Lohduttavat lupauksesi & Lujalle kalliolle

ELÄVÄÄ VETTÄ – Juha Vähäsarjan Joka päivä -hartauskirja
(Symbolum 2021)

.

LOHDUTTAVAT LUPAUKSESI (4.11.)

Muista lupausta, jonka palvelijallesi annoit! Sinun sanasi antoi minulle toivon. Sinun lupauksesi on kurjuudessa lohtunani, se virvoittaa minut jälleen. (Psalmi 119:49-50)

Olen saanut kokea elämässäni todeksi sen, että yksi ainoa Raamatun lause voi pitää yllä toivoa. Että sanasi sytyttämä pieni toivonkipinäkin on todellinen voima ja auttaa jaksamaan eteenpäin.

Vaikeina aikoina annat sanojesi edessä herkän mielen. Silloin sanasi lupaukset painetaan sydämen syvyyteen lähtemättömästi.

Ahdistuksen aikana asetat sanasi koetteelle ja kuiskaat väsyneelle ja heikolle: Tartu siihen rohkeasti ja kokeile, pitääkö se paikkansa. Kokeile ja huomaa, että olen sanani takana aina.

Niin minäkin olen tehnyt, Herrani, ja olen saanut sinulta lohdutuksen. Lupauksesi on valaissut kurjuuteni ja olen voinut ottaa taas muutaman askeleen eteenpäin. Kun yksikin sanasi löytää tien sydämeeni, löytävät sinne pian tiensä muutkin lohduttavat lupauksesi.

Jeesus, tahdon kiittää sinua nyt rohkaisustasi, armostasi ja sanasi näkymättömästä voimasta. Virvoittakoot ne minut jälleen.

.

* * * * * * * * * * *

.

LUJALLE KALLIOLLE (3.11.)

Minä riudun kaipauksesta, alati minä odotan sinun päätöksiäsi.
(Psalmi 119:20)

Me joudumme odottamaan joskus Herraa hartaasti ja kärsivällisesti. Kun virrat tahtovat viedä mukanaan ja jalkamme juuttuvat upottavaan liejuun, ei voi muuta kuin huutaa.

Aikaa ei ole paljon, avun on tultava nopeasti. On vaikeaa säilyttää kärsivällisyys ja luottamus, kun koko elämä on vaarassa.

Jumalamme johdatuksessa käy usein niin, että apu saapuu viime hetkellä, kun meidän otteemme on juuri heltiämässä ja tuho näyttää todelliselta.

Herramme tulee ja asettaa jalkamme lujalle kalliolle, ja me selviämme jälleen eteenpäin.

Miksi apu tulee vasta silloin?

Ehkä siksi, että viimeiseen saakka me luotamme omaan voimaamme ja kykyymme selvitä ongelmista ilman Jumalaa. Hän tahtoo olla meidän ainoa Jumalamme ja auttajamme, johon voimme oppia sydämestämme luottamaan.