Kohti tyranniaa

KOHTI TYRANNIAA

Viime vuosien, kuukausien ja viikkojen aikana olemme joutuneet seuraamaan, kuinka diktatuurit nousevat jälleen maailmankartalle. EU:n tavoittelema vapaan liikkuvuuden, demokratian ja rauhan ihanne on murenemassa käsiin.

Venäjä on jo osoittautunut häikäilemättömäksi, uudelleen heränneeksi suurvallaksi, joka rakentaa vahvaa, hyökkäyskykyistä, ydinaseilla varustautunutta armeijaa Vladimir-tsaarin johdolla. Turkki on ajautunut totaaliseen diktatuuriin Erdoganin käsissä. Pohjois-Korea uhittelee ydinaseilla. Kiina pitää kiinni valtapiiristään ja äskettäin jopa uhkasi laajamittaisella sodalla, mikäli Usa rajoittaa sen toimia lähialueillaan. Usan presidentiksi on nousemassa ennen näkemätön henkilö, Donald Trump, jolla on kyky ajaa maailma lopulliseen kaaokseen tai eristää Usa, jolloin Venäjä pääsee vapaasti temmeltämään leikkikentällään.

Kaiken tämän keskellä EU on ajautumassa äärimmäiseen kriisiin ja hajoamiseen. Se kamppailee vakavan talouskriisin ja taantuman keskellä. Euro on heikko. Pakolaistulva käy yli voimien. Terrorismin aallot voimistuvat. Moni EU-maa on alkanut keskittyä omien etujen ajamiseen. EU-kriittiset voimat saavat yhä enemmän valtaa. Britannia erosi EU:sta. Venäjän uhka kasvaa idässä. EU on jäämässä sivurooliin ja on romahtamassa. Mikä neuvoksi?

Aikoinaan Rooman valtakunta oli ensin tasavalta, jota johti kaksi konsulia ja senaatti. Hallinto oli hyvin byrokraattista. Asioista ei kyetty päättämään. Tämä johti lopulta heikkouteen ja sisällissotiin. Rooma oli hajoamassa. Ratkaisuksi tuli yksinvaltius. Keisari otti kaiken vallan käsiinsä ja Roomasta tuli supervalta.

Meidän ajan Roomalla, EU:lla on edessä kaksi vaihtoehtoa: 1) hajoaminen ja Euroopan jääminen toisten jalkoihin, 2) vallan keskittäminen kyvykkäälle, voimakkaalle, paljon lupaavalle johtajalle, EU:n presidentille.

Heikoksi tullut demokratia ei enää pärjää voimakkaiden diktatuurien puristuksessa. Siitä itsestäänkin pitää tulla diktatuuri, joka pitää puolensa ja tavoittelee johtavaa maailmanvaltaa suurten joukossa. Diktatuuriin kuuluu kansalaisten tiukka kontrolli – turvallisuuden ja terrorismin estämisen nimissä. Tarvittava tekniikka on jo olemassa. Kyse on enää lainsäädännöstä.

Mitä Raamattu sanoo ns. viimeisistä ajoista? Paljonkin. Moni raamatunselittäjä näkee, että EU:sta muodostuu Rooman valtakunnan jatkumo. Kuolinhaavan saanut peto nousee jälleen. Ilmestyskirja kertoo hämmästyttävästä petovaltakunnasta, joka ensin keskittää vallan kymmenen hallitsijan käsiin, jotka sitten antavat valtansa henkilölle, joka nousee varjoista suureksi johtajaksi.

Tältä pohjalta voidaan ajatella, että EU:sta tulee monikerroksinen. Sillä on tiukka ydin, jota Saksa johtaa. Keskeisiä valtioita on kymmenen, jotka pitävät keskeistä valtaa ja menevät pisimmälle integraatiossa. Sen ympärille jää valtioita, jotka tiiviimmin tai löyhemmin ovat EU:ssa mukana. Koska pedolla on leijonan pää, Britannia on mukana ainakin vahvimpana sotilaallisena liittolaisena. Pedolla on karhun jalat. Se kuvaa sitä, että EU tulee liittoutumaan väkevän vihollisen eli Venäjän kanssa. Vihollista, jota et voi voittaa, kannattaa liehitellä ja tehdä hänestä ystävä. Jo nyt monissa EU-maissa on noussut valtaan puolueita ja johtajia, joilla on lämmin suhde Venäjään.

Tässä skenaariossa Usa vetäytyy maailmanpolitiikan keskiöstä. Näin oli ennen toista maailmansotaakin. Usa ei halunnut puuttua vanhan mantereen asioihin eikä tulla mukaan suursotaan. Usan valta voi romahtaa monestakin syystä. Se voi vetäytyä puhtaasti omasta päätöksestään esimerkiksi Trumpin politiikan mukaisesti. Se saattaa ajautua johonkin suuren kriisiin, joka vie sen voimavarat. Merkittävin syy on se, että se vetää tukensa Israelilta. Britanniakin romahti välittömästi, kun se kääntyi Israelia vastaan. Joka aidosti siunaa Israelia, menestyy. Joka sitä kiroaa, saa itse kirouksen.

Meille eurooppalaisille ja suomalaisille tarjotaan lähivuosina tyranniaa. Se tehdään kaunein sanakääntein ja lupauksin. Meille luvataan turvallisuutta, taloudellista vakautta ja menestystä. Se on ”ainoa vaihtoehto”. Kristillisen uskon ja arvojen purkutalkoot jatkuvat yhä voimakkaammin. Ihminen on kaiken keskus. Hän on suorastaan jumala.

Tällainen EU-keskeinen visiointi on tietysti arvailua. Vasta tulevat tapahtumat osoittavat, mikä valtakunta ja kuka henkilö on se lopullinen, suuri tyrannien Tyranni, jonka rinnalla Hitlerkin jää kiltiksi pyhäkoulupojaksi.

Onneksi – tämä ei ole meidän iankaikkinen osamme. Meille on tarjolla paljon parempaa. Jumala ei ole pakkovaltias tyranni, joka pettää meidät luvaten paljon ja joka rutistaa ihmisestä viimeisenkin hyödyn itselleen. Jumalan on rakkaus. Hän tarjoaa meille lahjaksi syntiemme anteeksiantoa, syvintä sydämen rauhaa, iloa, iankaikkista turvaa, armon täyttämää elämää ja rakkautta, jonka saamme kokea täydessä mitassa tulevassa uudessa luomakunnassa.

Tähän rakkauden valtakuntaan ei ole pakko tulla mukaan. Mutta ken sitä tahtoo, saa kaiken sen hyvän, parhaan, mitä yksikään diktaattori ei kykene edes suurimmilla sanoillaan lupaamaan.

Mutta monen ahdistuksen kautta käy tiemme Jumalan valtakuntaan, ikuiseen kotiimme. Näiden tulevien ahdistusten keskellä emme ole yksin. Jumala on kanssamme jokainen hetki. Hän kantaa ja vie meidät perille. Ole siunattu hyvän Jumalan ja Vapahtajamme käsien alla!