Tuska ja murhe ei jää huomaamatta & Ajallaan hän pukee iloonsa

ELÄVÄÄ VETTÄ

Juha Vähäsarjan Joka päivä -hartauskirja
(Symbolum)

.

TUSKA JA MURHE EI JÄÄ HUOMAAMATTA (7.2.)

Sinä näet kaiken, tuska ja murhe ei jää sinulta huomaamatta, sinä ojennat kätesi. Sinulle köyhä ja orpo uskovat asiansa, sinä annat avun. (Psalmi 10:14)

Masentunut kokee olevansa kaiken keskellä turha ja kaikkien joukossa yksin. Tunne on ahdistava ja vakuuttava kuiskiessaan, että kukaan ei voi ymmärtää eikä kukaan voi auttaa.

Edes aika ei paranna, vaan vain pahentaa vaivan. Kaikki voimat menevät siihen, että jaksaa elää, että jotenkin selviää seuraavaan päivään.

Onneksi Jeesus kuulee huokauksenkin, joka hänen puoleensa lähetetään. Ei tule vierelle, vaan on jo siinä. Hänellä ei ole mihinkään kiire, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.

Hänelle voi puhua tai kuiskata, miten vain tahtoo. Tai voi olla hiljaa ja odottaa, kunnes auringon lämpö ja valo saa sydämen sulamaan.

Kärsimyksen hyvin tunteva Vapahtaja näkee kaiken, tuska ja murhe ei ole hänelle vierasta. Hän saapuu heikon voimaksi. Hänelle saa jättää kipunsa. Hän kyllä kuulee ja auttaa. Odota vain.

.

* * * * * * * * * *

.

AJALLAAN HÄN PUKEE ILOONSA (22.1.)

Silmäni ovat surusta hämärtyneet, näköni on himmentynyt ahdinkoni tähden. Väistykää luotani, te väärintekijät! Herra on kuullut itkuni äänen. Hän on kuullut hartaan pyyntöni ja vastaa rukoukseeni.
(Psalmi 6:8-10)

Uskovana on vaikea hyväksyä elämä, jossa Jumala antaa joutua ahdingosta ahdinkoon. Eikö Jumalan lapsen sentään kuuluisi kulkea siunauksesta siunaukseen? Niinhän voimme kuulla opetettavan.

Psalmien realistinen maailma opettaa meille kuitenkin sen, että puhtain ylistys nousee ahdinkojen alta ja kirkkain kiitos taistelujen keskeltä.

Elämä ei muutu pumpuliksi uskovalle, eivätkä murheet katoa Jumalaan uskomisen myötä. Jumala tekee silti uskovan elämässä vakaasti hyvän työnsä ja vie sen tahtonsa mukaiseen päätökseen. Kaiken tähtäin on taivas, ja matkan tarkoitus on perillepääsy.

Jumalan armo ei väisty kovassakaan ahdistuksessa eikä muutu muuksi. Ajallaan hän vastaa rukoukseeni ja pukee iloonsa ja rauhaansa.