Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 11 luku

Ilm 11 luku

 

KRISTUKSEN KUNINKUUDEN TODISTAJAT

Jumala ilmoittaa itsensä maailmalle. Siinä hän käyttää luomistyötään, historian käänteitä, seurakuntaa, profeettoja ja jokaista meitä.

Viimeisinä aikoina Jumala nostaa Mooseksen ja Eliaan tapaan esille kaksi voimakasta profeettaa. He julistavat tinkimättömästi Jumalan tahdon ja taivaassa päätetyt tuomiot. Kukaan ei voi vastustaa heitä säädettynä aikana.

Profeettojen toimintapaikka on Jerusalem, jonne ilmeisesti on rakennuttu 2000 vuoden jälkeen kauan kaivattu kolmas temppeli. Kenties tämän mahdottoman unelman toteutuminen on ollut se porkkana, jolla Israel on suostunut hyvin epäedulliseen Lähi-idän rauhansopimukseen. Temppelin olemassaolo kertoo Israelin erityisen tehtävän jatkumisesta ja kenties seurakunnan ylösotosta taivaisiin…?

Nykyajan median välityksellä profeettojen toimintaa seurataan koko maailmassa. Lopulta heidän työnsä tulee päätökseen, antikristus surmaa heidät ja ihmiset riemuitsevat ympäri maailmaa. Kapinallinen ilo vaihtuu kauhuksi, kun Jumala herättää profeetat kuolleista ja ottaa heidät luokseen taivaaseen maanjäristyksen saattelemana.

Jumalan lasten ja profeettojen surmaaminen täyttää Jumalan pitkämielisyyden maljan niin, että alkaa näkyvien tuomioiden aika. Jumala ja Kristus ottavat yhä selvemmin vallan maan päällä. Tuomioissa Jumalan omat saavat armon ja siunauksen, mutta parannuksen lopullisesti torjuneet kohtaavat ajallisen ja iäisen tuomion. Jumala on armollinen ja pyhä. Ihminen niittää sitä, mitä hän kylvää. Tämän todistajia me kaikki olemme.

 

Kristukseen kylväneet perivät elämän;
synnin maaperään kylväneet niittävät kuoleman.