiä. Meissä kaikissa on vääristymiä. Pyydämme anteeksi ja turvaudumme Jeesukseen. Hän on Vapahtajamme.

Mikäli sukupuolinen tai seksuaalinen identiteettimme on vääristynyt, Kristuksen rakkaus tarjoaa mahdollisuuden eheytymiseen. Joidenkin kohdalla muutos voi olla nopea. Monien kohdalla se vie vuosia ja saattaa vaatia terapiaa, koska usein taustalla on esimerkiksi hyväksikäyttöä. Joidenkin kohdalla identiteetti ei välttämättä korjaannu, mutta ihminen voi elää Kristuksen armon ja voiman varassa rauhassa eikä toteuta synnillisiä taipumuksia.

Tässä yhteydessä on tärkeää korostaa, että jokaisella ihmisellä on omat vääristymänsä ja syntitapansa. Meillä kaikilla on vakava taistelu syntiä vastaan. Ketään ei vapauteta tästä taistelusta. Kenenkään syntisyys ei sinällään ole sen pahempaa kuin toisten. Homot eivät ole sen syntisempiä kuin heterot, jotka elävät ilman Jumalaa. Ratkaisu ongelmaan ei kuitenkaan ole se, että julistetaan synti ”rakkaudeksi”. Synti on syntiä. Ei läheskään kaikki ”rakkaus” ole Rakkautta! Maailman tarjoama rakkauden malli on usein aivan toinen kuin Jumalan. Ei homoja vapauteta heidän vastuusta sen enempää kuin ketään muutakaan mistään synnistä. Homoseksuaalisuuden harjoittaminen ja sukupuolineutraalin yhteiskunnan vaatiminen ovat yksiselitteisesti syntiä, joka on torjuttava. Lisäksi on eri asia, että yksittäiset yksilöt tekevät syntiä kuin että koko yhteiskunta sallii ja hyväksyy synnin yhteiskunnan suosimaksi elämäntavaksi.

Jumala kutsuukin meitä tulemaan tosi miehiksi ja naisiksi, sekä rakentamaan perheitä ja yhteiskuntaa, joka on terve, rakastava, vastuuntuntoinen ja tasapainoinen.

 

 

Rukous

Rakas Taivaallinen Isä. Pyhä Jumalamme.

Me tunnustamme, että olemme miehinä ja naisina rikkinäisiä ja syntisiä.
Emme toimi miehekkäästi ja naisellisesti vaan rikomme monin eri tavoin sinun hyvää ja rakastavaa tahtoasi.
Anna meille anteeksi Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tähden.

Pyydämme, että sinä asut sydämissämme Pyhän Henkesi kautta.
Paranna sydämemme haavat ja eheytä meitä olemaan täydesti miehiä ja naisia, isejä ja äitejä, poikia ja tyttöjä.

Herra, sinä näet, että aikamme sukupuolisuus ja seksuaalisuus on monin tavoin vääristynyttä ja että se vaikuttaa meihin kaikkiin.
Anna armosi niin, että voimme toteuttaa sinun antamaasi seksuaalisuutta avioliitossa miehen ja naisen välillä rakastaen.

Armahda yhteiskuntaamme, joka yhä kiihtyvällä tahdilla on ajautumassa sekasorron, kaiken luonnottomuuden, lasten oikeuksien polkemisen ja jopa tappamisen tielle.
Herra, vain Sinä voit pysäyttää tämän kehityskulun. Armahda meitä ja pysäytä tämä prosessi keinolla millä hyvänsä.

Herra, armahda erityisesti niitä, jotka ovat tämän keskellä jo tulleet murretuiksi, särjetyiksi ja lähes tuhotuiksi.
Kohtaa parantavalla voimallasi. Anna elämä.

Herra, tulkoon Sinun valtakuntasi hyvin pian! Tule Herra Jeesus!

Aamen.

 

 

 

Lisämateriaalia

Avioliitosta, avioerosta ja uudelleen avioitumisen mahdollisuudesta tarkemmin katso sivuston kohdasta Kristillinen elämä ja sen alakohta Kristityn perhe.