Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 19 luku

Ilm 19 luku

 

RIEMULAULU TAIVAASSA

Taivaassa iloitaan – sen me tiedämme. Iloa tuo kolme seikkaa: 1) synnin ja pahan valta on päättymässä; 2) Jumala ottaa näkyvän hallintavallan; 3) Karitsan häät ovat alkamassa.

Minkälaisista asioista me iloitsemme? Onko vahingonilo paras ilo? Meissä kaikissa asuu synti, joka iloitsee vääryyden voittaessa ja vahingon kohdatessa toisia ihmisiä. Monet kotikutoiset videopätkät erilaisista, vakavistakin vahingoista, tapaturmista ja sattumista ovat tv-ohjelmien suosikkeja.

Taivaallinen, puhdas ilo on toisenlaista. Suurinta iloa koetaan, kun ihminen pelastuu, rakkaus ja hyvyys voittavat. Syntisestä ihmisestä tällainen voi tuntua jopa vastenmieliseltä. Tämä kertoo siitä, kuinka rikkinäisiä ja syntisiä me ihmiset olemme.

Ilmestyskirjan luvussa asetetaan vastakkain kaksi hyvin erilaista naisen hahmoa. Ensimmäinen on portto ja toinen on hohtavan valkeaan hääasuun puettu Karitsan morsian. Tämä kuvastaa syvästi ja vahvasti synnillisen maailman ja taivaallisen puhtauden eroa ja vastakkaisuutta.

Yllättävää on se, että molemmat ovat uskonnollisia hahmoja ja yhteisöjä. Portto on maan päällä oleva globaali kirkko, joka elää ulkonaisessa loistossa mutta sisäisesti on täynnä kaikkea jumalattomuutta. Jo nyt voimme nähdä tämän jumalattomuuden puhkeamista esiin valtakirkoissa.

Sen sijaan Karitsan morsian on aito, todellinen Kristuksen seurakunta. Maan päällä se on joutunut ahtaalle ja vainotuksi. Kaikki kansat vihaavat Kristuksen ja hänen seuraajien nimeä. Se pitää kuitenkin kiinni hellittämättömästi Jeesuksen rististä ja Jumalan pyhästä sanasta. Siksi se on puhdas ja monet sen teot ovat vanhurskaita – ei omasta itsestään käsin vaan Kristuksen kalliilla sovintoverellä ja Pyhällä Hengellä puhdistettuna ja voideltuna.

Edessämme on siis kaksi joukkoa: ensimmäinen perii tuomion, toinen elämän ja taivasosan. Kumpaan me kuulumme? Vielä nyt armon ovi on auki. Vielä nyt voimme tulla Kristuksen ristin juurelle, jotta saisimme perintöosan kaikkien pyhien, Jeesuksen verellä puhdistettujen ja vanhurskautettujen joukossa.

Tämä on ikuinen evankeliumi. Se on sanoma Jeesuksesta Kristuksesta, jota Pyhä Henki kauttamme julistaa. Armon ovi sulkeutuu, kun Jeesus saapuu taivaasta suuressa kirkkaudessaan keskelle Harmagedonin sotaa. Silloin paha saa palkkansa mutta Herraansa ja Jumalaansa ikävöineet puetaan armon kirkkaudella.

 

Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle!