Parantavia sanoja

PARANTAVAT SANAT

Milloin sinulle on sanottu jotain erityisen ihanaa, koskettavaa, melkeinpä murtavaa? Entä oletko sinä sanonut jollekulle jotain erityisen hyvää?

Joskus saatamme kohdata ihmishahmoisia enkeleitä, siis Jumalan lähettämiä veljiä tai sisaria, jotka kenties aivan huomaamattaan sanovat Pyhän Hengen antamia rohkaisun tai lohdutuksen sanoja. Ne ovat Jumalasta, kun ne koskettavat syvälle sydämeen ja parantavat haavojamme.

Sanoilla voidaan siis parantaa, mutta myös tukahduttaa, melkeinpä kuolettaa toinen ihminen. Yksittäinen paha sana saattaa satuttaa syvästi tai jopa rikkoa toisen ihmisen. Monet toistuvat pahat sanat ja toisen jatkuva sivuuttaminen tai torjuminen tukahduttavat sen hyvän, minkä Jumala on istuttanut ihmiseen. Sellaisen seurauksena ihminen lamaantuu, masentuu ja menettää elämän ilonsa. Valitettavasti näitä pahoja sanoja sanotaan aivan liian paljon.

Vaikka näin tapahtuu, Jumalalla on valta parantaa. Sen hän tekee Sanansa kautta. Jumala on luonut kaiken sanallaan. Hän voi myös korjata sanallaan sen, mikä on mennyt rikki. Näitä parantavia Jumalan sanoja on monia etenkin Raamatussa. Joskus Jumalan Henki saattaa sanoa parantavan sanan suoraan sydämeemme. Se voi olla hiljainen kuiskaus tai vahvakin rakkauden sana sydämellemme.

Jumala haluaa käyttää myös meitä ihmisiä hänen parantavan sanansa lähettiläinä. Kun sanomme hyviä, rohkaisevia, lohduttavia sanoja, niissä on Jumalan ihmeellinen voima ja rakkaus. Ne eivät ole vain meidän sanoja, joissa ei ole sen enempää voimaa.

Oikeat parantavat sanat kumpuavat Jumalasta. Inhimillisesti meillä on kiusaus sanoa mielisteleviä, suorastaan valheellisen positiivisia sanoja. Inhimilliset sanat perustuvat hyvin pinnalliseen näkökykyyn. Sen sijaan Jumala näkee syvälle sydämeen. Jumalan sanat ovat täynnä armoa ja totuutta.

Jeesus lupaa, että hän ei muserra rikkinäistä ruokoa eikä sammuta hiipuvaa tulta. Hän on Parantaja ja Vapahtaja. Hän ottaa rikkinäisen, masentuneen, lamaantuneen, ilon ja mielekkyyden menettäneen ihmisen syliinsä ja täyttää hänet rakkaudellaan.

Jumala puhuu meille rakkauden sanoja:

”Näin sanoo Herra: Älä pelkää, minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen. Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi” (Jesajan kirja 43:1,4-5).

Kun Luojamme ja Lunastajamme sanoo meitä kallisarvoisiksi, silloin me olemme sellaisia. Kun muotokuvasta maksetaan miljoonia, silloin se on juuri sen arvoinen. Älä siis torju Jumalan rakkautta ja hänen rakastavia, armollisia sanoja. Ne kuuluvat sinulle. Omista ne kohdallesi. Lepää niissä. Iloitse niistä.

”Älä pelkää, minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen. Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi”.

Jumala pitää meitä näin arvokkaina, vaikka hän näkee meissä myös puutteita. Siksi Jumala voi meitä rakkaudessaan myös moittia ja ohjata parannukseen. Se on meidän parhaaksemme. Kun poikkeamme rakkaudesta, niitämme kovuutta, kipua ja rikkinäisyyttä. Kun palaamme rakkauteen, saamme kokea parantumista.

Vaikka se hyvä, minkä Jumala on sinuun asettanut, olisi tukahtunut tai särkynyt, Jumala herättää sen jälleen elämään. Hän lähettää sydämellesi parantavan sanan, joka rohkaisee ja lohduttaa sinua. Niitä saamme etsiä Raamatusta ja omistaa ne kohdallemme.

On tärkeää, että rukoilemme. Silloin Jumala saattaa parantaa sydämemme. Silloin Jumala lähettää jonkun luoksemme sanomaan todellisia, aitoja parantavia sanoja. Silloin mekin voimme sanoa sanoja, jotka tuovat elämän ja rakkauden.

Sinä olet ihmeellinen, ihana, kallisarvoinen, tärkeä ihminen. Juuri sinun vahvuutesi ja hyvät ominaisuutesi ovat yhä tallella syvällä sydämessäsi. Herätköön ne elämään ja kukoistamaan! Väistyköön kaikki pimeys ja ahdistus. Tulkoon Jumalan kirkkaus ja voima sydämesi täyteydeksi. Helähtäköön ilo ja vaihtukoon surusi riemuksi!

Puhukaamme parantavia sanoja.