Jumala pitää meistä huolen Pyhän Hengen, Sanan ja ystävien kautta

JUMALAN HUOLENPITO

Jumala pyhittäjänä ja kirkastajana pitää meistä huolen

Jumala antaa lunastustyönsä kautta Pyhän Henkensä läsnäolon ihmisen sisimpään. Jumala on aina lähellä. Hän aina tietää, mitä meille kuuluu ja miltä meistä tuntuu. Hän tietää syvimmätkin alitajuntamme huokaukset, joita me itse emme tiedosta.

Jumalan huolenpito toteutuu sisimmässämme juuri Pyhässä Hengessä, joka vahvistaa, hoitaa, tukee, johdattaa, varjelee, varustaa ja käyttää meitä. Tämä huolenpito on hyvin hienovaraista ja herkkää. Pyhä Henki toimii meitä kunnioittaen, yhteistyössä kanssamme. Emme ole koskaan yksin, koska väkevä Jumala on kanssamme.

Jumalan huolenpitoon kuuluu Pyhässä Hengessä se, että hän haluaa varjella meidät synnin hallintavallalta ja täyttää elämämme hänen hyvällä tahdollaan. Jumala nuhtelee meitä synnistä ja rohkaisee hyvään. Ajallisessa elämässä kamppailemme koko ajan synnin, rakkauden ja pyhyyden jännitteessä. Kun lankeamme, Pyhä Henki muistuttaa Kristuksen armosta, joka uudistaa meitä.

Lopulta tämä kamppailu päättyy, kun pääsemme taivaaseen ja meistä tulee täydellisiä, kirkastuneita Jumalan lapsia. Vasta silloin ymmärrämme Jumalan huolenpidon koko ihmeellisen runsauden ja mittaamattomuuden.

Jumala elämän Sanan antajana pitää meistä huolen

Jumalan huolenpitoon kuuluu kaiken olennaisen kattava Elämän käsikirja eli Raamattu. Meidän ei tarvitse elää epätietoisuudesta siitä

  • kuka Jumala, meidän Luojamme on
  • kuka ja millainen on ihminen
  • kuinka Jumala on vapahtanut meidät
  • mikä on hyvää elämää ja mikä on syntiä ja mitkä ovat niiden seuraukset
  • mitä nykyiselle maailmalle tapahtuu ja millainen on lopullinen tulevaisuutemme

Sanansa kautta Jumala on asettanut monia tärkeitä liikennemerkkejä elämämme matkan varrelle. Kun niitä noudatamme, vältymme monilta onnettomuuksilta, kolareilta, jopa ennenaikaisilta kuolemantapauksilta.

Jumala on luonut elämän ja siksi hän tietää, miten elämää tuli elää. Tällä tavoin Jumala tahtoo huolehtia meistä. Jos me itse rikomme Jumalan antamia hyviä elämänohjeita, vika ei ole Jumalan. Eikä Jumala välttämättä aina heti riennä korjaamaan syntiemme seurauksia, koska silloinhan me tekisimme määrättömästi syntiä emmekä joutuisi siitä mitenkään vastuuseen.

Jumalan Sanassa on monia suuria elämän periaatteita ja arvoja, joita meidän tulee soveltaa elämän moninaisissa tilanteissa. Lisäksi Sanassa on useita yksittäisiä, tarkkoja, konkreettisia ohjeita: tee näin / älä tee niin. Tärkein Sana on evankeliumi: turvaudu Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen, joka on sovittanut kaikki sinun syntisi; hän kulkee kanssasi ja vie perille.

Jumala pitää huolta toisista sinun kauttasi!

Jumalan valtakunnassa ei ole kyse vain siitä, että vain juuri sinusta pidetään huolta. Sinä olet toki tärkeä, mutta aivan yhtä tärkeitä ovat toisetkin. Meillä on monia syitä pitää huolta toinen toisistamme. Olemme veljiä ja sisaria tässä maapallo-kodissamme. Meillä on yhteinen Isä taivaissa, joka on antanut meidän perustehtäväksi rakastaa ja huolehtia. Uskovina olemme syvässä mielessä Jumalan lapsia ja perheväkeä. Tässä yhteydessä korostuu uskonveljien ja -sisarten keskinäinen rakkaus. Samalla Herramme lähettää meidät rakastamaan sanoin ja teoin myös heitä, jotka eivät kuulu tähän hyvin etuoikeutettujen pelastettujen joukkoon.

Jumalan huolenpito kasvaa ja sen näkee paljon selvemmin, kun pidämme huolta toisistamme. Helposti omat huolemme kasvavat suhteettomiin mittoihin, jos elämämme pyörii vain oman itsemme ympärillä. Kun ne jakaa toisten kanssa, silloin huomaamme, että välttämättä omat huolet eivät olekaan niin suuria ja ainutlaatuisia. Lähimmäisen auttaminen on konkreettista Jumalan vaikuttamaa huolenpitoa. Hän antaa meille rakkauden nähdä lähimmäisemme sekä halun ja voiman toimia hänen parhaaksi.

Raamattu on täynnä kehotusta lähimmäisen rakkauteen. Se kertoo Jumalan sydämestä ja tahdosta. Saako tämä rakkaus vaikuttaa meissäkin?