Miten voin tukea lähetystyötä?

MITEN VOIN TUKEA LÄHETYSTYÖTÄ?

 

Lähetystyön siunaus

Lähetystyö kuuluu jokaiselle. Siihen osallistuminen rikastuttaa omaa elämää ja tuo apua ja siunausta etenkin niiden elämään, jotka eivät vielä ole evankeliumin vaikutuspiirissä. Pienistä pisaroista koostuu suuri valtameri. Jokaisen panos on tärkeä. Jumalan silmissä mikään ei ole vähäpätöistä eikä koskaan mene hukkaan. Tämän maailman pörssikurssit nousevat, laskevat ja joskus romahtavat. Jokainen Jumalan valtakunnan hyväksi tehty pienikin ele kantaa ajallista ja iankaikkista tuottoa. Jokainen sana, teko, lahjoitus on talletus taivaan tileille, jotka kasvavat eksponentiaalista korkoa. Niitä ei voi kukaan ryöstää – kuten Jeesus opetti.

Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi. (Matt 6:19-21)

 

Rakkaus on kekseliästä

Kristillisen rakkauden osoittamiseen ja lähetystyön tekemiseen ei ole rajoituksia. Taivaskaan ei ole kattona. Rakkaus on kekseliästä, päämäärätietoista, uhrautuvaa ja periksi antamatonta. Vaikka kristillisen uskon ja rakkauden sisältö eivät muutu, niiden toimintamuodot voivat muuttua ajan myötä. Moni perinteinen menetelmä toimii yhä tänään. Se, mikä ei toimi, kannattaa päivittää. On otettava huomioon muuttuneet olosuhteet, kulttuurit ja tavat, ihmisten käyttäytyminen ja ajankäyttö, tekniikan, tietotekniikan ja viestinnän kehittyminen.

 

Lähetystyö on tullut lähelle

Maailma on pienentynyt globaaliksi maailmankyläksi. Kuulemme maailman tapahtumista muutaman minuutin viiveellä. Ihmiset liikkuvat kaikkialta kaikkialle. Samoin perinteisen lähetystyön suunta pohjoisesta etelään ja lännestä itään on muuttumassa. Lähetystyötä tehdään kaikkialta kaikkialle. Turismi, siirtolaisuus ja pakolaisvirrat sekoittavat ihmismassaa tehokkaasti. Länsimaisten ihmisten voimakas maallistuminen on eksyttänyt heidät takaisin pakanallisuuteen ja niinpä länsimaista on tullut lähetyskenttä. Lähetystyö alkaakin ensin omasta sydämestä ja jatkuu heti, kun astumme ovesta ulos. Näennäinen tapakristillisyys ja muodollinen kirkon jäsenyys ei tee ihmisestä kristittyä – siis Kristukseen uskovaa, häneen turvautuvaa ja hänessä elävää Jumalan lasta. Lähetystyö on vahvasti läsnä paikallisissa seurakunnissa. Netin kautta on mahdollista osallistua lähetystyöhön vaikka kotisohvalta – lukemalla lähetystyön kuulumisia ja vaikkapa käymällä nettipankissa tekemässä lahjoituksen.

 

Paikallinen seurakunta

Omassa kotiseurakunnassa (toivottavasti) ollaan aktiivisesti mukana lähetystyössä. Nimikkosopimukset ja -kohteet, kummilapsityö jne. ovat hyviä mahdollisuuksia olla suuressa mukana. Seurakunnassa on usein hyvin monenlaista lähetyshenkistä toimintaa. Lue tästä tarkemmin seuraavasta opetusartikkelista Lähetystyö paikallisessa seurakunnassa.

 

Lähetysjärjestöt

Kirkon piirissä toimii useampi virallinen lähetystyön järjestö. Niitä on lueteltu kohdassa Lähetysjärjestöjä. Niillä on omat kattavat nettisivut, jotka ovat täynnä mielenkiintoista tietoa, toimintaa ja mahdollisuuksia osallistua. Lähetysjärjestöt vierailevat säännöllisesti seurakunnissa. Kullakin järjestöllä on oma, Jumalan antama työnäky ja hyviksi koettuja työmetodeja. Ne täydentävät sopivasti toisiaan. Tutustu näihin lähetysjärjestöihin. Lisäksi vapailla kristillisillä suunnilla on omaa aktiivista lähetystoimintaa, joka perustuu ensisijassa seurakuntiin.

 

Esimerkkejä

Yksityishenkilönä voit tukea lähetystyötä mm. seuraavilla tavoilla:

  • Tule mukaan lähetyshenkisiin ryhmiin ja tilaisuuksiin. Läsnäolosi vahvistaa lähetystyötä.
  • Tutustu lähetystyön tekijöihin, työmuotoihin ja kohteisiin. Tietämys auttaa keskittymään olennaiseen.
  • Rukoile lähetystyön puolesta. Sitoudu muutamaan kohteeseen pitkäaikaisesti sekä rukoile myös tilapäisten tarpeiden mukaisesti.
  • Liity lähetysrenkaaseen, jolla tuetaan tiettyä lähettiä, työmuotoa tai kohdetta. Voit lähettää terveisiä, rohkaisua, ajankohtaisia uutisia Suomesta tai jotain tarviketta tai naposteltavaa lähetille.
  • Ota yksi kummilapsi, jota tuet taloudellisesti kerran kuussa noin 30-40 eurolla sekä rukoilemalla hänen puolestaan. Ole kirjeenvaihdossa. Jos summa on liian suuri, ota mukaan yksi tai useampi kaveri.
  • Anna aikaasi, kykyjäsi ja lahjojasi lähetystyön käyttöön seurakunnassa ja lähetysjärjestöissä. Jokaista tarvitaan.
  • Lahjoita varojasi säännöllisesti ja harkiten lähetystyön hyväksi. Sitoudu muutamaan kohteeseen ja auta lisäksi erityisen tarpeen kohdatessa. Jotkut tekevät jopa osittaisen tai kokonaisen testamentin lähetystyön hyväksi.
  • Pyydä Jumalaa johdattamaan sinua ja luo aivan uuttakin, kun saat idean, joka ei jätä rauhaan ja sinulla on mahdollisuuksia alkaa sitä toteuttaa.