Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 10 luku

Ilm 10 luku

 

AIKA ON TÄYTTYNYT!

Maailmalla, kansoilla, johtajilla ja kansalaisilla on etsikkoaikansa ja kohtalonhetkensä.

Ajallisella maailmalla on alku- ja päätöshetki. Päätös on kuitenkin uuden alku. Tuomiot toteutuvat, mutta yhtä lailla Jumalan armolupaukset. Aika ei lopu vaan odotusaika Jumalan suunnitelman täyttymiseen päättyy. Ikuisuudessakin on oma aikansa. Mutta sinne on vielä matkaa – läpi suuren ahdistuksen.

Kirjakäärön syöminen merkitsee Jumalan Sanan vastaanottamista ja sisäistämistä. Meidänkin tulee päivittäin syödä Jumalan Sanaa, sillä se rakentaa henkeämme ja sieluamme ja koituu ruumiimme parhaaksi. Johannekselle se oli myös profeetallinen merkki ja tehtävä. Sanoma maistui hyvältä, koska se oli Jumalan Sana. Se myös karvasteli vatsassa, koska sisälsi suuria ahdistuksia ja tuomioita.

Jumalalla on kaikki yksityiskohdatkin tiedossa ja hallinnassa. Hän tietää aikeensa ja sen, mitä ihminen ja paholainen tekevät. Ajallinen elämä onkin näiden muodostama kokonaisuus, josta toisinaan on vaikea nähdä ja ymmärtää, mikä on Jumalasta, ihmisestä tai saatanasta. Kuitenkin se, mitä Jumala tahtoo, on iankaikkinen pelastus ja elämä. Hänen vallassaan on kaikki.

Uusi kirjakäärö kuvaa tarkemmin tulevat tapahtumat ja toimijat. Vielä nyt tulevaisuuden näyttämöä rakennetaan ja näyttelijät hiovat rooliaan. Kun kaikki on valmista, ihmiskunnan karu loppunäytös alkaa. Sen ylitse kiirii evankeliumi: jokaisella on iankaikkisuustoivo. Kenenkään henkilökohtaista valintaa ja elämäntietä ei ole määrätty – vain ihmiselämän perimmäiset rajat ja suuret puitteet.

 

Millainen elämäntarina sinusta kirjoitetaan kirjakääröön?