Jumala tahtoo pelastaa jokaisen

JUMALA TAHTOO PELASTAA JOKAISEN

Emme aina tiedä, mikä Jumalan tahto on erilaisissa elämäntilanteissamme ja asioissamme. Silloin täytyy jättää asiat Herran haltuun ja rukoilla ”Tapahtukoon Sinun tahtosi”. Aina se ei tosin ole meille kovinkaan helppoa. Mieluummin soisimme oman tahtomme tapahtuvan.

On kuitenkin yksi asia, jossa meidän ei tarvitse arvailla Jumalan tahtoa. Paavali kirjoittaa ensimmäisessä kirjeessään Timoteukselle: ”Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden”. Tämä vapauttaa yksilön miettimästä omaa kohtaloaan, haluaako Jumala pelastaa minut. Hän kyllä näkee kaiken ja tietää määränpäämme, mutta Hän ei ole päättänyt sitä puolestamme. Valinnanvapaus jää ihmiselle.

Jumalan tahdon tietäminen pelastusasiassa on tärkeää suhteessa toisiin ihmisiin.  Jumalan lapsen ei tarvitse epäröidä rukoillessaan pelastusta muille ihmisille, onko se Jumalan tahto. Kyllä se on.  Rukous pelastumattomien puolesta on mitä mieluisinta rukousta Herrallemme ja Hän toimii rukoustemme kautta.

Kukaan ei voi omassa voimassaan pelastua, vaan siihen tarvitaan Pyhän Hengen työtä. Hän vetää ihmistä pimeydestä valkeuteen ja näyttää tälle totuuden omasta tilastaan. Olemme Jumalan työtovereita ja Hän toimii rukoustemme kautta tässä maailmassa ja yksittäisten ihmisten elämässä. Rukouksemme kautta Pyhä Henki puhuttelee ihmistä ja pehmittää häntä vastaanottamaan pelastuksen oman elämäänsä.

Mistä Jumala tahtoo pelastaa meidät? Raamattu sanoo kaikkien tehneen syntiä ja olevan Jumalan kirkkautta vailla. Päämäärämme ilman pelastajaa on kadotus ja ikuinen ero pyhästä Jumalasta, Luojastamme. Niinpä Hän näki hyväksi lähettää maailmaan Pelastajan, joka ei ollut vähempää kuin Hänen ainoa Poikansa Jeesus Kristus.

Jeesus sovitti meidät ristillä Jumalan kanssa ja otti kannettavakseen koko ihmiskunnan synnin. Tämä kätkee sisäänsä kaikkein paatuneimmankin syntisen. Siksi saamme uskossa vastaanottaa pelastuksen omalle kohdallemme. Siksi myös saamme rukoilla sitä niin rakkaille läheisillemme kuin kaukaiselle terroristille, joka toimii kuin itse pääpaholainen. Jumalan tahto on pelastaa jokainen ihminen kuolemasta elämään.

Sinulle, jolla on huoli läheistesi pelastumisesta, Jumalan sana vakuuttaa: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi.” Riipu tässä lupauksessa kiinni rukoillessasi rakkaittesi puolesta. Jumala rakastaa perheyhteyttä ja tekee kaikkensa voidakseen pelastaa ihmisiä perhekunnittain.

Mitä paremmin näemme oman heikkoutemme ja syntisyytemme pyhän Jumalan edessä, sitä kiitollisempia olemme Jeesuksen täydellisestä työstä Golgatan ristillä. Sitä suurempi ilo täyttää sydämemme ymmärtäessämme olevamme Jumalan lapsia ja taivaan valtakunnan perillisiä. Tätä pääsiäisen ilosanomaa haluamme viedä eteenpäin jokaiselle Luojan luomalle ihmiselle. Teemme sen rukoillen, julistaen ja rakastaen.

 

Seurakuntapastori Pirkko Koivunen