Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 8 luku

Ilm 8 luku

 

PYHIEN RUKOUKSET JA PASUUNAT

Maailma on täynnä vääryyttä. Rukoukset tuntuvat jäävän vaille vastausta, mutta Jumalan aika on eri kuin ihmisen aika.

Oletko sinä koskaan huokaillut kaiken sen epäoikeudenmukaisuuden ja pahan edessä, mitä maailmassa kohtaamme?

Vaikka rukoilemme, toisinaan tuntuu, että mikään ei muutu. Eikö Jumala kuule tai välitä? Ehkä vastaus viipyy, koska Jumala haluaa tehdä armollista työtään ihmisten sydämissä. Hän kutsuu parannukseen ja uudistumiseen. Tämä on salattua, näkymätöntä armotyötä.

Joskus ihmiset kääntyvät ja saamme iloita uskosta ja uudenlaisesta elämästä. Monesti ihmiset torjuvat Jumalan armollisen työn. Pitkämielisyydessään Jumala antaa jopa vuosikymmeniä aikaa, mutta lopulta raja tulee vastaan.

Ilmestyskirjan luku kuvaa pyhien rukousten nousemista valtaistuimen eteen. Ne kuullaan, ne talletetaan, ne muistetaan ja niihin vastataan – oikeaan aikaan.

Jumala antaisi armon täyttämän vastauksen. Kun se ei kelpaa, jäljelle jää pyhät tuomiot. Seitsemäs sinetti avataan ja alkaa kuuden merkkisoiton (pasuunan/torven) tuoma vyörytys.

Kun aiemmat tuomiot kohtasivat neljäsosaa maata, nyt ne laajenevat kolmasosaan. Polttavan kuumuuden tuomia laajoja metsäpaloja on yhä enemmän. Suuri meteoriitti tai tulivuoren purkaus iskee yllättäen mereen. Koiruoho (venäjäksi Tsernobil) voi kuvata ydintuhon vaikutuksia. Ilmakehään nouseva tuhka pimentää päivänvalosta kolmanneksen.

Jokainen ajallinen tuomio on vielä armoa. Ne ovat herätyshuutoja: kääntykää, jotta ette kohtaisi paljon pahempaa!

 

Rukous muuttaa maailmaa:
se voi tuoda armon täyttämän pelastuksen tai oikeudenmukaisen tuomion.

 

 

Hartaudet vaihtuvat viikoittain. Aiemmat talletetaan valikon kohtaan Ilmestyskirja ja profetiat.