Miksi evoluutioteoria?

EVOLUUTIO vs. LUOMINEN

 

(12) Miksi evoluutioteoria?

Ihminen on sokaistunut. Hän ajattelee, että ihminen on pohjimmiltaan hyvä ja että ihminen voi ratkaista ongelmat, mm. tieteen avulla. Todellisuus puhuu toista.

Ihminen on itsekäs ja altis monenlaiseen pahaan. Tieteen avulla ihminen on kehittänyt mitä hirveimpiä aseita, joita hän myös käyttää. Historia on täynnä sotia. Tieteen hyvätkin saavutukset kääntyvät usein ihmistä vastaan. Tekniikan kehittyminen ja teollistuminen on johtanut hillittömään kuluttamiseen, joka saastuttaa maapallon. Lopulta parhaimmatkin saavutukset ovat vaikutuksiltaan rajalliset. Ihminen ei voi voittaa sairauksia eikä kuolemaa. Ihminen kyllä haluaisi kukistaa kuoleman ja elää ikuisesti – nimenomaan syntisenä, riippumattomana Jumalasta. Tähän hän ei pysty.

Syödessään yhä uudestaan hyvän ja pahan tiedon puusta ihminen ei hallitse saavuttamaansa tietoa ja taitoa, koska ihminen näin tehdessään toimii yksin, ilman Jumalaa. Vain Jumala on elämän, hyvyyden ja rakkauden lähde. Vain Jumala tietää kokonaisuuden ja kaikki seuraukset.

Jokaisen ihmisen ja koko ihmiskunnan perusongelmana on synti. Se on avointa ja ehdotonta kapinaa Luojaa vastaan, jonka edessä ihminen on vastuussa. Ihminen haluaa sulkea oman sydämensä, elämänsä ja koko maapallon Luojalta. Tähän ihmistä yllyttää persoonallinen paha, joka innoittaa ja inspiroi ihmistä monella tavalla.

Siksi on aivan luonnollista, että ihmisellä ja kaiken takana olevalla paholaisella on kova tarve selittää Jumala ja hänen Sanansa, Raamattu tyhjäksi. Se on kuitenkin pelkkää itsepetosta. Ihminen voi pettää vain itseään mutta ei Jumalaa. Ihminen ei vapaudu vastuusta Luojansa edessä. Kerran hän on seisova viimeisellä tuomiolla, jolloin ihmisen jokainen ajatus, sana, teko ja tekemättä jättäminen punnitaan Jumalan pyhyyden mukaisesti. Luotu on vastuussa Luojalleen!

Torjuakseen Jumalan ihminen valjastaa tieteenkin harjoittamisen osaksi kapinaansa. Tiede ei ole ihmisen syntisyydestä vapaa vyöhyke. Sellaista ei ole muualla kuin taivaassa. Tiedettä siis harjoittaa – ei vain vajavainen, vaan syvästi, läpikotaisin syntinen, kapinallinen ihmiskunta.

Darwinin opetuslapset tahtovat irrottautua Luojastaan ja elää omavaraisesti, omana herranaan. Juuri tämä oli syntiinlankeemuksen ydin, joka on todellisuutta tänäänkin. Se on kuitenkin äärimmäisen tuhoisaa. Halutessaan ”elämän” ihminen menettää sen. Vain elämän Luoja voi antaa elämän ja ylläpitää sitä. Kun ihminen torjuu Luojansa, ihminen menettää elämän ja kuolee – hengellisesti, fyysisesti ja iankaikkisesti.

Evoluutioteoria on ihmisen kapinallisuuden kulmakivi. Se ei ole rehellistä, hyvää tiedettä vaan synnin sokaisemaa ja värittämää, katteetonta, tarkoitushakuista, epäuskon täyttämää mielikuvitusta. Sen ”kristillinen” jatke on liberaaliteologia.

Evoluutiouskon ilmaantumista ja vaikutusta kuvastaa hyvin muutama Raamatun sisältämä ennustus jo parin tuhannen vuoden takaa:

Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään…  Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa. (2 Piet 3:5-11)

Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. (2 Tess 2:11-12)