Ikuinen kuolema

IKUINEN KUOLEMA

 

Ikuinen kuolema ei tarkoita ikuista olemattomuutta vaan ikuista eroa Jumalasta, joka rakkauden, hyvyyden, ilon, onnellisuuden, pyhyyden ja kaiken elämän lähde. Jumala loi ihmisen iankaikkisuusolennoksi, jonka tarkoitus oli elää Luojansa yhteydessä. Syntiinlankeemuksessa tämä yhteys ja tarkoitus särkyi.

Ihminen kohtasi kuoleman, jolla on monta ilmenemismuotoa:

  • Hengellinen kuolema: ero Jumalasta ja ihmisen turmeltuminen syntiseksi.
  • Psyykkinen ”kuolema”: ero omasta, aidosta minuudesta ja monenlainen rikkinäisyys.
  • Fyysinen kuolema: ero ajallisesta, materiaan perustuvasta elämästä ruumiin kuoleman myötä.
  • Luomakunnan kuolema: koko luomakunta rappeutuu ja kärsii kuoleman kourissa.
  • Ikuinen kuolema: kun hengellisesti kuollut ihminen kuolee ruumiillisesti, hänen kohtalonsa on sinetöity lopullisesti. Kun ihminen torjuu ajassa Jumalan, hänen menettää elämän iankaikkisuudessa.

Ikuinen kuolema on ikuista olemassaoloa kadotuksessa / helvetissä. Kadotus kuvaa kadotusta Jumalan kasvoista ja siitä elämästä, mikä hänestä virtaa. Esimerkiksi avaimet voivat kadota, mutta silti ne ovat olemassa. Helvetti puolestaan kuvaa ihmisen kokemaa mittaamatonta kärsimystä. Kadotuksessa / helvetissä ihminen on syntinen, koska ei antanut Jumala pelastaa ja vapauttaa häntä synnistä. Syntisenä ihminen himoitsee kaikkea pahaa, mutta ei voi enää tyydyttää himoaan. Lisäksi hänen yllään on Jumalan tuomio. Näin ihmisen tuska on kaksinkertainen.

Ikuinen kuolema on jotain sellaista, mitä tuskin voi edes ajatella. On käsittämätöntä, että niin moni ihminen haluaa torjua Jumalan antaman armon, rakkauden ja elämän sekä mennä mieluummin kadotukseen.

Jumala tahtoo pelastaa ihmisen ikuiselta kuolemalta. Siksi hän on tehnyt sen eteen kaiken mahdollisen. Siksi hän on tullut ihmiseksi ja kärsinyt ikuisen kuoleman tuskan Golgatan ristillä sinun puolestasi. Siksi hän voi armahtaa sinut ja antaa sinulle ikuisen elämän.

Otathan sinäkin tämän suunnattoman armon ja rakkauden vastaan? Jumala on valinnut sinut pelastukseen, mutta suostutko sinä siihen?

Jos ihminen ei huoli Jumalaa ajalliseen elämäänsä, koska pitää sitä ikävänä vaihtoehtona, miksi hän sitten eläisi ikuisesti tämän Jumalan kanssa, jota hän vihaa? Tämä kaikki kertoo vain siitä, että ihmisen käsitys Jumalasta on vakavasti vääristynyt. Jumala on tosiasiassa rakastava, hyvä, oikeudenmukainen ja täydellisen elämän lähde. Kun suostumme Jumalan armon ja rakkauden kohteeksi, käsityksemme Jumalasta alkaa muuttua.

Ethän anna väärien käsitysten ja valheiden riistää sinulta iankaikkista elämää? Valitse Jumala Kristuksen Jeesuksen armonevankeliumin kautta, niin saat lahjaksi ikuisen elämän!