Elämäsi tähti

ELÄMÄSI TÄHTI

Olemme alkaneet uuden vuoden 2021. Minkälaisten tähtien valossa sitä kuljemme? Ovatko tähdet suotuisia? Osoittavatko ne tietä onneen? Vai seuraammeko inhimillisempiä tähtiä – julkkiksia, NHL-kiekkoilijoita, laulajia, filmitähtiä, pörssimiljonäärejä, poliittisia visionäärejä, varsinkin näin vaalivuonna?

Loppiaisen evankeliumissa kerrotaan tutusta tapahtumasta (Matt 2:1-12). Itämaan viisaat miehet seurasivat erityistä tähteä, jonka yleisesti tulkittiin merkitsevän tärkeän kuninkaan syntymistä. Sellaiseen viittasivat myös juutalaisten pyhät kirjoitukset. Kaiken lisäksi itämaan viisailla miehillä oli vahva sisäinen kutsumus lähteä liikkeelle.

He eivät halunneet rikkauksia, hyvää asemaa, kunniaa vaan he tahtoivat nähdä Kuninkaan, kumartaa häntä ja tuoda hänelle kallisarvoisia lahjoja. He näkivät luvatussa kuninkaassa Jumalan lähettämän pelastajan.

Tämä käsitys ei himmentynyt, vaikka tähti johdatti heidät vaatimattomaan taloon, jossa asusti köyhä pariskunta. Jumala itse todisti heidän sydämilleen: Tämä on minun rakas Poikani. Hänet minä olen lähettänyt teitä varten. Onko sinulla tämä sama todistus ja vakuuttuminen sydämessäsi?

Jerusalemissakin oltiin tietoisia viisaiden miesten liikkeistä ja huhuista kuninkaan syntymästä. Tämä ärsytti kuningas Herodesta. Hänhän oli kuningas! Muutoinkin oletettiin, että kuningas syntyisi ylhäiseen sukuun, palatsin loistoon. Tällaisia tähtiä aikamme ihmiset kaipaavat ja seuraavat.

Vapahtaja syntyi tavallisen, köyhän kansan keskelle. Hän syntyi sinua ja minua varten. Hän ei tarjoa ulkonaista loistoa vaan sydämen rauhaa, iloa ja rakkautta, ts. aitoa elämää. Sitä et löydä tämän maailman saippuaoopperoista vaan yksinomaan elämän Luojasta ja siitä elämänlähteestä, jonka hän on avannut Jeesuksessa Kristuksessa.

Vapahtajan kohtaaminen kääntää ihmisen kohtalon. Hän saa lähteä kulkemaan sydämen kylläisyydessä uutta tietä kohti elämää, jonka hyvä Jumala on itse kullekin meistä tarkoittanut.

Seuraa sinäkin kirkasta evankeliumin sanaa (tähteä) Jeesuksen seimen, ristin ja ylösnousemuksen ihmeen äärelle. Kumarra häntä Vapahtajana ja Herrana, niin saat uuden, siunatun vuoden ja iankaikkisen elämän lahjan!