Onko Mikkeliin mänijöitä? Juna män justiinsa.

ONKO MIKKELIIN MÄNIJÖITÄ? JUNA MÄN JUSTIINSA!

Hauska lausahdus vanhasta kotimaisesta huumoripläjäyksestä Lentävä kalakukko…

Tosielämässä tämä ei olekaan niin kiva kokemus. Juna meni jo, eikä ole enää mitään tehtävissä.

Monissa elämän ja maailman pienissä ja suurissa tapahtumissa on ratkaiseva piste, jonka jälkeen tilanne on jo menetetty. Siihen asti on vielä tehtävissä korjausliikkeitä ja kaikki voi kääntyä hyväksi. Mutta vetkuttelu ja juurisyihin puuttumatta jättäminen voivat johtaa katastrofiin ja tuhoon.

Esimerkiksi Israelin ja palestiinalaisten tilanne on juuri tällainen. Jumalan säätämyksen ja kansainvälisten sopimusten ja päätösten mukaan juutalaisille kuuluu koko Luvattu maa. Näin Kansainliitto päätti ja YK alun perin sitoutui tähän päätökseen. Juutalaiset maksoivat kotimaastaan hirvittävän hinnan natsien vainoissa.

Israelin itsenäistymisen aikoihin maassa oli varsin vähän väestöä, juutalaisia ja arabeja – vain muutamia satoja tuhansia. Israelin pinta-ala on pieni, koko Lähi-itä on valtava ja monet arabimaat suunnattoman rikkaita.

Tuolloin tämä kysymys olisi voitu helposti ratkaista. Juutalaiset ja arabit voisivat elää hyvinä naapureina. Mutta nimenomaan muslimimaat haluavat karkottaa ja tuhota juutalaiset. Tähän YK ja monet länsimaat ovat lähteneet mukaan.

Vuosikymmenten aikana asukasmäärät ovat kasvaneet miljooniin. Samalla alueella asuu nyt noin 7 miljoonaa juutalaista ja 7 miljoonaa arabia. Gaza on niin täyteen ahdettua, että elämä siellä on varsin vaikeaa.

Mihin tämä kaikki nyt sitten johtaa? Juna män justiinsa. Nyt käsillä on valtava kriisi, sota ja kärsimys.

Kuka on vastuussa? Jumalan ratkaisu olisi ollut selvä ja todella reilu. Juutalaisille 1 % Lähi-idän pinta-alasta ja arabeille 99 %. Mutta arabeille tämä ei käy ja YK ja monet muut maat ovat samaa mieltä.

Silti Jumalan tahto ja ratkaisu on voimassa. Juutalaisilla on monella tapaa täysimittainen oikeus kotimaahansa. Tämä ratkaisu toteutuu Messiaan tulemuksessa ja tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Mutta ihmisen tie johtaa yhä paheneviin katastrofeihin. Jumalan tie on rauha, sopu ja hyvinvointi. Ihmisen tie on itsekkyys ja tuho. Sitä näemme nyt Israelissa ja Gazassa.

Samaan tapaan juna on mennyt jo Suomen väestöpolitiikan ja talouden osalta. Kansa ja sukupolvet, jotka tappavat lähes 700 000 omaa lastaan, ei kestä vaan kulkee kohti täydellistä moraalista ja taloudellista romahdusta.

Suomen väestörakenne on erittäin vakavasti vinoutunut. Tulevat sukupolvet eivät pysty ylläpitämään yhteiskuntaamme ja huolehtimaan suurista, ikääntyvistä ikäpolvista.

Tällaista perusteellista rakenteellista ongelmaa ei voi korjata vuodessa eikä vuosikymmenessä. Nyt taloutemme on romahtamassa.

Moraalisesti lastemme abortoiminen on järkyttävä rikos. Vastuussa olevien sukupolvien on turha parkua omien hyvinvointipalvelujensa puolesta, kun satoja tuhansia lapsia surmataan äitiensä kohtuihin. Sitä saa, mitä tilaa.

Suomen kansa on kohtalonhetken edessä. Se luhistuu moraalittomuuteen, itsekkyyteen ja jumalattomuuteen. Onko Mikkeliin mänijöitä? Juna män justiinsa.

Kolmas esimerkki koskee ilmastonmuutosta. Sekin juna meni jo. Maapallollamme on jo alkanut sellainen ketjureaktio, mitä ei voi enää pysäyttää. Meret lämpiävät, jäätiköt sulavat ja Venäjän tundralta nousee valtavia määriä erilaisia kaasuja.

Muutosvauhti on kiihtyvä. Ihminen ei luovu ahneudestaan. Tuhoisat ääri-ilmiöt lisääntyvät, kolmasosa kaikesta vihreästä palaa tulipaloissa, hehkuvan kuumat ja kuivat jaksot lisääntyvät. Rajuja sateita on monin paikoin. Meren pinta nousee. Väkiluku kasvaa ja taistelu elintilasta kärjistyy.

Onko Mikkeliin mänijöitä? Juna män justiinsa.

Kaikesta huolimatta ihminen elää yhä käsittämättömässä harhassa, että hän voisi korjata kaiken. Juuri ihminen on tämän kaiken pahan aiheuttaja. Korjausliikkeet ovat vain kosmeettisia ja pinnallisia. Niidenkin takana on pieni suurrikkaiden joukko, joka haluaa rikastua entisestään.

Tuore esimerkki tästä harhasta on presidenttiehdokas Stubbin lausahdus: ”minkä ihminen aloittaa, sen hän voi myös lopettaa”. Tämä oli alun perin Martti Ahtisaaren toteamus. Hän sanoi myös, että ”kaikki konfliktit ja ongelmat on ihmisen ratkaistavissa.”

Nämä väitteet pätevät vain pienehköihin asioihin. Mitä suuremmasta asiasta on kyse, sitä vähäisemmäksi käy ihmisen mahdollisuudet. Ihminen on turmeltunut ja hänen halunsa, kykynsä ja voimansa ovat todella rajalliset.

Suuressa mittakaavassa edelliset väitteet ovat törkeitä valheita. Ne ovat vastoin todellisuutta. Esimerkiksi sodissa on niin paljon kärsimystä, raakuutta ja kuolemaa, että ihminen ei omin voimin kykene todelliseen rauhaan. Ihminen särkyy ja hän haluaa kostaa.

Todellinen oikeudenmukaisuus, anteeksianto, rauha ja uuden rakentaminen onnistuu ainoastaan Jumalan avulla. Sen olisi Martti Ahtisaarenkin pitänyt tunnustaa julkisesti. Hän todella rukoili, vielä enemmän hänen vaimonsa ja monet muut. Ahtisaari oli Jumalan instrumentti. Silti hän otti tästä kunnian itselleen. Ihminen on raadollinen kaikessa loistossaankin. Siksi kaikki ihmisten tekemät rauhansopimukset tulevat aina rikkoutumaan.

Kun ajattelemme koko ihmiskuntaa ja sen tulevaisuuttajuna män justiinsa. Ihmiskunta on ajautumassa ennen näkemättömän vakaviin kriiseihin ja lopulta globaaliin sotaan. Koko maapallo saastuu.

Mutta on vielä yksi juna tulossa, johon yksilöinä voimme nousta. Se on juna taivaaseen, Kristus Jeesus, joka on tie ja totuus ja elämä. Tähän junaan saa vielä jokainen halukas nousta. Se vie perille ikuiseen, täydelliseen elämään, jossa tämä nykyinen paha aika on vain etäinen muisto, jos edes sitäkään.

Nouse tähän taivasjunaan. Turvaudu Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen.

Tosin eräässä tanskalaisessa junanvaunussa oli räväkän suora mainos länsimaisesta, jumalattomasta elämäntyylistä: Olemme matkalla helvettiin, mutta teemme sen ensimmäisessä luokassa…

Kukin tyylillään. Junan voimme valita, mutta emme muuttaa sen lopullista päämäärää.

Onko Mikkeliin mänijöitä? Juna män justiinsa.