Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 4 luku

Ilm 4 luku

 

KUKA HALLITSEE SYDÄNTÄ JA MAAILMAA?

Kun katsomme maailman tapahtumia ja elämämme ikäviäkin kokemuksia, herää kysymys, kuka hallitsee kaikkea. Miksi paha saa mellastaa?

Ilmestyskirja vyöryttää eteemme mitä kauheimpia tapahtumia. Ne ovat järisyttävää, kaiken paljastavaa ihmiskunnan kuvausta. Inhimillisesti näyttää, että synti, saatana ja kuolema hallitsevat kaikkea.

Kaiken tämän ylitse Ilmestyskirja räväyttää eteemme kuvan taivaasta, jossa on Jumalan valtaistuin. Siellä kaikki on täydellisessä harmoniassa, pyhyydessä ja kirkkaudessa. Tätä näkemään temmattiin apostoli Johannes – kärsimyksensä keskeltä.

Jumalan valtaistuin on kaiken yläpuolella. Se on maailmankaikkeuden todellinen valtakeskus. Kaikki muu on sille alistettua. Sieltä on kaikki peräisin, sen varassa kaikki lepää ja siihen kaikki tähtää. On lohdullista, että on vielä täydellisen puhdasta ja hyvää.

Mutta miksi maailman ja taivaan välillä on valtava ero? Eikö Jumala piittaa? Ensinnäkin, taivaassa kaikki ovat suostuneet Jumalan hallintavaltaan. Jumala on hyvä ja rakastava. Siksi kaikilla on hyvä olla ja kaikki häntä ylistävät. Toiseksi, Jumala on antanut vapauden valita suhteensa Luojaansa. Jumala ei pakota tahtoonsa. Niinpä ihmiskunta ja monet enkelit ovat valinneet vihollisuuden, jonka hedelmää niitämme joka päivä. Kolmanneksi, Jumala on tullut kirkkaudestaan ihmiseksi, sovittanut syntimme ja avannut tien elämään. Neljänneksi, Jumala on asettanut turmiovalloille rajat. Niiden aika on väliaikaista, mutta Jumalan valta iankaikkista.

 

Jos Jumala saa hallita sydäntäsi,
saat syvimmän turvan ja lohdun maailman kärsimysten keskellä.