Halki maailman – kohti kotia

HALKI MAAILMAN – KOHTI KOTIA

 

Uskoon tuleminen, yhteyden löytäminen Jumalaan on tärkeä ensiaskel kohti taivasta. Siitä alkaa aivan uudenlainen vaellus maailmamme halki yhdessä Jumalan kanssa. Samalla siihen mahtuu paljon tuttua, hyvää ja pahaa. Miten voisimme kulkea elämäntietä turvallisesti, rakastaen ja iloiten – välttyen suurimmilta kolhuilta?

 

Tässä muutamia ohjeita matkallesi:

  1. Lepää Jumalan armossa ja rakkaudessa. Uskonelämä ei ole omaa ponnistelua. Kristuksessa olemme perustalla, joka kantaa ja vahvistaa meitä.

 

  1. Rukoile. Jaa kaikki oman elämäsi asiat Jumalan kanssa. Pyydä hänen apua ja tukea aivan kaikkeen. Rukoile myös lähimmäisten ja maailman tapahtumien puolesta. Maailmassa tarvitaan Jumalan hyvää kosketusta.

 

  1. Lue Raamattua. Se on elämän leipää, joka rakentaa ja vahvistaa sinua. Lue myös hartauskirjoja ja kristillistä kirjallisuutta, jossa Raamattua kunnioitetaan Jumalan sanana. Tälläkin raamattusivustolla on yli 500 opetusta, joihin kannattaa tutustua.

 

  1. Sovella Raamatun opetuksia elämääsi. Tutustu Jumalaan, etenkin Jeesuksen persoonan, sanojen ja tekojen kautta. Tartu Jumalan antamiin lupauksiin ja evankeliumiin. Pyri noudattamaan kristillistä moraalia ja sen mukaista elämää, sillä ne ovat rakkautta käytännössä.

 

  1. Tule seurakuntaan. Kristittyä ei ole tarkoitettu yksinäisyyteen. Seurakunnissa on monipuolista toimintaa. Käy jumalanpalveluksissa ja pienemmissä ryhmissä, joissa pääset paremmin vuorovaikutukseen ihmisten kanssa. Seurakunnassa saat tärkeää opetusta Raamatusta ja siellä voi kysellä ja vaihtaa näkökulmia.

 

  1. Palvele. Lähimmäisen palveleminen on rakkautta, joka on elämän syvin sisältö. Palvelu tuo onnellisuutta lähimmäiselle ja itsellesi. Saat käyttää kykyjäsi ja lahjojasi, sekä kasvaa niissä. Muista, että me suomalaiset olemme tämän maailman rikkaita. Voimme helposti auttaa köyhyydessä eläviä ihmisiä lähellä ja kaukana. Jo muutama euro on suuri raha siellä kaukana. Apu kannattaa kanavoida luotettavan järjestön tai kirkon kautta.

 

  1. Evankelioi ja osallistu lähetystyöhön. Kun olet itse saanut löytää jotain äärimmäisen hyvää, se kannattaa jakaa toisten kanssa. Näin ilo moninkertaistuu. Voit kertoa Jumalasta ja Jeesuksesta omin sanoin, omien kokemusten pohjalta – toki aina Raamattuun peilaten. Lisäksi maailmassa noin kolmasosa ihmisistä ei ole koskaan kuullut evankeliumia. Heitä tavoitetaan lähetystyöllä, johon jokainen meistä on kutsuttu mukaan. Jotkut saavat kutsun lähteä itse ja me muut saamme olla heitä lähettämässä, kannattamassa ja tukemassa nimenomaisten lähetysjärjestöjen kautta.

 

  1. Toimi yhteiskunnassa. Työ, vapaaehtoistehtävät, yhteiskunnallinen vastuun kantaminen hallinnossa ja politiikassa, isänmaallinen toiminta jne. ovat kaikki tärkeitä tapoja rakentaa yhteistä elämäämme.

 

  1. Hoida ihmissuhteitasi. Tässä on sekä elämän ihanuus että kamaluus. Monet ihmissuhteet ovat helppoja. Niitäkin tulee vaalia ja hoitaa. Osa suhteistamme on haastavia. On monenlaista kitkaa, suurempaa ja pienempää. Niissä meidän tulee tehdä se, mikä on tehtävissä. Meidän tulee arvioida omaa asennettamme, sanomisiamme ja tekemisiämme. Saamme myös säilyttää oman arvomme emmekä anna toisten loukata itseämme määrättömästi. Rukoilu ja lähimmäisen siunaaminen sulattaa jäitä ja vihaa – ainakin omasta sydämestä. Reilu anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen saavat aikaan yllättäviäkin tuloksia. Anteeksiannon nimissä ei tule antaa toisen jatkaa sortoa vaan sellaiselta on suojauduttava.

 

  1. Liiku, hoida terveyttäsi, nauti, virkisty ja lepää – etenkin Jumalan armossa. Elämä on lahja, josta on lupa nauttia. Meidät on luotu liikkumaan ja tarvitsemme terveellistä, hyvää ravintoa. Ruumiimme on myös Pyhän Hengen temppeli, jota tulee vaalia ja hoitaa. Luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia hyvään elämään.

 

 

Ei vaatimuksia vaan mahdollisuuksia!

Vaikka edellä on melkoinen lista asioita, ne eivät ole vaatimuksia vaan mahdollisuuksia. Ne ovat etuoikeuksia, joista kannattaa nauttia ja jotka antavat elämälle hyvää sisältöä. Älä siis lue listaa vaatimuksina vaan elämän lahjoina, jotka on annettu sinulle ja sinun kauttasi myös lähimmäisiä varten.

Jos kuitenkin väsähdät ja uuvut, sinun on hyvä pysähtyä lepäämään. Armo on sellainen keidaspaikka, jossa voi turvallisesti levätä.

 

Koko elämän kirjo ja taivas

Ajallinen elämä on täynnä mahdollisuuksia ja haasteita. Siihen mahtuvat kaikki elämän värit. Nauti kaikista väreistä tasapuolisesti. Säilytä tasapaino niiden välillä – silloin jaksat paremmin.

Ajallinen elämä kulkee kohti iankaikkista elämää. Täällä ajassamme näemme ja koemme vain pieniä häivähdyksiä siitä, mitä meille on valmistettu. Paras on vasta edessä. Pidä katseesi taivaan kirkkaudessa mutta jalkasi lujasti maassa, tässä päivässä.

Jos matkalla mietit vakavammin, kannattaako elää Jumalan yhteydessä, muista hyvä päämäärämme. Vain Jumala antaa todellisen rakkauden, elämän ja ilon.

Älä anna minkään riistää tätä suurinta lahjaa sinulta. Pysy Jumalan yhteydessä, Jeesuksen sovitustyön varassa ja Sanan opastamalla tiellä. Siihen tarvitaan vain lopulta huokaus: Herra, armahda minua. Vie perille taivaaseen.

 

Joh 6:67-69:

Jeesus kysyi niiltä kahdeltatoista: ”Aiotteko tekin lähteä?”
Simon Pietari vastasi hänelle: ”Herra, kenen luo me menisimme?
Sinulla on ikuisen elämän sanat. Me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.”

 

1 Kor 13:12-13:

Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin.
Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee.
Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

 

2 Kor 4:17:

Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti.

 

Ilm 2:10:

Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.

 

Ilm 22:10-14:

”Älä sulje sinetillä tämän kirjan ennussanoja, sillä hetki on lähellä.
Jumalaton eläköön yhä jumalattomasti, saastainen rypeköön saastassaan,
vanhurskas harjoittakoon vanhurskautta ja pyhä edetköön pyhyyden tiellä.

”Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan.
Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.
”Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa:
he pääsevät syömään elämän puusta ja saavat mennä porteista sisälle kaupunkiin.

 

Siunattua elämänmatkaa halki maailman kohti taivasta!