Terveisiä Intiasta

LÄHETYSTYÖN TERVEISIÄ INTIASTA

 

Intia

Intia on maailman toiseksi väkirikkain maa. Siellä asuu yli 1,2 miljardia ihmistä, jotka puhuvat 1600 kieltä ja murretta. Pinta-alaltaan Intia on seitsemänneksi suurin. Se itsenäistyi brittiläisestä imperiumista vuonna 1947 yhdessä Pakistanin kanssa. Intialaisista hinduja on 80 %, muslimeja 13 % ja kristittyjä vain 2,3 %. Luterilainen kirkko on toiminut maassa 300 vuoden ajan.

Intiaa leimaa äärimmäiset vastakohtaisuudet. Intia on nouseva talousmahti, mutta maailman nälkää näkevistä puolet on juuri Intiassa. Vaikka kastilaitos on virallisesti lakkautettu, kastit ovat yhä arkipäivän todellisuutta. Enemmistö asuu suurkaupunkien slummeissa ja maaseudun kylissä.

Mediatyö

Tekniikan ja viestinnän huima kehittyminen on avannut valtavat mahdollisuudet maailmanlaajalle lähetystyölle. Lähes jokainen ihminen on jonkin viestintävälineen ulottuvilla. Painotuotteet, radio, tv ja internet ovat näistä merkittävimmät. Etenkin maissa, joissa kristillinen lähetystyö on kiellettyä tai muuten erittäin vaikeaa, mediatyö ylittää vaikeimmatkin esteet.

Tavanomaisten lähetysjärjestön rinnalla toimii Suomessa ja maailmalla juuri mediatyötä tekeviä järjestöjä. Niissä pyritään käyttämään kohdemaan kristittyjä ohjelmien tekijöinä sillä evankeliumi kulkee parhaiten omalta heimolaiselta omalle. Lisäksi he tuntevat parhaiten paikallisen kulttuurin, elämän haasteet ja ilot. Nämä järjestöt toimivat taustavoimana mahdollistaen hyvän medialähetystyön. Mediatyö tukee myös paikallista seurakuntaelämää tuoden uusia ihmisiä sen yhteyteen ja auttaen opetuksessa.

Etenkin Intiassa mediatyön merkitys on ollut suurta. Ihmiset ovat saaneet elämäänsä merkitystä, toivoa ja iloa. He ovat saaneet käytännönohjeita arkeen. Näistä siunauksista kaksi esimerkkiä:

 

Intia, kuuntelijapalaute 1:

Olen kotoisin vaatimattomasta kylästä ja perheemme viides tyttö. En ollut koskaan kuullut Jeesuksesta, sillä olen kasvanut toisenlaisen uskonnon keskellä. Kolme vuotta sitten tulin menneeksi kirkkoon ja siellä minut tutustutettiin radio-ohjelmaanne. Viikkoa myöhemmin päätin korjauttaa radioni ja viritin se oikealle taajuudelle. Aloin kuunnella tarkkaavaisesti. Ohjelma hämmästytti ja teki minuun vaikutuksen. En ollut koskaan kuullut mitään samanlaista. Liikutuin siihen pisteeseen, että luovutin elämäni Jeesukselle Kristukselle. En koskaan jätä väliin yhtään ohjelmaa. Tunnen kuuluvani Jeesukselle ja voin todistaa, että kasvan uskossa. Kiitän Jumalaa ohjelmasta. Rukoilkaa puolestani!

Intia, kuuntelijapalaute 2:

Olen uskova perheenäiti. Elämme hyvin köyhästi, ja kaikesta on pulaa. Elämme lähinnä maanviljelyksestä. Kerran menin kirkkoon ja sain tietää radio-ohjelmasta. Aloimme perheenä kuunnella sitä ja nyt siitä on tullut lempiohjelmamme. Koko perheeni on ottanut vastaan Jeesuksen. Ei ole ollut muuta keinoa kasvaa Sanassa kuin radio-ohjelma. Olemme Jumalalle niin kiitollisia radiosta, joka on antanut meille tietoa ja opetusta kristillisestä elämästä. Aina kun on mahdollista, kerron toisille ohjelmasta, koska haluan, että hekin tulisivat siunatuiksi.