Kahden maan kansalainen

KAHDEN MAAN KANSALAISINA (Toukokuu)

Kansalaisuus on tärkeä asia. Suomen kansalaisina meillä on huikea määrä oikeuksia ja etuuksia. Monessa mielessä Suomi on hyvinvointiyhteiskunta ja siitä saamme nauttia. Kansalaisuuteen kuuluu myös velvollisuuksia. Se ei ole huono asia vaan mahdollisuus rakentaa yhdessä entistä parempaa kotiseutua ja maata. Siihen pyritään hallitusneuvotteluissakin.

Tulevan sunnuntain pyhän aiheena on ”Taivaan kansalaisina maailmassa”. Sen yhtenä tekstinä on Jesajan kirjan 63 luvun 7-9 jakeet. Siinä kerrotaan taivaallisesta Isästä, joka pitää huolta ihmisistä ja kansoista, kun nämä turvautuvat Herraansa.

Tässä maailmassa hyvinvointi on rajallista. Oikeus ei aina toteudu ja elämäämme kohtaavat erilaiset vastoinkäymiset, joskus jopa tragediat. Jos kaikki olisi tässä, lopulta elämällä ei olisi kovinkaan kummoista tarkoitusta. Kaikki päättyisi synkkään kuolemaan.

Ajallisen epävarmuuden keskelle Jumala tarjoaa todellista läsnäoloaan ja apuaan. Kun me yksilöinä ja kansoina ajaudumme ahdinkoihin, saamme turvautua Vapahtajaan Jesajan sanoin: Hän tuli heidän pelastajaksi ja vapautti ahdingosta. Rakkaudessaan hän lunasti heidät vapaiksi, hän nosti ja kantoi heitä kaikkina päivinä.

Tällaisen Jumalan suojissa, hänen lapsinaan ja hänen kansansa ikijäseninä avautuu ajallisen elämän ylle huikea merkitys ja syvyys. Kannattaa elää! Kannattaa nauttia elämän lahjoista! Kannattaa tehdä hyvää! Kannattaa rakentaa hyvää Suomea!

Jumalaan turvautuvan ihmisen elämään kuuluu yhtä aikaa taivaan ihanuus, syvin turva ja mielekkyys, sekä elämän rosoisuus kaikkine väreineen ja kokemuksineen. Taivaan kansalaisuutta ei kannata sivuuttaa. Se sisältää elämän suurimmat aarteet. Ne saa omakseen kasteen ja uskon kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

Herra, suo minunkin olla sinun kansasi jäsen, taivaan kansalainen!
Johda askeleeni maan päällä tahtosi mukaan, perille kotiin saakka!