Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 18 luku

Ilm 18 luku

 

MAALLISEN KULUTUSJUHLAN LOPPU

Väärä uskonnollisuus on aina samalla hyvin kaupallista. Kaikenlaisia amuletteja, loitsuja ja energiahoitoja myydään enemmän kuin koskaan. Väärä uskonnollisuus tuo myös pinnallisen menestyksen, joka lopulta perustuu ihmisten hyväksikäyttöön ja orjuuttamiseen.

Ilmestyskirjan kuvauksissa Suuri Babylon näyttää olevan sekä globaali porttokirkko että globaali bisnes-imperiumi, jotka kietoutuvat toisiinsa. Molemmat tuhoutuvat ja niitä molempia jumalattomat ihmiset surevat koko sydämestään. Ne täyttivät heidän elämänsä.

Pyhän Jumalan edessä synnistä ja saatanasta nouseva hekuma saa tietysti palkkansa. Jumala on silti osoittanut pitkämielisyytensä ja armonsa antamalla ihmisille yllin kyllin aikaa kääntyä. Synnin ja pahan valta on rajattu. Iankaikkisuus on varattu pyhälle, puhtaalle rakkaudelle ja elämälle.

Tämä tuho tulee yhtä äkkiä kuin New Yorkin kaksoistornien sortuminen. Yhdessä päivässä kaikki tuhoutuu, vaikka ihmiset luulivat kaiken olevan ikuista.

Täällä Suomessa mekin elämme melkoisia kulutusjuhlia. Kuulumme maailman hyväosaisiin. Köyhä suomalainen on rikas verrattuna keskiluokkaiseen kehitysmaan kansalaiseen. Ajatellaan, että tavara tuo onnen. Kun kohtaamme taloudellisia tai terveydellisiä ongelmia, syytämme siitä heti hallitusta tai jotain muuta tahoa. Leipää ja sirkushuveja, itämaista uskonnollisuutta, henkisyyttä ja joogaa – kiitos. Raamattu museoon ja Jumala eläkkeelle.

Kaikki tämä mässäily sairastuttaa ihmisen. Liika on liikaa. Tulee henkistä ja fyysistä ylipainoa ja niinpä monet sairastuvat ns. elintasosairauksiin ja lopulta kuolevat niihin. Samanaikaisesti maapallon toinen puoli kärsii puutetta, elää nälässä ja kuolee sairauksiin, jotka olisivat hoidettavissa. Kulutusjuhlatkin loppuvat, mutta kuka maksaa laskun?

Jos meillä olisi rakkautta, me jakaisimme kaiken tasan, jolloin kaikki voisivat hyvin. Mutta kun torjumme Jumalan, torjumme rakkauden ja jäämme sitä vaille. Rakkauden puute tuo sisäistä tyhjyyttä, jota yritämme täyttää kaikella ajallisella ja turhalla. Tämä lisää pahoinvointia ja johtaa kuolemaan.

 

Kulutusjuhlat ovat taakka sydämelle, terveydelle ja kukkarolle.
Armojuhlissa kaikki tasataan.