Israel tänään!

ISRAEL TÄNÄÄN!

Lähtökohtaisesti ja suuressa kuvassa olen Israelin puolella. Miksi?

Koska Jumalakin on. Jumala lupasi Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen tuon pyhän maan. Tämä lupaus on toistunut ja toteutunut monta kertaa historian saatossa.

Miksi emme tottelisi Jumalaa? Koska olemme syntisiä ja kapinallisia. Israel on Jumalan valinta ja testi kaikille ihmisille ja kansoille. Se osaltaan paljastaa, mikä on suhteemme Jumalaan.

Israelin pinta-ala on vain 1 % koko Lähi-idästä. Eikö näin pieni alue ole kohtuullista antaa juutalaisille? On erittäin kohtuullista!

Jokaisella kansalla on oikeus kotimaahan. Jos sellainen oikeus on suomalaisilla, niin samoin on juutalaisilla. Heillä on yhtäläinen oikeus puolustaa maataan ja kansaansa kaikissa tilanteissa. Se ei ole vain oikeus vaan myös velvollisuus.

Juutalaiset ovat asuneet tuossa maassa jo yli 3000 vuotta sitten ja Jerusalem on heidän pääkaupunkinsa. Nykyiset palestiinalaiset ovat muotoutuneet kansana vasta 1900-luvun saatossa. Heidän alkuperäiset kotimaansa ovat läheisissä arabimaissa.

Kansainliitto ja YK vahvistivat juutalaisten oikeuden omaan maahansa. Mutta vuosikymmenten saatossa tästä on livetty ja Israelin aluetta on leikattu ja pienennetty niin paljon, että sitä on tosiasiassa mahdoton puolustaa.

Kautta historian saatana on vihannut juutalaisia, joka on Jumalan valittu kansa ja heistä on Messias, laki, liitot, temppeli, jumalanpalvelus ja evankeliumi – pelastus kaikille kansoille. Yhä edelleen paholainen haluaa hävittää juutalaiset ja tuhota Israelin valtion, jotta ennustus Messiaan paluusta pyhälle maalle ei voisi toteutua.

Ääri-islamistiset järjestöt ja maat haluavat samassa hengessä tuhota juutalaiset ja valloittaa Luvatun maan itselleen. Sen ne kertovat avoimesti ja yhtä avoimesti ne toimivat Israelia vastaan. Ne voivat suostua välirauhaan ainoastaan vakiinnuttaakseen asemansa ja vahvistuakseen seuraavaa hyökkäystä varten.

Kristillisen uskonsa kadottaneet kansat tukevat näitä muslimiterroristeja, etenkin median voimin. Joka päivä maailman mediat julistavat Hamasin propagandaa Israelia vastaan.

Terroristiset hyökkäykset tuomitaan vain sanallisesti ja hetkellisesti. Kun Israelia vastaan vuosien ajan ammutaan tuhansia raketteja summittain siviilikohteisiin, sanotaan, että Israelilla ei ole oikeutta puolustaa itseään ja eliminoida vihollisiaan.

Näin nytkin, kun Hamas hyökkäsi 7.10.2023 ja Iran hyökkäsi 14.4.2024 Israelia vastaan.

Tästä kokonaistilanteesta vastuussa ovat kaikki ne ihmiset, järjestöt, mediat ja valtiolliset toimijat, jotka torjuvat Jumalan ratkaisun ja kiistävät Israelin oikeuden omaan maahansa. On selvää, että tämä kaikki johtaa konflikteihin, kriiseihin ja sotiin, joissa etenkin siviilit kärsivät ja kuolevat.

Päävastuu tänäänkin kuuluu näille tahoille. Toki Israelinkin pitäisi toimia optimaalisesti kaikissa tilanteissa, mutta sekin torjuu Messiaansa ja luottaa liikaa omaan voimaansa ja viisauteensa. Silti Jumalan armovalinta on voimassa ja Jumala on antanut Israelille uskomattomia voittoja ylivoimaisen vihollisen edessä.

Monet arabimaat ovat suunnattoman rikkaita. Ne rakentavat luksuskaupunkeja keskelle hiekkaerämaata. Jos heillä olisi pisaraakaan rakkautta palestiinalaisia veljiään ja sisariaan kohtaan, he asuttaisivat heidät, kuten karjalaiset saivat asuinsijat maassamme sotien aikana ja jälkeen.

Mutta mitään rakkautta ei näytä löytyvän ja siksi palestiinalaisia pidetään pelinappuloina tässä paholaismaisessa pelissä Jumalaa ja hänen Voideltuaan ja Israelia vastaan. Hamas tarkoituksellisesti aiheuttaa oman kansansa kärsimyksen.

Palestiinalaiset voisivat asua myös Israelissa, sen lakien alaisuudessa. Näin Jumala antaa Sanassaan oikeuden muukalaisille asua pyhässä maassa Mooseksen lain ja Hesekielinkin ennustusten mukaisesti.

Mutta palestiinalaiset eivät suostu siihen. Hekin kapinoivat Herraa vastaan. He haluavat itselleen itsenäisen osan pyhän maasta, vaikka Jumala ei ole sitä heille säätänyt.

Tämä kaikki johtaa sotaan, jonka syynä ihmisten itsekkyys, kapinamieli ja paholainen.

Meidän tulee rukoilla Israelin puolesta, jotta he saavat asua rauhassa ja täysimittaisesti omassa maassaan. Meidän tulee rukoilla myös palestiinalaisten puolesta, jotta he saavat itselleen kodin, jonka Jumala on heille tarkoittanut.

Vain Jumalan ratkaisu tuo aidon rauhan ja hyvinvoinnin. Vain Jumalan tahdossa on siunaus.

Oletko sinä Israelin puolella? Joka siunaa Israelia, sitä Jumalakin siunaa. Joka kiroaa valitun kansan ja sen oikeudet, saa itse kirouksen.

Herra, armahda meitä!