Armon katse & Kuulemisen lupaus

Saatesanat:

Olen kiitollinen pastori, kirjailija Juha Vähäsarjalle, jonka koskettavia ja hoitavia hartaustekstejä saan käyttää sivustollani. Vähäsarja on vuosittain julkaissut päivän sana -tyyppisen hartauskirjan. Niihin voit tutustua hänen symbolum.fi -sivustolla. Näitä kirjoja kannattaa hankkia jokapäiväiseen käyttöön!

.

ELÄVÄÄ VETTÄ – Juha Vähäsarjan Joka päivä -hartauskirja
(Symbolum 2021)

.

ARMON KATSE (10.2.)

Hänen silmänsä näkevät kaiken, hänen katseensa tutkii ihmissydämet. (Psalmi 11:4)

Hänen silmänsä näkevät aivan kaiken. Sydänten pimeät polut ja syntisen mielemme. Hänen silmänsä näkevät jumalanpelon puutteemme ja haluttomuutemme seurata Sanaa.

Hänen katseensa seuraa niin hyvää kuin pahaa, kaikki on hänen edessään avointa. Sydän on tyytyväinen voimaansa, kunnes Jumalan sana paljastaa sen salatun pimeyden ja syntiin taipuvaisuuden niin väkevästi, että uskallamme sen itsellemme myöntää.

Kun hän näkee kaiken ja antaa meidänkin nähdä, se on Herramme suurta armoa ja Pyhän Hengen työtä.

Parantumattomuutemme syvyydessä Jeesus tulee luoksemme, ojentaa haavoitetut kätensä ja puhuu meille anteeksiantamuksen ja armon sanoja: sinun puolestasi haavoitettu, sinun syntiesi sovitukseksi.

Olet luonani vapaa, olet armahdettu, olet minun kaikkine synteinesi ja puutteinesi. Minä nostan ja kannan, minä vien perille. Taivas on jo auki, etkö sitä huomaa?

.

* * * * * * * * * * *

.

KUULEMISEN LUPAUS (4.6.)

Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua. (Psalmi 51:7)

Ei rukouksen muoto tai kiivaus, vaan kohde. Ei lähettäjän usko tai kilvoitus, vaan kuulemisen lupaus. Ei rukouksen monisanaisuus, vaan vastauksen varmuus.

Ei välitön muutos, vaan lupauksiin ripustautuminen. Ei oman tahdon toteutuminen, vaan ikuisen Isän johdatus.

Rukous on hätänsä avaamista hänelle, jolla on kaikki valta. Rukous on salaisuus, joka on ojennettu jokaisen ulottuville.

Rukous on kuiskaus, joka kuuluu taivaassa huutona. Rukous on ase ja lohtu. Rukous on odotus. Rukous on mielen taipumista ja sydämen suostumusta.

Jokaisen rukouksen kuulijana on – Jesajan sanoin – Isän Jumalan valittu, johon hänen sielunsa on mieltynyt, Herramme Jeesus Kristus (Jes 42:1-2).