Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 20 luku

Ilm 20 luku

 

TUHATVUOTINEN VALTAKUNTA JA VIIMEINEN TUOMIO

Ihmeellinen armon aikakausi täyttää maanpiirin 1000 vuodeksi Kristuksen tulemuksen myötä. Israelille annetut lupaukset lunastetaan. Viimeinen tuomio lähestyy.

Saatana, lohikäärme, sielunvihollinen on todellinen olento. Se on pahuuden tiivistymä, vaikka usein se esiintyy valkeuden enkelinä. Ihmiseen verrattuna sen voima on valtava, mutta Jumalaan verrattuna mitätön. Vain yksi pyhä enkeli riittää sitomaan sen 1000 vuoden ajaksi.

Kristuksen tulemuksessa toteutuu ensimmäinen ylösnousemusvuoro. Kristuksen seurakunta kirkastetaan ja otetaan taivaisiin uuteen Jerusalemiin, jossa alkaa Karitsan häät. Seurakunta ja etenkin sen marttyyrit saavat hallita yhdessä Kristuksen kanssa.

Maan päällä koetaan erityinen tuhatvuotinen ajanjakso. Tuhon partaalle ajautunut maapallo kokee jumalallisen, yliluonnollisen puhdistumisen ja uudistumisen, josta mm. Hesekielin kirjan loppuluvut kertovat. Israel saa vihdoin kokea kaivatun suurvalta-ajan, jota opetuslapsetkin innokkaasti kyselivät Jeesukselta: Joko nyt on Israelin aika? (Apt 1:6). Vasta seurakunta-ajan jälkeen Jerusalem on maailman pääkaupunki ja neljäs temppeli on kaiken hengellinen keskus.

Ihmiset elävät pitkään ja nuorin kuolee satavuotiaana, koska synti ja kuolema ovat yhä vielä todellisuutta. Maan päällä on rauha ja kaikki aseet tuhotaan, mikä vie seitsemän vuotta (Hes 39:9). Karitsa ja leijona käyskentelevät vierekkäin sulassa sovussa. Näistä voimme lukea Jesajan kirjan luvuista 11:6-16 ja 65:19-25 ja Miikan kirjan luvusta 4:1-8.

Tuhatvuotinen aikakausi päättyy viimeiseen sotaan, jonka nostattaa vapaaksi päästetty saatana. Tämä on lopullinen seulonta, jossa jyvät ja akanat erotellaan toisistaan. Sota jää lyhyeksi. Saatana kokee murskatappion ja se heitetään tuliseen järveen. Saatanan valta on päättynyt ikuisiksi ajoiksi.

Edessä on uuden taivaan ja maan luominen. Mutta sitä ennen on viimeisen tuomion aika. Kukaan ei voi sitä välttää. Jokainen nousee ruumiillisesti kuolleista vastaamaan siitä, mitä on tehnyt. Jokaisen elämäntarina on kirjattu pikkutarkasti ylös Tekojen kirjaan. Viimeinkin toteutuu oikeudenmukainen tuomio. Mikäli Jumala ei tuomitsisi, hän turmeltuisi ja ikuinen täydellinen elämä olisi menetetty. Viimeinen tuomio on ehdottoman välttämätön. Siinä siivilöidään, kuka perii elämän tai kadotuksen.

Uuteen luomakuntaan pääsevät vain täydelliset ihmiset. Heidän nimensä ovat (teurastetun Karitsan) Elämänkirjassa. Heidät on pesty puhtaiksi ja vanhurskautettu Kristuksen Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Jokainen ihminen on syntinen ja kelvoton, mutta Kristuksessa me saamme täydellisyyden ja elämän lahjaksi.

 

Autuas se, jonka nimi on Elämänkirjassa!