Jooga – tie hindulaisuuteen

JOOGA EI OLE KOSKAAN KRISTILLISTÄ – se on aina hindulaisuutta!

Hindulaisuus ja jooga

Jooga nousee hindulaisuudesta ja on keskeinen väline sen harjoittamisessa. Hindulaisuuden käsitys Jumalasta, elämästä ja ihmisyydestä on täysin erilainen kuin kristinuskossa.

Hindulaisuuden ja joogan syvä päämäärä on vapautua jälleensyntymisen kehästä ja sulautua osaksi maailmansielua (brahmania), joka on persoonaton olotila. Tässä prosessissa hindulainen palvoo lukuisia persoonallisia henkiolentoja, jumalia, joogan, sen asentojen, mietiskelyn ja kosmisten energiavirtojen hallinnan avulla. Jumalille rakennetaan alttareita ja heille uhrataan esimerkiksi hedelmiä.

Ihmisen tulee pyrkiä pois jälleensyntymisen kehästä omien tekojen avulla. Mitä paremmin ja puhtaammin elää, sitä korkeampaan asemaan syntyy seuraavalla kerralla. Lopuksi on mahdollista sulautua maailmansielun osaksi.

Jooga on hindulaisuuden ydin. Ilman sitä ei ole hindulaisuutta. Joogaa on useita eri suuntauksia hindulaisuuden sisällä. Niissä kaikissa on sama päämäärä.

Länsimaihin on markkinoitu joogaa, jota tarjoillaan pelkästään fyysis-henkisenä harjoitteena – mukamas ilman hindulaisuutta. Tosiasiassa jokainen joogan liike ja joogaan liitetyt rituaalit, harjoitteet, alttarit ja sanat ovat hindulaisuutta. Länsimaisessa karatessakin huudetaan jumalten nimiä, joita tosin suomalainen ei ymmärrä.

Hindulaiset asiantuntijat kritisoivat länsimaista joogaa rahastuksena ja harhautuksena, koska jooga on aina hindulaisuutta.

Hinduism Today -lehden päätoimittaja Sannyasin Arumugaswami  sanoo joogaa hindulaisuuden sieluksi, koska se perustuu hindulaisiin kirjoituksiin ja on hindulaisten viisaiden miesten kehittämä. “Jooga avaa uusia ja kehittyneempiä mielen tasoja, ja niiden ymmärtämiseksi täytyy uskoa ja ymmärtää hindulaista tapaa nähdä jumala. – – Kristitty, joka yrittää ottaa tällaiset harjoitukset käyttöönsä, tuhoaa todennäköisesti omat kristilliset uskomuksensa”, Arumugaswami toteaa.

Hindulaisuudessa on kyse täysin toisenlaisesta jumalakäsityksestä, toisenlaisesta ihmiskäsityksestä ja tyystin toisenlaisesta synti- ja pelastusopista kuin kristinuskossa. Kristinuskolle vieraat käsitykset näkyivät selvästi myös Christian Yoga Societyn perustajan A. K. Mozumdarin (1864–1953) ajattelussa.

Kristinuskon ja hindulaisuuden erot

Jokainen uskonto on toisensa poissulkeva. Jokaisella niistä on oma luovuttamaton ydin, joka tekee niistä sen, mitä ne ovat. Kristinusko ja hindulaisuus ovat tietysti ja itsestään selvästi aivan erilaisia, jopa vastakkaisia uskontoja.

Kristinuskon perustana, täyttymyksenä ja päämääränä on persoonallinen Jumala. Ei ole olemassa mitään persoonatonta maailmansielua, johon pitäisi sulautua.

Ihminen ei pelastu omien tekojen kautta. Ihminen on syntinen ja turmeltunut. Ainoa tie pelastukseen on Jeesus Kristus, ihmiseksi tullut Jumala, joka on sovittanut syntimme ristillä ja noussut kuolleista.

Kristinuskon mukaan Jumala tulee ihmisen luokse ja pelastaa ihmisen. Uskonnoissa ihminen pyrkii jumaluuteen omilla teoillaan, mikä on mahdotonta.

Mitään jälleensyntymistä ei ole. Raamatun mukaan ihminen elää vain kerran ajallista elämää. Kuoleman jälkeen ihminen (sielu) menee joko paratiisiin tai tuonelaan odottamaan ruumiin ylösnousemista, viimeistä tuomiota ja kaiken uudeksi luomista.

Raamatussa ei puhuta sanaakaan joogasta eikä Jeesus opettanut sellaista. Jeesus sanoi, että hän on tie ja totuus ja elämä – ei siis jooga.

Hindulaisuuden ja kristinuskon moraaliopetus on erilaista, vaikka toki monissa uskonnoissa on joitakin yhdensuuntaisia elämänohjeita. Monesti nämä ovat samantapaisia vain pinnallisesti katsottuna. Kristinuskossa on Jumalan säätämä elämänlaki. Kaikki muut ohjeet ovat siitä vain likiarvoja tai sen vääristämistä.

Joogaan liittyy ajatus kosmisten energiavirtojen hallinnasta mielenrauhan ja henkisyyden kasvun saavuttamiseksi. Tämä on täysin vierasta kristilliselle uskolle. Syvin rauhamme on Jumalassa ja konkreettisessa arkielämän vaelluksessa hänen tahtonsa mukaisesti.

Nämä kosmiset energiavirrat ovat vailla minkäänlaista tieteellistä pohjaa eikä sellaisiin viitata sanallakaan Raamatussa. Ihmisen kasvu ja moraaliset teot eivät ole kiinni kuvitteellisista energioista.

Jooga on epäjumalanpalvelusta, vakava synti

Läpi Raamatun Jumalan kansaa varoitetaan epäjumalanpalveluksesta. Se alkaa ensimmäisestä käskystä:

Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia. Älä tee jumalankuvaa äläkä kumarra niitä.

Jooga on räikeää ensimmäisen käskyn rikkomista. Sen myötä menetetään koko kristillinen usko. Kun ihminen palvoo muita jumalia, hän hylkää todellisen Jumalan.

Sen myötä ihminen suhteellistaa koko Raamatun. Merkille pantavaa on, että ”kristityt”, jotka joogaavat, ovat kovin usein henkilöitä, jotka kyseenalaistavat koko Raamatun, pitävät sitä vanhanaikaisena, luopuvat kristillisestä ihmiskuvasta, arvoista, moraalista, sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä, avioliittokäsityksestä, elämän ehdottomasta kunnioittamisesta (abortti ja eutanasia) jne.

Jooga on selän kääntämistä todelliselle Jumalalle ja Jeesuksen hylkäämistä ainoana ”tienä, totuutena ja elämänä”.

Jooga yhdistää pimeyden henkivaltoihin, jotka ensin sokaisevat ihmisen ja ajan myötä vetävät yhä syvemmälle pimeyteen.

Selvää on, että ei ole olemassa ”kristillistä” joogaa, koska jooga on hindulaisen maailman-, ihmis- ja jumalakuvan läpäisemää ja toteuttamista sen kaikissa muodoissa, vaikka muuta väitettäisiinkin.

Jokainen joogaliike, rituaali, alttarit ja sanat ovat hindulaisuuden harjoittamista, ensimmäisen käskyn rikkomista ja kristillisyyden hylkäämistä. Mikäli jooga voisi olla kristillistä, siitä kerrottaisiin Raamatussa ja Jeesuksen opetuksissa hyvin selväsanaisesti.

Kuitenkin, päinvastoin, koko Raamatussa, alusta loppuun, hyvin vakavasti, varoitetaan pakanakansojen jumalien palvonnasta ja niiden rituaaleista.

Miksi?

Koska on vain yksi todellinen Jumala. Hän on ainoa elämän, rakkauden ja hyvän lähde. Hänen ulkopuolella on pelkkää pimeyttä, valhetta, kärsimystä ja kuolemaa.

Rakkaudessaan Jumala haluaa varjella ihmisen pimeydeltä ja kuolemalta. Siksi hän kielsi syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta. Jotta ihminen olisi aidosti vastuullinen persoona, joka voi valita, rakastaako Luojaansa vai ei, paratiisissa oli tuo puu.

Syntiinlankeemuksen ydin

Huomaa erityisesti, kuinka saatana viekoitteli ihmistä valheellisella lupauksella, että ihmisestä tulisi jumalallinen, mikäli ihminen söisi kielletyn puun hedelmää. Se lupasi kuolemattomuutta ja jumaluutta, mutta se oli katkera valhe. Ihmisestä tuli turmeltunut, kuolevainen ja hän menetti jumalallisen yhteyden Luojaansa. Kävi täsmälleen päinvastoin.

Jooga on yksi pimeyden valheista. Siinä luvataan ihmiselle jumalallista olemusta ja kuolemattomuutta, omilla ponnistuksilla. Se on valhetta.

Pimeyden valheellinen voima

On huomattava, että pimeydellä ja henkivalloilla on aidosti merkittävää voimaa. Olen kokenut itsekin. Sielunvihollinen saa ihmisen uskomaan mitä tahansa. Se sokaisee.

Sielunvihollinen tarjoaa kokemuksia, joilla se ostaa ihmisen itselleen. Hinta on karmaiseva: ihminen menettää Luojansa ja iankaikkisen elämän.

Synti ja pahan voimat maistuvat ja tuntuvat hyvältä. Ihminen voi kokea nautintoja, jopa syvääkin hetkellistä rauhaa, taikka erikoisia voimavaikutuksia. Kyse ei ole mistään mielikuvitusleikistä vaan todellisuudesta. Pimeydellä on voimaa ja kykyä!

Mutta pelkkä hyvä tuntemus ei takaa mitään lopullista hyvää. Miksi ihmiset käyttävät alkoholia ja huumeita? Koska niistä tulee ensin hyvä fiilis. Mitä kovempi huume, sitä isommat fiilikset. Silti ymmärrämme, että ne tuhoavat ihmisen.

Mikään tavallinen ei tunnu enää miltään, huumeet maksavat, niihin jää koukkuun, ne saavat ihmisen pois raiteiltaan ja moraalittomiin tekoihin, lopulta ihminen turmeltuu ja tuhoutuu kokonaan.

Kaikki tämä alkaa hyvästä kokemuksesta ja fiiliksestä. Tuntuu hyvältä, mutta silti kyse on myrkystä, joka tappaa ihmisen.

Sama pätee kaikkeen pimeyden henkivaltatoimintaan. Okkultismin muodot ovat lukemattomat. On ihan sama, mikä nimilappu on päällä. Varmasti on tarjolla kokemuksia ja fiiliksiä, mutta pimeys vie lopulta koko ihmisen tuhoon.

Juuri tältä rakastava Jumala haluaa varjella sinutkin.

Epäjumalanpalvelus kansojen tuhon syynä

Vanhassa testamentissa Israelin kansa on meille ”mallioppilas” ja esikuva. Kun Jumalan kansa eli Herransa tahdon ja armon alla, se menestyi. Kun se luopui, alkoi rappio, monenlaiset kriisit ja aina päätepisteenä oli mittava sotilaallinen tuho.

Israelin valtakunta menestyi kuningas Daavidin ja Salomon aikana – kunnes Salomo aloitti valtakunnallisen epäjumalanpalveluksen ja luopui Herrasta. Tämän seurauksena koko valtakunta jakautui kahtia: pohjoiseen Israeliin ja eteläiseen Juudaan.

Pohjoinen Israel aloitti välittömästi vielä laajemman epäjumalanpalveluksen. Se rakensi vääriä temppeleitä ja epäjumalien patsaita ja alttareita. Koko kansa palvoi epäjumalia uhrikukkuloilla. Eteläinen Juuda eli pitkään lähellä Herraa, mutta lopulta ajautui samaan tilaan. Molemmat tuhoutuivat lähes kokonaan.

Tässä näemme ikiaikaisen hengellisen elämänlain:

  1. kansa luopuu sydämessään ainoasta todellisesta Jumalasta ja hänen Sanastaan
  2. kansa kääntyy palvomaan pimeyden voimia, koska ihminen on uskonnollinen olento ja hän aina tavalla tai toisella palvoo jotakin
  3. kansan moraalitaju hämärtyi
  4. kansan moraaliton ja itsekäs elämä johti nopeasti moniin vaikeuksiin ja kriiseihin
  5. vaikka Jumala vakavasti puhutteli kansaa profeettojensa ja olosuhteiden kautta, kansa ei kääntynyt takaisin
  6. kansa joutui suurvallan tuhoamaksi
  7. kuolemaakin pahempi on ikuinen kadotus

Näiden tapahtumien yhteydessä Jumala kertoo hyvin tarkasti, miksi Israelille ja Juudalle kävi niin kuin kävi: niiden syntien tähden.

Jumala ei tuomitse mielivaltaisesti. Tosiasiassa hän antoi näille aikaa parannuksen tekoon jopa vuosikymmeniä. Jumala on armollinen ja pitkämielinen, mutta pyhä.

Juuri tätä kaikkea näemme aikamme maailmassa ja Suomessakin vakavalla tavalla.

Kirkko ja jooga

On yleisesti tiedossa, että kirkossamme on yhä enemmän joogaa. Sitä harjoittaa osa piispoista, kirkkoherroista ja monista työntekijöistä. Se on erityisesti naisten mielenkiinnon kohteena, mutta toki mukana on miehiäkin.

Kirkko siis markkinoi joogaa kristikansalle. Tekeekö se siitä hyväksyttävää?

Ei tietenkään tee. Kaikki edellä sanottu on yhä edelleen voimassa. Jumalan sana ei muutu, vaikka kirkko eläisikin luopumuksessa.

Juuri niinhän tapahtui Israelin kansan kohdalla ja ajoittain kirkonkin historiassa. Sitä kutsutaan luopumukseksi, harhaopiksi, jumalattomuudeksi, epäjumalanpalvelukseksi, synniksi, kauhistukseksi.

Tosiasia on, että nämä kirkkomme johtajat ja työntekijät ovat eksyneet pimeyteen. He rikkovat ensimmäisen käskyn ja heittävät samalla koko kristinuskon pois. Eikä ihme, ovathan he kunnostautuneet samassa hengessä monessa muussakin epäkristillisessä asiassa. Kyse ei ole yksittäisestä asiasta vaan kokonaisuudesta.

On todettava, että aikamme liberaaliteologia on kokonaan harhaoppia ja antikristillisyyttä. Siinähän kielletään Raamattu Jumalan sanana, Jumalan ihmiseksi tulo, Jeesuksen opetukset synnistä, tuomiosta ja kadotuksesta, ristinkuoleman sovittava merkitys, ylösnousemus, kristillisen rakkauden sisältö ja kristillinen ihmiskuva ja avioliittokäsitys.

Ei siis mikään ihme, että he myös joogaavat. Se on oikeastaan luonnollista. Jumalasta luopuneelle ihmiselle ei riitä mikään. On päästävä yhä syvemmälle pimeyteen.

Oikean paimenen tehtävä

Kirkossamme on vielä joitakin oikeita Jumalan pappeja, jotka pitäytyvät perinteiseen, ts. aitoon ja alkuperäiseen kristilliseen uskoon, jollaisena se on levinnyt ympäri maailman lähetyskäskyn mukaisesti.

Oikea paimen sitoutuu Jumalan sanaan, elää siitä ja opettaa sitä tinkimättömästi. Jumalan sana on Hengen miekka ja paimensauva, jolla Jumala itse kasvattaa, rakentaa ja varjelee kansaansa. Ei ole kristinuskoa eikä yhteyttä Jumalaan ilman hänen Sanaansa.

Läpi Raamatun varoitetaan pakanauskonnoista, niiden rituaaleista ja harhaopeista. Uudessa testamentissa sen viimeiset kirjeet ja Ilmestyskirja puhuvat nimenomaan eksytyksestä. Liberaaliteologia ja jooga täyttävät harhaoppien tunnusmerkit hyvin selvästi.

Paimenen tehtävä on kaita hänelle uskottua kansaa ja varjella kaikesta väärästä ja pahasta. Kun paimen varoittaa harhaopeista ja joogasta, hän toteuttaa Jumalan hänelle antamaa tehtävää.

Kyse on nimenomaan RAKKAUDESTA. On rakkautta ja papin pyhä velvollisuus julistaa ja opettaa Sanaa ja varoittaa eksytyksestä.

Valitettavasti muutamat piispat ja kirkkoherrat omalla esimerkillään johtavat kristikuntaa harhaan. Vaikka he kuinka sanoisivat, että joogassa ei ole mitään väärää tai vastuu kuuluu sitten heille, niin jooga pysyy epäjumalanpalveluksena ja samalla jokainen oikea pappi on aina osaltaan vastuussa siitä, että varoittaa ja nuhtelee asiasta.

Kirkkolakimme ensimmäinen pykälä määrittää Raamatun kirkon uskon perustaksi, sisällöksi ja ylimmäksi ohjeeksi. Pappislupauksessa jokainen pappi on sitoutunut tähän. Valtaosa on rikkonut pappilupauksensa, valitettavasti.

Riippumatta piispoista tai kirkkoherroista jokaisen oikean papin on varoitettava seurakuntaansa harhaopeista ja mm. joogasta.

Mikäli piispa tai kirkkoherra nuhtelee tai rankaisee näin toimivaa pappia, he tekevät moninkertaisen synnin. He eksyttävät kristikuntaa, omaa laumaansa ja ajavat sitä susien surmattavaksi. He lyövät oikeaa, rakastavaa paimenta, viime kädessä itse Herraa.

Uskonnon- ja sananvapaus

Oikealla papilla on perustuslaillinen omantunnon vapaus. Hänellä on oikeus uskoa Raamattuun ja pitäytyä siinä. Hänellä on oikeus ilmaista ja harjoittaa uskoaan. Hänellä on oikeus keskustella uskontoon liittyvistä kysymyksistä vapaasti.

On tervettä, että joogasta keskustellaan. Jokaisella on siinä oikeus omaan mielipiteensä. Mutta Raamatun ja kirkkolain mukaan joogaa eli hindulaisuutta ei ole lupa harjoittaa eikä suosia kirkossamme, koska kirkko on Kristuksen.

Piispa tai kirkkoherra ei voi esimiesasemansa turvin kieltää pappeja ottamasta kantaan hindulaisuuden harjoittamiseen kirkossamme. Sehän on oikean papin virkavelvollisuus!

Toki he yrittävät sitä. Ovathan he pimeyden asialla. Pimeys haluaa valloittaa ja alistaa kaiken. Soraäänet vaiennetaan.

Kunnioittaminen ja loukkaaminen

Yksi keino, mitä nämä ”esimiehet” käyttävät, on ns. ”kunnioittamisen ja loukkaamattomuuden” periaate. He väittävät, että kun oikea pappi kyseenalaistaa joogan ja kaiken muun jumalattomuuden kirkossamme, tämä pappi loukkaa ihmisiä.

Tätä periaatetta he käyttävät vain omaksi edukseen. Sen varjolla he ajavat kaikkea väärää ja pimeyttä kirkkoomme. Heitä ja toimintaa ei saa kritisoida, koska se loukkaa ihmisiä.

Hehän juuri loukkaavat ja ovat epäkunnioittavia omaa Herraansa kohtaan ja loukkaavat jokaista, joka haluaa pitäytyä Raamatussa ja keskustella avoimesti, myös kriittisesti aikamme ilmiöistä. Hehän ajavat laumaansa pimeyden valtaan ja sen tuhottavaksi.

Kristinuskoon sisältyy merkittävä loukkauksen elementti. Jeesus sanoi, että hän on tullut loukkauskiveksi, johon monet kaatuvat ja ruhjoutuvat. Kaikessa toiminnassaan Jeesus rikkoi teennäiset, ihmisten tekopyhät säännöt ja meni aina suoraan asioiden ytimiin: syntiin ja Jumalan armoon Kristuksessa.

Jeesus loukkasi jatkuvasti ihmisiä ja aiheutti pahennusta. Tosiasiassa Jeesus loukkasi ja rikkoi ihmisen tekopyhää, syntistä ylpeyttä vastaan. Hän puolusti aitoa ihmisyyttä, elämää ja rakkautta. Jeesus on meille kristillinen malli ja esikuva.

Kristinusko on vakava loukkaus aikamme liberaalille, luopuneelle ihmiselle. Sen kuuluukin loukata ja murtaa synnin ja pahuuden muureja.

Oikea pappi ei herjaa ihmisiä, mutta puhuu täyttä asiaa. Toisinaan Raamatussa tulee vastaan ironia eräänä viestintäkeinona. Kun kuulija on niin paatunut, että tämä ei enää kuule mitään järkipuhetta, profeetat ja Jeesus käyttivät ironiaa tehokeinona. Sekin on siis sallittua, harkitusti.

Oikean papin tarkoitus ja päämäärä on julistaa pelastusta synnistä, pahan vallasta ja kuolemasta. Siinä hän käyttää Jumalan sanaa.

Raamattu aidon kirkon perustuksena

Raamattu on aidon kristillisen seurakunnan perusta, keskeinen työväline ja olemassaolon ainoa oikeutus. Kun kirkko luopuu Sanasta, se ei ole enää kristillinen.

Miksi siis aikamme luterilaisen kirkon monet piispat, kirkkoherrat, työntekijät ja luottamushenkilöt julistavat vain omia humanistisia ihmistekoisia oppeja ja mielipiteitä, jotka eivät mitenkään perustu Raamattuun?

Miksi he harjoittavat itämaisia uskontoja, okkultismia ja vihkiytyvät vapaamuurariuden salaisuuksiin – kuin mieluummin palvelisivat elävää Jumalaa?

Vanhassakin liitossa oli vain yksi aito Herran temppeli ja tarkoin säädetty tie uhrien kautta pyhän Jumalan yhteyteen. Jeesus on tämän lopullinen täyttymys. Hän on ainoa, elävä tie ja totuus.

Ongelma on heissä eikä meissä, jotka olemme uskollisia Herralle ja hänen pyhälle Sanalleen. He rikkovat mennen tullen, ylpeillen, ensimmäisen käskyn ja sen myötä kaiken muunkin.

Mekin olemme syntisiä, mutta tunnustamme sen Sanan mukaisesti ja Sanan mukaisesti turvaudumme Raamatun Jeesukseen ja rukoilemme hänen tahtonsa mukaista elämää Pyhässä Hengessä.

Johtopäätös

Älä joogaa. Se on aina kristinuskon vastaista. Se on ensimmäisen käskyn rikkomista. Sen myötä tulee kaikki muukin luopumus Sanasta. Se sokaisee ja on tie pimeyteen.

Jos olet joogannut, lopeta se ja tunnusta se synniksi. Jeesus on rakkaudessaan sovittanut sinut, antaa sinulle anteeksi ja puhdistaa sinut kaikesta vääryydestä.

Varoita aina ja kaikkialla joogasta ja kaikesta muusta epäjumalanpalveluksesta niin kirkossa kuin sen ulkopuolellakin. Esimerkiksi mindfullness perustuu buddhalaisuuteen.

Miksi tarvitsemme mitään tällaista, kun meillä on elävä Jumala, hänen Sanansa, Kristus, Pyhä Henki, kaste, ehtoollinen, rukous, armolahjat jne?

On tullut aika valita, missä hengellisessä yhteisössä elämme. Älä jää sinne, missä ei enää eroteta kristillistä uskoa, hindulaisuutta ja muuta okkultismia. Muuten sinäkin sokaistut ja olet vaarassa menettää elämän ja iankaikkisuuden.

Etsi Raamattuun pitäytyviä luterilaisia paikallisseurakuntia, herätysliikkeitä tai jos sellaisia ei ole riittävän lähellä, tasapainoisia vapaiden suuntien seurakuntia. Rukoile, pyydä johdatusta, ja toki ensisijaisesti, taistele omassa seurakunnassasi kaikkea tällaista julkijumalattomuutta ja pimeyttä vastaan.

Jumala on ainoa Rakkaus, Elämä ja Hyvä. Siksi hän lähetti Jeesuksen ja antoi meille Sanansa ja Pyhän Henkensä.

Hän rakastaa sinua ja haluaa varjella sinut pahasta!