Israelin ja Gazan sodasta

Päivitys 4.11.2023

YLE lisää kierroksia antisemitistisessä linjassaan

Tänään lauantaina 4.11.2023 Yle käytti ”uutislähteenään” nuorehkoa palestiinalaisnaista, joka on juuri käynyt Gazassa. Uutislähetyksessä hän sanoi tähän tapaan: ”Gazassa on menossa puhdas kansanmurha. Israel ei lainkaan hyökkää hamasia vastaan, vaan pelkästään siviilejä vastaan.”

Tämä on vahva väite ja varmasti monia vakuuttava, koska nuori nainen sanoo tämän.

Olen juristi. Jokaisessa oikeudenkäynnissä on arvioitava, puhuuko todistaja totta vai ei. Samanlaisen arvioinnin edessä on tieteellinen tutkimus, vastuullinen ja objektiivinen media, ja jokainen kuulija.

Meitä kohden käy valtava uutisvirta ja meidän tulisi kriittisesti osata arvioida, onko informaatio totta vai ei. Tämä on vaikea, osin mahdotonkin tehtävä. Mutta oikeuden ja median tulee perustautua varmoihin tietoihin.

Kysymys kuuluu: Puhuuko tämä nainen totta vai ei? Onko se osatotuus? Jos hän valehtelee, miksi hän mahdollisesti tekee niin.

Naisen sanomiset on asetettava laajaan kontekstiin. Mikäli Israel oikeasti hyökkäisi pelkästään siviilejä vastaan, se olisi jo todettu laajalla rintamalla ja USA olisi jo vetäytynyt tästä kokonaan pois. Lisäksi Israel tietää, että sitä seurataan suurennuslasilla, ja jos se surutta tappaisi siviilejä, se häviäisi propagandasodan ja joutuisi todella vaikeaan asemaan.

Sen sijaan monissa uutisissa on tullut selväksi, että Israel käy sotaa Hamasia vastaan ja pyrkii välttämään siviiliuhreja. Samanaikaisesti on selvää, että myös siviiliuhreja tulee väistämättä.

Kysyttävä on myös, mikä erottaa Hamasin taistelijan siviilistä. Molemmathan pukeutuvat siviiliasuun ja Hamas nimenomaisesti käyttää siviilejä, sairaaloita, moskeijoita ja mm. yksittäisiä ambulansseja suojakilpinä.

Koska nainen väittää, että Israel hyökkää vain aitoja siviilejä vastaan, on selvää, että hän valehtelee. Laaja uutistarjonta kertoo muuta. Toki kaikki arabit väittävät näin.

Israelin kohteena on nimenomaan Hamas. Tämä on yleisesti tiedossa oleva fakta.

Naisen valhe on liian selvä ja tökerö. Jos hän olisi sanonut, että sodassa kuolee nyt paljon siviilejä, se olisi uskottavampaa. Nyt hän väittää jotain aivan äärimmäistä, joka on todennäköisesti valhetta.

Miksi nainen sitten valehtelisi? Mikä voisi olla motiivi? Hän oli juuri äsken myös Ylen puoli yhdeksän iltauutisissa tv:ssä. Nainen on selkeästi hyvin varakas ja hyväosainen. Hän käytti tummia laseja ja oli kuin suoraan muotilehden sivuilta.

Monet palestiinalaiset vihaavat Israelia ja juutalaisia. Heidät on kasvatettu siihen. Jopa koulumateriaaleissa on paljon järjestelmällistä antisemitismiä. Tätä materiaalia on rahoittanut Suomen valtiokin punavihreiden päätöksillä. Nyt tätä rahoitusta tarkistetaan.

Syvä viha voi olla syynä tällaisiin puheisiin. Lisäksi Hamas ja sen takana toimiva Iran on huolella suunnitellut koko sodan, jossa nyt eletään propagandataistelun vaihetta. Tämä on näille tahoille koko jutun varsinainen päämäärä. Israelista tehdään syyllinen kansanmurhaan. Juuri sitä tämä nainen vakuuttaa.

Näissä operaatioissa liikkuu valtavasti rahaa. Iranilla on paljon öljyrahaa. Israel on sille vakava uhka, sillä Iran kehittää ydinasetta ja pelkää Israelin iskua. Sellainen on varmasti ollut vireillä ja siksi Iranin oli mobilisoitava koko tämä sota.

Voimme kysyä, tienaako tämäkin nainen hyvät rahat kertoessaan tällaisia satujuttuja. Vai onko hän vain ”isänmaallinen” palestiinalaisia kohtaan?

Entä onko hänen lähipiirissään Hamasin taistelijoita? Onko heitä kuollut? Kosto on tietysti erittäin pätevä syy puhua tällaista.

Oma johtopäätökseni on, että nainen valehtelee räikeästi. Hänen väitteensä on vakavassa ristiriidassa laajemman uutismateriaalin ja kokonaistilanteen kanssa.

Naisen motivaatio valehtelemiseen voi olla viha, isänmaallisuus, raha, kosto tai pelkkä käskytys. Naisten ja nuorten on sokeasti toteltava ja tehtävä, mitä käsketään.

Sitten tulemme YLE:n toimintaan tässäkin tapauksessa. Tällainen kritiikitön uutisointi osoittaa ja todistaa, että Yle on epäammatillinen, epäeettinen ja antisemitistinen. Se jatkaa Hamasin tukemista entistä räikeämmällä tavalla.

Tällainen uutisointi vie viimeisenkin uskottavuuden Yleltä.

Samanaikaisesti on totta, että kaikkien siviilien kärsimys niin israelilaisten kuin gazalaisten on todellista ja kipeää.

Mutta kuka on syyllinen? Kuka aloitti sodan? Kuka ampuu tuhansia raketteja summittain Israeliin nimenomaan siviilikohteisiin? Ketkä tappoivat 1400 juutalaista siviiliä tarkoituksella? Kuka käyttää siviilejä kilpenään? Hamas – monien palestiinalaisten tukemana.

Eikö Israelilla ole oikeutta tuhota Hamasia? Olihan USA:lla vastaava oikeus ja koko maailma tuki sitä? Onko suurvallalla erityisoikeuksia?

Rukoilkaamme, että Hamasin terrorismi päättyy, sota loppuu, Israel saa sille kuuluvan maan ja Gazan ja Länsirannan asukkaat hyvät kodit joko Israelissa tai rakkaiden, välittävien arabien luona.

.

Päivitys 2.11.2023

Hamasin ja Ylen liitto

Yle on Hamasin sokea äänitorvi ja sen rikoskumppani. Tänään Yle uutisoi: ”Hamas: Palestiinalaisuhreja yli 9000”. Otsikon jatkona oleva juttu spekuloi tältä pohjalta, että sodassa kuolleita on jo yli 10 000.

Nimenomaan otsikointi on tehokas tapa muokata ihmisten mieliä. Moni lukee vain otsikot ja ne jäävät mieliin. Yle mielellään nostaa Hamasin pääotsikoihin. Miksi?

Hamas on terroristijärjestö. Se syytti Israelia sairaalaiskusta ja väitti, että siinä on kuollut yli 500 siviiliä. Nyt tiedämme, että iskun teki Jihad / Hamas ja uhreja oli kenties noin 50.

Hamas on vihoviimeinen, täysin kelvoton tietolähde. Israelinkin tietoihin pitää sotatilanteessa suhtautua varauksella.

Liberaalin median toimittajat osoittavat toiminnallaan olevansa melkoisen ammattitaidottomia, kyvyttömiä lähdekritiikkiin, epäobjektiivisia ja kaiken lisäksi moraalittomia.

Tällaisen valehtelevan, siiviilejä tarkoituksellisesti tappavan Hamas terroristijärjestön äänitorvena on Yle ja monet muut keskeiset lehtemme.

Käynnissä on Hamasin suunnittelema ja tarkoittama sodan toinen vaihe. Järkyttävän ensi-iskun tarkoituksena oli saada Israel hyökkäämään Gazaan. Nyt on käynnissä propagandasota, jonka päämääränä on tehdä Israelista kaikkeen syyllinen ja tuhota juutalainen kansa.

Tässä propagandasodassa Yle on Hamasin liittolaisena. On tärkeää kuulla vastapainoksi Israelin näkemys sotaan. Erinomainen, autenttinen lähde on katsottavissa TV7 nettitv / Israel News, etenkin ti 31.10. uutislähetys on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Haastan: katso tämä uutislähetys!

Yle ja muu liberaali mediamme on kunnostautunut myös kotimaassamme. Ne tukevat lastemme abortoimista eli murhaamista äitiensä kohtuun.

Siinäkin ne ovat menestyneet, sillä jo pitkälti yli 660 000 lastamme on abortoitu vuodesta 1970 alkaen. Raivoisasti nämä mediat hyökkäävät niitä kohtaan, jotka puolustavat näitä kaikkein pienimpiä ja kunnioittavat ehdottamasti ihmisarvoa.

Tällaiset mediat, puolueet ja vaikuttajatahot pitäisi lakkauttaa mitä pikimmin ja laittaa vastuuseen. Ne ovat käyvät sotaa ihmisyyttä vastaan, jopa Hamasin rinnalla!

On selvää, että Israelin hyökkäyksissä tulee myös siviiliuhreja. Mutta Israel haluaa välttää niitä parhaansa mukaan, kuitenkaan päästämättä Hamasia vastuusta. Israel tietää, että sitä tarkataan enemmän kuin ketään muuta.

Kun Israelia arvioidaan erilaisin kriteerein, kuin esim. Yhdysvallat kaksoistorni-iskujen jälkeen terrorismin vastaisessa sodassa, kyseessä on antisemitismi, eli juutalaisten vaino. Tämä on aivan virallinenkin määritelmä antisemitismille. Sitä harjoittavat arabimaat, jopa YK.

Kenen puolella sinä olet? Synnittömiä ja viattomia ihmisiä ei ole yhtäkään maapallolla. Siksi me kaikki kuolemme. Vain Jumalalla on valta antaa armo ja elämä.

Olkaamme Jumalan puolella ja tukekaamme hänen hyvää tahtoaan. Sellainen on erityisen selkeästi ja vahvasti se, että Luvattu maa kuuluu juutalaisille.

.

Päivitys 28.10.2023

AJATUKSIA SODASTA

Israel on aloittanut mittavan maahyökkäyksen Gazaan. Sen tavoitteena on tuhota Hamas – sen asekätköt, tunnelit ja terroristit. Samalla hyökkäys aiheuttaa monien siviilien kuoleman.

Mitä ajatella tästä kaikesta?

Selvää on, että tämä sodan vaihe on ollut nimenomaan Hamasin suunnitelma ja tavoite. Hamas ei voi voittaa Israelia aseellisesti, mutta se voi voittaa propagandasodan. Kun Israel hyökkää Gazaan, tulee siviiliuhreja ja maailma tuomitsee Israelin. Hamas toivoo myös, että sota laajenee koko Lähi-itään ja muut arabit hyökkäävät Israelia vastaan.

On tärkeää pitää mielessä, että se mitä tapahtuu nyt, on nimenomaan Hamasin tarkoitus. Se kertoo siitä, että se ei aja palestiinalaisten asiaa, koska se tapattaa omaa kansaansa ja käyttää sitä pelinappulana. Hamasin tarkoitus tappaa juutalaiset. Sekään tavoite ei ole hyväksyttävä.

Miten Israelin pitäisi toimia tässä tilanteessa? Jos se ei hyökkää Gazaan, se ei pysty eliminoimaan Hamasia, jonka toiminta jatkuisi entistä pahempana tulevat vuodet ja vuosikymmenet. Jos Israel hyökkää Gazaan, tulee siviiliuhreja.

Elämme raadollisessa maailmassa. Sodissa ja vainoissa on kuollut satoja miljoonia ihmisiä. Tämä on ihmiskunnan synnin ja luopumuksen hedelmä joka paikassa.

Jumala tarjoaa aitoa, kestävää rauhaa, joka alkaa ihmisten sydämissä ja laajenee ihmissuhteisiin ja kansojen välisiin suhteisiin. Tämä rauha on Kristuksessa ja Jumalan sanassa, joihin turvautumalla syntyy oikea rauha.

Mikä on Jumalan tahto ja ratkaisu käsillä olevaan tilanteeseen? Sen hän on ilmoittanut Sanassaan jo lähes 4000 vuotta sitten Aabrahamille. Luvattu maa kuuluu hänen valitulle kansalleen – Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin suvulle.

Luvattu maa on hyvin pieni alue Lähi-idässä. Arabeille, Ishmaelin jälkeläisille on mitattu valtaosa maa-alueista. Eikö näin olisi voitu menetellä ja kunnioittaa Jumalaa, toisia ja toimia yhteisesti kaikkien parhaaksi?

Israel on yksi keskeinen testi, joka paljastaa ihmisen suhtautumisen Luojaansa – samaan tapaan kuin hyvän ja pahan tiedon puu paratiisissa. Ihminen kuitenkin valitsi synnin, liittolaisuuden paholaisen kanssa ja kapinan Luojaansa vastaan.

Siksi ihmiskunta on niin innokas tuomitsemaan Israelin kaikesta ja tosiasiassa ajamaan tuon kansan niin ahtaalle, että se on lopulta helppo tuhota. Jumalan sanahan ennustaa, että kansa kokoontuvat Israelia vastaan, mutta saavat tuomionsa Jumalalta.

Joka nousee Israelin laillisia oikeuksia vastaan, nousee Luojaa vastaan. Näin tekee Hamas ja sen liittolaiset ja tukijat. Näitä tukijoita on mm. suomalainen valtamedia, joka on nostanut Hamasin viralliseksi uutislähteeksi. Yle on toiminut terroristijärjestö Hamasin puhetorvena ja on siten osallinen sen rikoksiin.

Gazan sodan merkeissä tulemme saamaan valtavia lukuja siviiliuhreista, joista syytetään yksinomaan Israelia – unohtaen sen, että tämä kaikki on Hamasin tarkoitus. Sitä saa mitä tilaa, on sekin eräs elämänlaki.

Siviiliuhrit tulee selvittää ja niistä on syytä saada luotettavat lukemat. Hamas ei niitä anna, eikä sitä tukevat järjestöt ja media. Israelinkaan antamiin tietoihin ei kannata täysin luottaa. Sota on aina propagandasotaa.

Jumalan ratkaisu, jolla tämä kaikki olisi vältetty, on se, että Luvattu maa kuuluu juutalaisille. Arabit ovat rikkaita ja voisivat rakentaa millaisia luksuskaupunkeja tahansa Lähi-itään palestiinalaisille.

Itse en asuisi Gazassa, joka on monin tavoin täyteen ahdettu alue vailla tulevaisuutta. Olisin jo kauan sitten muuttanut lapsineni sieltä pois. Gazaa hallitsee terroristijärjestö Hamas, enkä eläisi sellaisen alaisuudessa.

Israelilla on oma vastuunsa tässä kaikessa, mutta sillä on oikeus puolustautua ja tuhota Hamas. Mutta miten sen voi tehdä ”kauniisti” ja ilman siviiliuhreja?

Kahden valtion ratkaisun ongelma on siinä, että se tulee olemaan vain välivaihe Israelin tuhoamiseksi. Äärimuslimit saavat sen myötä täyden hallintavallan palestiinalaisalueille, jotka pirstaloivat Israelin niin, että sitä ei voi puolustaa. He voivat valmistella sen turvin lopullista ratkaisua.

Näin Raamattu ennustaa ja kertaa. Historia on jo monesti osoittanut tämän todeksi. On todella naiivia ja lapsellista kuvitella, että tämä toisi oikean rauhan. Ei tuo ja se on se ongelma.

Jumalan suunnitelman mukaan Luvattu maa kuuluu Israelille, mutta sen keskellä asuu monia ei-juutalaisia. He noudattavat ja kunnioittavat Israelin lakeja ja hallintoa.

Syvin ongelma on siis ihmisen ja ihmiskunnan syntisyydessä ja kapinassa Luojaansa vastaan. Luopunut ihminen vihaa Luojaansa ja iskee sen edustajia kuten uskovia ja Israelia vastaan. Tulevaisuudessa yhä enemmän.

Lopullisen, oikean, ikuisen rauhan tuo Herra Jeesus Kristus tulemuksessaan. Häntä me odotamme ja kaipaamme. Tule Herra Jeesus!

* * * * * * * * * * * * * * *

.

ISRAEL ja sen olemassaolon oikeutus

Israel ja sen siviiliväestö joutui brutaalin ja mielettömän yllätyshyökkäyksen kohteeksi sapattilauantain aamuna 7.10. Edellisenä päivänä vietettiin Jom Kippur sodan 50-vuotismuistopäivää. Silloinkin Israel joutui rajun hyökkäyksen kohteeksi.

Palestiinalaisjärjestö Hamas on yksiselitteisesti terroristijärjestö ja sen mukaisia ovat sen teotkin. Terroristit hyökkäsivät ampuen aseettomia siviilejä kuten naisia ja lapsia. Uhreja on useita satoja. Samaan aikaan he ottivat monia panttivangeiksi.

Raketteja Hamas on ampunut tuhansia umpimähkäisesti siviilikohteisiin. Huomionarvoista on, että nämä terroristit piiloutuvat oman siviiliväestön taakse, tietäen, että heidän toimintansa johtaa tuhansien kuolemaan.

Gazan kuvissa näemme, kuinka lapset ja nuoret juoksevat kaduilla hurraten terroristeille. He eivät ymmärrä, että terroristit pitävät heitä ihmiskilpinä, suorastaan toivoen, että Israelin hyökkäyksissä kuolisi näitä lapsia ja nuoria. Miksi? Koska silloin Israelin toimet tullaan tuomitsemaan maailmalla.

Antaisitko sinä omien lastesi juosta kadulla terroristien ympärillä tietäen, että he ovat vakavassa vaarassa? On käsittämätöntä, millaisia vanhempia näillä lapsilla ja nuorilla on. Käsittämätön ”kulttuuri”.

Kaikki tämä tietysti tehdään Allahin nimessä ja kunniaksi. Islamin pyhän kirjan Koraanin mukaan vääräuskoisten tappaminen on hyvä asia ja ainoa varma tie paratiisiin.

Toistaiseksi ns. normaalit valtiot ovat yksituumaisesti Israelin puolella. Sillä on oikeus puolustaa itseään ja kansalaisiaan. Sillä on oikeus taistella terroristeja vastaan. Selvää on, että tässä taistelussa tulee lisää uhreja, myös siviiliuhreja.

Israelin taistelutaktiikka on hämmästyttävä. Ensin he varoittavat kohteita ennen kuin iskevät. Mikä armeija tekee tällaista? Ei mikään muu. Israel ilmoittaa puhelimitse ja ilman räjähteitä olevan ensiraketin kautta kohteen siviilejä. Selvää on, että terroristit juoksevat sieltä ensimmäisinä karkuun.

Israel on noudattanut tätä ennakkovaroitusjärjestelmää jo vuodesta 2006 alkaen. On jopa uskomatonta, että he noudattavat sitä tässä äärimmäisessä tilanteessa. Tämä toimintatapa on yleisessä tiedossa ja siihen on viitattu tuoreissa uutisissakin.

Huomattava on sekin, että Israelin armeija pukeutuu sotilasasuihin, eikä koskaan piiloudu siviilien taakse eikä käytä siviilejä syötteinä yms. Mutta Hamas tekee niin surutta. Sellaisenko hallinnon palestiinalaiset haluavat? Ilmeisesti.

On syytä muistaa, että Ukrainalla ja Suomella talvisodassa oli täysi oikeus puolustaa itseään. Sama oikeus on Israelilla.

Entäpä perusongelma? Kenelle Israelin maa-alue kuuluu?

Monien arabien ja terroristijärjestöjen mukaan Israel ja juutalaiset on hävitettävä kokonaan maan päältä. Se lukee jopa näiden järjestöjen peruskirjoissa. Samaa aikoivat natsitkin ja se oli ehdottoman tuomittavaa.

Jostain syystä monet maat ovat Israel-vihamielisiä. Israelia kohdellaan kansainvälisesti täysin eriarvoisesti verrattuna muihin.

Kristittyinä meidän pitäisi tietää, että Jumala on antanut koko tuon maan Israelille. Luoja päättää kansojen rajoista. Hän on mitannut jokaiselle riittävästi, meille suomalaisillekin.

Nyky-Israel on vain 1 % koko Lähi-idän pinta-alasta. Eikö sitä voida antaa heille? Nyt monet ”kristityt” maat ja ihmiset ovat tätä Luojan säätämystä vastaan.

Israelilla on oikeus omaan maahansa monestakin pätevästä, oikeutetusta syystä:

  • Jumala on näin säätänyt. Se on yksinomaan riittävä ja ratkaiseva peruste.
  • Israel on Jumalan erityinen omaisuuskansa.
  • Kansainvälisissä sopimuksissa alun perin päätettiin näin.
  • Juutalainen kansa maksoi hirvittävän hinnan natsisaksan ja Neuvostoliiton vainoissa, yli 6 miljoonaa tapettua ja lukematon määrä traumatisoituneita.
  • Juutalaiset ovat saapuneet Luvattuun maahan jo yli 3000 vuotta sitten.
  • Vuonna 1900 Luvatussa maassa oli monentaustaisia arabeja vain 140 000. Palestiinalaisidentiteetti on muotoutunut vasta 1900-luvun jälkipuoliskolla.

Tämän pyhän Vanhan testamentin teksti on todella vahva ilmoitus siitä, mikä on Jumalan tahto Luvatun maan osalta:

5 Moos 31:6-8:

Mooses sanoi israelilaisille:
    ”Olkaa vahvoja ja rohkeita, älkää pelätkö älkääkä säikkykö noita kansoja, sillä Herra, teidän Jumalanne, kulkee teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä yksin eikä hylkää teitä.”

    Mooses kutsui luokseen Joosuan ja sanoi hänelle kaikkien israelilaisten ollessa läsnä: ”Ole vahva ja rohkea. Sinä viet tämän kansan siihen maahan, jonka Herra esi-isillemme vannomallaan valalla sille lupasi, ja sinä jaat sen maan israelilaisille perinnöksi. Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.”

Entä palestiinalaiskysymys?

Monet siviilit ovat olleet vuosikymmenten ajan pelinappuloina. Raamatun mukaan vierasmaalaisilla on oikeus asua Israelissa, mikäli he noudattavat sen lakeja.

Ei ole mitään ongelmaa tässä mielessä, elleivät arabit tee siitä ongelmaa.

Sama pätee Suomessakin. Tänne voi tulla ulkomaalaisia, mutta heidän pitää noudattaa maamme lakeja. Joillekin tahoille tämäkin on kummallisen epäselvää.

Mikäli arabit eivät halua elää rauhassa Israelin hallinnon ja lakien alaisina, koko maailma on avoinna heidän edessään. Varmastikin heidät rakkaat arabiystävänsä eri maissa ottavat heidät avosylin vastaan…

Vaan eivätpä ota. Heitä pidetään pelinappuloina taistelussa Israelia vastaan.

Suomi asutti ennennäkemättömän mittavalla ja uhrautuvalla operaatiolla Karjalasta sotaa paenneet veljemme ja sisaremme. Ei heitä suljettu leireille vuosikymmenten ajaksi. Toki tähänkin liittyi paljon kipua ja vaikeutta, mutta heille annettiin asuinpaikat ja elintilat.

Samalla he yhä sitoutuivat maamme lakeihin ja tapoihin, eivätkä vaatineet omaa valtiota Suomen sisälle – kuten palestiinalaiset tekevät.

Entäpä Israelin ja palestiinalaisten tulevaisuus?

Todennäköisesti lähitulevaisuudessa solmitaan, Raamatunkin mukaan, paljon puhuttu rauha. Juutalaisten ja palestiinalaisten asuinalueet määritellään pysyvämmin. Kansainväliset rauhanturvajoukot ottavat vastuuta paikallisesti.

Koska Gazassa ja Länsirannalla on jo yli 5,2 miljoonaa arabia, tilanne on jo mahdoton. Kun asiat päästetään liian pitkälle, ajaudutaan väistämättä inhimillisesti ylipääsemättömiin tilanteisiin ja konflikteihin. Asia olisi ollut ratkaistavissa vuosikymmeniä sitten.

Jotta Israel suostuu maansa pilkkomiseen, sille tarjotaan rauhaa, vaurautta ja oikeus rakentaa kolmas temppeli Jerusalemiin. Näin Raamattu ennustaa.

Rauha päättyy äkisti ns. Googin sotaan, jossa nytkin koettu yllätyshyökkäysten sarja jatkuu. Googin armeijaan kuuluu ääri-islamistisia maita, sekä Turkki ja Venäjä. Niiden sotajoukot tuhoutuvat täydellisesti, kenties ns. ”Simsonin operaation” vuoksi. Se tarkoittaa miniydinaseiden käyttöä.

Tähän pyhään sotaan voi liittyä muslimiterroristien nousu kaikkialla länsimaissa, samaan tapaan kuin on nähty nyt Israelissa ja taannoin mm. Pariisissa. Raamatun mukaan sodassa nimittäin kuolee jopa kolmasosa ihmisistä.

Googin joukkojen tuhon synnyttämään valtatyhjiöön astuu Antikristus, jonka joukot valloittavat Luvatun maan. Hän lienee EU:n karismaattinen, diktaattorimainen presidentti, jolle on annettu vastaavat laajat oikeudet kuin Usan, Venäjän ja Kiinan hallitsijoilla on jo nyt.

Antikristus astuu Jerusalemin temppeliin ja julistaa olevansa jumala. Tässä vaiheessa Kiina, joka on jo herännyt ja tavoittelee globaalia herrautta, nousee tätä vastaan. Alkaa ns. Harmagedonin sota.

Ihmiskunnan kapina päättyy Herramme toiseen tulemukseen kirkkaudessa. Alkaa tuhatvuotinen valtakunta, jonka aikana Israelin kohdalla täyttyvät kaikki ajalliset lupaukset. Israel on oleva maailman johtava kansa ja Jerusalem kaikkien pääkaupunki. Israelin valtakunta on paljon suurempi kuin nykyään. Siellä asuu tuolloin myös ei-juutalaisia.

Jumala toteuttaa tahtonsa ja Sanansa lupaukset.

Onko tämä vain mielikuvitusta? Jos katsomme ihmiskunnan historiaa, etenkin 1900-luvun järisyttäviä tapahtumia, ja maailmamme nykytilaa ja tulevaisuuden uhkakuvia, niin voimme todeta tämän kaiken olevan totisinta totta.

Maailmamme on murenemassa sekasortoon, ristiriitoihin ja sotiin. Ahdistus lasten ja nuorten parissa on suurta ja vakavaa. Aikuiset kenties sinnittelevät vielä jossakin omassa epätodellisuuden kuplassa. Vanhemmat sukupolvet ovat nähneet aiemmat sotavuodet ja ovat realisteja.

Kaiken pimeyden ja pahuuden keskellä on entistä suurempi tarve evankeliumille. Kristillinen usko ei ole jokin maailman jatke ja kompromissi. Se on ainoa kestävä ja todellinen vaihtoehto nykymenolle. Perustuuhan se Luojaamme! Vain Luoja voi antaa meille elämän, tulevaisuuden ja toivon.

Mutta ihminen yhä tänäänkin kuvittelee hallitsevansa tilanteen ja ratkaisevan kaiken omalla viisaudellaan. Se on mitä tuhoisinta itsepetosta. Juuri ihminenhän aiheuttaa kaiken tämän kärsimyksen ja turmeluksen.

Mitä kauemmaksi ihminen etääntyy Luojastaan, sitä pahemmaksi kaikki menee – koko maailmassa, Suomessa ja Israelissakin.

Nyky-Israel ei sekään kumarra Herraansa. Se kieltää Messiaansa ja siksi se joutuu yhä uudestaan vakaviin ongelmiin. Samalla se on sielunvihollisen ykköskohde ja saatana käy sen ympärillä raivoten ja tuhoten.

Vain Jumalan armo ja lupaukset ovat Israelin pelastaneet. Pieni Daavid on aina uudestaan lyönyt Goljat-jättiläisen.

Mutta kerran Israelin ahdistus on käyvä niin syväksi, että se taipuu Herransa edessä ja turvautuu Jeesukseen Kristukseen Messiaanaan. Tästä kertoo etenkin profeetta Sakarjan kirjan loppuluvut.

Entä Suomi?

Mutta taipuuko Suomen kansa luopumuksestaan? Millaista ahdinkoa siihen tarvitaan? Runsauden vuosien siunaukset, lamavuodet, korona ja Venäjän uhka eivät ole vielä taivuttaneet kansaamme.

Kun on hetkenkin rauhallisempaa, jumalattomuus ja moraalittomuus huutaa lehtien palstoilla, eduskunnan päätöksissä ja laeissa, kaduilla ja kodeissa. Maamme on pirstoutumassa ja sen talous on romahtamassa. Miksi?

Ensinnäkin olemme abortoineet pian lähes 700 000 suomalaista, tervettä lasta vuodesta 1970 alkaen. Monet olisivat jo perustaneet perheen. Meitä puuttuu miljoona suomalaista. Juuri tästä on kyse tänään, kun rahat eivät riitä suurten ikäluokkien sairauskulujen hoitamiseen. Tämä vakava väestörakenteen vääristymä on monien asiantuntijoiden mukaan ongelmien perimmäinen syy.

Ulkomaalaisten tilalle ottaminen on haastava prosessi. Heidän identiteettinsä, maailmankuvansa, tapansa ja uskontonsa ovat aivan erilaisia. Heistä ei tule suomalaisia. Ehkä kolmannesta sukupolvesta.

Olin Etiopiassa vajaa neljä vuotta lähetystyössä. Ymmärsin, että minusta ei koskaan tulisi etiopialaista. Olen syntynyt suomalaiseksi ja olen suomalainen. En voi vaatia heidänkään muuttumista suomalaisiksi. Tämä on syvää realismia – ei rasismia.

Syvin perussyy kaikille ongelmiimme on kansamme vakava ja perinpohjainen luopumus Jumalasta. Raamattu on täynnä elämänlakeja ja arvoja, joiden merkitys ja pätevyys on kiistaton. Mietipä 10 käskyä – mitä tapahtuu, jos ne hylätään?

Sitä kaikkea näemme ja koemme yhä enemmän.

Maamme uusi hallitus ei ole arvoiltaan paljoakaan parempi kuin edellinen. Arvoliberalismi ja usko ihmiseen on aikamme trendi ja ihanne. Valitettavasti se johtaa turmelukseen ja tuhoon.

Käymme kohti erittäin vakavia aikoja. Kenessä on sinun turvasi? Itsekkäässä, lyhytnäköisessä, turmelusta ja tuhoa kylvävässä ihmisessä vai Jumalassa?

Valitettavasti valtakirkkomme eliitti on yhtä pimeä kuin aikamme ihminen. Se tekee ihmisestä jumalan ja jumalan nimissä siunaa kaiken synnin. Sillä ei ole mitään hyvää annettavaa.

Mutta Jumalan pyhä sana ja evankeliumi ovat muuttumattomia ja iäti voimassa. Yksin Jumalassa, Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä meillä on ikuinen turva ja toivo.

Tässä maailmassa olemme samojen myrskyjen ja koettelemusten keskellä kuin muutkin, mutta olemme silti pelastuslaivassa, joka pääsee perille turvalliseen kotisatamaan.

Herra armahda meitä!

Rukoilkaamme joka päivä Israelin, Ukrainan, Suomen ja itsemme puolesta!!!

.