Tekijät

Olen Kimmo Malinen (s. 1967). Koulutukseltani olen juristi (Turun yliopisto), opettaja (Jyväskylän opettaja-ammattikorkeakoulu) ja teologian maisteri (Itä-Suomen, ent. Joensuun yliopisto & Master of Arts in Biblical Studies / Global University).

Olen ollut perheeni kanssa kirkon lähetystyössä Etiopiassa vuosina 2004-2007. Papiksi minut vihittiin vuonna 2011 ev.lut. seurakunnan työhön. Uskovien yhteyttä yli seurakuntarajojen pidän hyvin tärkeänä.

Sain löytää henkilökohtaisen suhteen Jumalaan Kristuksen kautta, kun olin 25-vuotias. Se oli ja on yhä elämäni tärkein asia. Jumala rakastaa jokaista, sinuakin. Kutsumukseni on kertoa hyvästä Jumalasta ja opettaa hänen tuntemistaan pyhän Raamatun kautta. Parin vuosikymmenen aikana on karttunut runsaasti opetusmateriaalia, jonka haluan jakaa kanssanne.

Osa opetusteksteistä on muiden käsialaa. Heidän nimensä kerrotaan tuolloin opetuksen yhteydessä. He vastaavat vain oman opetuksensa sisällöstä, eivät sivuston muusta materiaalista. Kokonaisvastuu on allekirjoittaneella. Sama pätee myös muihin tahoihin ja järjestöihin, joita saatetaan mainita sivuilla. Ne eivät vastaa sivuston linjasta ja yksittäisistä kannanotoista.

Sivusto ei ole minkään seurakunnan tai kirkkokunnan kannanottoja, vaikka olenkin ev.lut. pappi. Sivusto on tässä mielessä yksityinen, vaikkakin tarkoitettu kaikkien käyttöön.

Raamattu on aina ajankohtainen. Jumala ja ihminen eivät muutu. Ihmisen tietomäärä on kasvanut mutta viisaus ei. Ihmisen syvimmät ongelmat ovat yhä tänäänkin ratkaisematta. Niitä ovat elämän tarkoituksen kadottaminen, itsekkyys, luonnon järkkyminen, moninaiset ristiriidat, sodat, sairaudet ja kuolema. Tieteen avulla ihminen voi saada hetkellistä ja pinnallista apua. Vain Jumala antaa pysyvän avun ja ratkaisun. Hän antaa tarkoituksen, toivon, rakkauden ja iankaikkisen elämän – Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen kautta. Raamattu on ajallisen ja ikuisen elämän kirja.

Näiden sivujen teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Oskari Anttila, jolle lämmin kiitos.