Operaatio Mobilisaatio ja Campus Crusade for Christ

OPERAATIO MOBILISAATIO

 

Syntyhistoria

Yhdysvaltalainen George Verwell tuli uskoon ja lähti vuonna 1957 kahden ystävän kanssa Meksikoon mukanaan 15 000 espanjankielistä Johanneksen evankeliumia. Vastaanotto oli hyvä ja maahan avattiin kristillinen kirjakauppa ja siellä aloitettiin evankelioivat radiolähetykset. George muutti Espanjaan näkynä kansainvälinen evankeliointi- ja koulutusjärjestö. Työ levisi nopeasti Euroopassa, Lähi-idässä ja Intiassa. Järjestö aloitti Operaatio Mobilisaation laivatyön vuonna 1970. Sen myötä maailman tärkeimmät rannikot tulivat työn kohteeksi. Kolmen laivan nimet ovat Logos, Logos 1 ja Doulos. Laivoilla vierailee vuosittain yli miljoona kävijää sekä parisataa tuhatta osallistujaa koulutustapahtumiin. Työssä korostetaan kansallisten johtajien ja yhteistyön merkitystä lähetysjärjestöjen ja seurakuntien kanssa. Järjestöllä on yli 2000 kokoaikaista työntekijää ja kesäaikaan noin 4000 nuorta.

Suomeen Operaatio Mobilisaatio tuli vuonna 1965, mutta vasta 1977 perustettiin varsinainen suomalainen yhdistys, jonka toimisto on Tampereella. Suomesta käsin lähetystyöhön on osallistunut 3000 henkilöä järjestön kautta. Järjestö kouluttaa lyhytaikaiseen lähetystyöhön, mikä voi johtaa myös pitkäaikaisempaankin työhön.

 

Luonne

Operaatio Mobilisaatio kouluttaa nuoria lähetystyöhön sekä evankelioi ympäri maailmaa. Se on tunnustusten välinen ja edustaa perinteistä kristillistä uskoa. Liikkeen kannattajat ohjataan perinteisten kirkkokuntien ja vapaiden suuntien yhteyteen. Katolista kirkkoa liikkeen piirissä vieroksutaan. Järjestö keskittää evankeliointi- ja lähetystyönsä saavuttamattomien kansanryhmien pariin.

 

Nettisivut

Operaatio Mobilisaation toiminnasta voit lukea parhaiten omsuomi.fi nettisivuilla tai tulemalla mukaan järjestön koulutustapahtumiin.

 

 


 

CAMPUS CRUSADE FOR CHRIST (CCC) = Cru

 

Syntyhistoria

Liike syntyi Yhdysvalloissa vuonna 1951 opiskelijajärjestönä Los Angelesissa. Sen perustivat liikemies Bill Bright ja hänen vaimonsa Vonette. Järjestö tekee monimuotoista opiskelijatyötä. Sen evankeliointimetodina on ”Neljä hengellisen elämän tosiasiaa”, jonka Kansan Raamattuseura on kääntänyt suomeksi:

  • Jumala rakastaa jokaista ihmistä ja hänellä suunnitelma jokaisen elämälle.
  • Jokainen on syntinen ja erossa Jumalasta.
  • Jeesus Kristus on ainoa vastaus syntiin. Hänen kautta ihminen voi kokea Jumalan rakkauden ja tuntea hänen suunnitelmansa.
  • Ihmisen on otettava vastaan Jeesus Kristus Vapahtajana ja Herrana.

Liikkeen toiminta laajeni ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaan vuonna 1967, jolloin toiminta alkoi Suomessa ja Englannissa. CCC on suurin evankeliointijärjestö Usassa ja se toimii lähes 200 maassa. Sillä on 27 000 vakituista saarnaajaa ja se on kouluttanut yli 225 000 vapaaehtoista. Nykyään järjestön nimi on lyhyesti Cru.

Euroopassa järjestö toimii nimellä Agape Europe. Suomessa järjestö on linkittynyt Kansan Raamattuseuran työhön. Agape Europen tunnettuja suomalaisjohtajia ovat olleet Kalevi Lehtinen ja Markku Happonen. Keskeisenä työmuotona ovat olleet mm. suuret missiotapahtumat Venäjällä.

 

Luonne

Cru tekee yhteistyötä kaikkien perinteisten protestanttisten kirkkojen sekä katolisen kirkon kanssa. Järjestö ei perusta omia seurakuntia vaan sen työntekijät toimivat yhteistyössä em. tahojen ja kristillisten järjestöjen kanssa. Järjestössä korostetaan voimakkaasti Raamatun arvovaltaa ja perinteistä uskoa.

 

Nettisivut

Operaatio Mobilisaation toiminnasta voit lukea parhaiten cru.org ja agapeeurope.org nettisivuilla.