Huolissasi tai ahdistunut

… HUOLISSASI JA AHDISTUNUT

Elämään kuuluu monet huolet ja ahdistusten päivät. Osaa niistä emme voi välttää, sillä ne kuuluvat maailmaamme, jossa elämme. Maailma ei ole paratiisi. Ne ovat aitoja kokemuksia. Osa huolistamme voi olla turhaa murehtimista. Ne voivat olla lopulta melko vähäpätöisiä juttuja tai aivan turhaa pessimististä tulevaisuuden pelkoa. Saatamme haluta asioita, joita ei ole tarkoitettu meille. Voi olla myös niin, että olemme väärällä tavalla huolettomia emmekä huolestu silloin, kun pitäisi.

Vaikka huolet ja ahdistukset ovat ikäviä kokemuksia, ne voivat johtaa meidät lähemmäksi Jumalaa ja pakottaa meitä tekemään oikeita johtopäätöksiä ja toimia. Ne voivat myös lamaannuttaa.

Huolet ja ahdistukset kovin helposti keskittävät kaiken huomiomme vain niihin. Silloin unohdamme sen, mikä on hyvin. Erityisesti kiittäminen auttaa meitä tasapainottamaan elämäämme. Kun mietimme kiitosaiheita ja kiitämme Jumalaa, heräämme huomaamaan elämän monet hyvät lahjat. Kun muistamme hyvät puolet, jaksamme paremmin kohdata ja kantaa ne huonotkin. Lopulta, vaikka kaikki ajallinen murenisi, meillä on aina ikuinen turva Jumalassa.

Olipa huolemme ja ahdistukset minkälaisia tahansa, saamme aina – suurissa ja pienissä – turvautua Jumalaan. Hän on elämän lähde. Hän pitää meistä huolta. Hän on aina kanssamme ja johtaa hyvään, kun vain siihen suostumme. Hän muuttaa lopulta kaiken hyväksi – jos ei maan päällä, niin taivaissa.

Huolien ja ahdistuksen keskellä saamme turvautua ystäviin ja seurakuntaan. Jaettu huoli keventää sydäntä ja voit saada tukea ja apua. Jumala käyttää myös ihmisiä sinun auttamiseksi. Lisäksi, sinäkin voit olla tukena toiselle ihmiselle. Usein toisten auttaminen antaa elämään mielekkyyttä, mikä keventää omiakin huolia.

Kaikki on Jumalan hyvässä hoidossa, kun vain annamme itsemmekin hänen käsiinsä!

 

 

Rohkaisua Raamatusta!

Ota Raamattu käsiisi ja lue seuraavia tekstejä, joissa Jumala haluaa rohkaista ja neuvoa sinua. Merkitse itsellesi ylös kohdat, jotka koskettavat ja puhuttelevat sinua. Pysähdy ja pohdi niitä. Rukoile.

 

Huolestuminen

Psalmi 23:1-4

2. Kor. 4:8-11,16

Fil. 4:6-7

 

Levottomuus

Psalmi 46:2

Matt. 6:25-34

Fil. 4:6-7

 

Vastoinkäymiset

Fil. 4:6-7

1. Piet. 1:6-7

 

Ahdistus ja hätä

Psalmi 20:2-3

Psalmi 23

Psalmi 71:1-9,20-21

 

Murehtiminen

Matt. 6:19-34

1. Piet. 5:6-7

 

Suru ja murhe

Psalmi 23

Psalmi 34:18-20

Psalmi 147:3

2. Kor. 1:3-5

Ilm 7:14-17

Ilm 21:3-5