JOHDANTO ja VAALIT

SUOMEN PRESIDENTIT ja VAALIT

Suomella on ollut 12 presidenttiä. Edessä on vaalit, joissa valitsemme kansallemme seuraavan, 13. presidentin. Toivottavasti tuo ei ole epäonnen luku presidentille ja kansallemme.

Sen voimme välttää rukoilemalla asian puolesta ja äänestämällä Jumalan tahdon mukaan. Jumala kyllä vaikuttaa tahtomista ja tekemistä, jos sitä pyydämme aidosti.

Saulin ja Daavidin esimerkit

Kansa voi valita väärinkin. Siitä surullinen esimerkki on kuningas Saulin huutaminen Israelin kuninkaaksi. Saul oli ulkonaisesti komea, muita päätään pitempi.

Kansa halusi sellaisen kuninkaan kuin toisillakin kansoilla. Malli haettiin ajan hengestä ja ihanteista. Ei olisi kannattanut.

Saulilla ei ollut tehtävään vaadittavaa sydäntä, uskoa eikä taitoa. Hän tuli pystymetsästä. Seuraukset olivat sen mukaisia. Saul luopui Herrasta, teki syntiä ja harjoitti noituutta. Hän kävi sotaan, joka tuli kohtalokkaaksi Saulille, hänen pojilleen ja kansalle. Kuolema korjasi.

Onneksi siinä ei ollut kaikki. Jumala tiesi ja siksi hän valmisti hiljaisuudessa todellisen kuninkaan, Daavidin. Tämä joutui käymään karun oppitien kuninkuuteen. Siinä hän kuitenkin oppi turvautumaan ja luottamaan Jumalaan.

Daavidista tuli monin tavoin hyvä kuningas. Israel pääsi rauhaan, joka sinetöityi Salomonin päivinä. Kuitenkin hekin lankesivat, vakavastikin.

Ainoa täydellinen Kuningas

Tulemme siihen, että ainoa hyvä, täydellinen Kuningas on Herramme Jeesus Kristus. Siksi on elintärkeää, että hän on meidän jokaisen ja kansamme ainoa todellinen Kuningas. Hänen varaansa voimme rakentaa oman ja kansamme elämän.

Presidentti, piispa tai kuka tahansa vastuunkantaja, jolla ei ole tätä perustaa, uskoa ja viisautta sydämessään, johtaa itsensä ja kansan harhaan ja tuhoon.

Olemme siis elintärkeän valinnan edessä.

Suomen presidentit

Tähän valintaan antaa perspektiiviä Suomen presidenttien ja heidän aikansa haasteiden tunteminen. Siksi seuraavassa käymme lyhyesti läpi heidät kaikki. Kehotan tutustumaan tarkemmin heidän elämäänsä ja työhönsä.

Ks. sivusto: presidentti.fi (edelliset presidentit)