Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 14 luku

Ilm 14 luku

 

VAIN KAKSI JOUKKOA

Inhimillisin silmin emme kykene erottamaan sitä, kuka lopulta on pelastuva. Siitä huolimatta on olemassa näkymätön raja armahdettujen ja tuomittujen välillä. Kerran tuo raja tulee näkyviin.

Luvun alkuosa kuvaa 144 000 erityistä joukkoa. Heidät mainittiin jo seitsemännessä luvussa. Silloin he olivat maan päällä. Kyseessä oli nimenomaan Israelin sukukunnista koostuva joukko. Nyt he näyttävät olevan taivaassa tai ainakin erityisessä Jumalan läsnäolossa. Ovatko he marttyyreja? Emme tiedä. Entä olivatko he täydellisiä omassa hyvyydessään? Raamatun mukaan kaikki ovat syntisiä, mutta kaikki voivat saavat armon, puhdistuksen ja kirkastumisen Kristuksen veren voimassa. Olivatko he Kristuksen todistajia Israelin keskellä? Kyllä!

Seuraavaksi Johannes näki kolme enkeliä korkealla taivaalla. Enkeli tarkoittaa ”sanansaattajaa”. Heillä oli sanoma Jumalalta koko ihmiskunnalle. Entä miten tuo sanoma kuului ja kiiri ihmisille? Voisiko olla niin, että Johannes näki satelliitin levitettyine siivekkeineen, mutta ymmärtämättä tulevaisuuden tekniikan ihmeitä, hän kuvasi sitä enkelinä. Joka tapauksessa näiden enkeleiden välityksellä julistettiin kolme tärkeää sanomaa.

Ensimmäinen sanoma: Ikuinen evankeliumi oli se sama tuttu. Jumala on, ihmiset ovat vastuussa Luojansa edessä ja Jumala tahtoo armahtaa, uudistaa ja pelastaa ihmiset Jeesuksen Kristuksen kautta. Nyt tämä armon aika oli päättymässä: on tullut aika valita lopullisesti puolensa.

Toinen sanoma: Jumala vihaa eksytystä ja pyhän sanoman vääristelyä. Siihen oli sortunut lopunaikojen valhekirkko, joka ulkonaisesti näytti kristilliseltä, mutta sisäisesti se oli täynnä valhetta, moraalittomuutta ja sielunvihollisen läsnäoloa. Jopa antikristus hylkäsi ja tuhosi sen käytettyään sitä ensin omiin tarkoitusperiinsä.

Kolmas sanoma: Porttokirkkoa seurasi vielä suurempi uhka, joka oli antikristus. Monien hyvien, mutta pettävien lupausten kaavusta kuoriutui nyt äärimmäinen diktaattori ja tyranni, joka vaatii jokaisen ihmisen sokeaa kuuliaisuutta. Tämän hän tekee modernin tekniikan avulla. Ilman tiettyä pedonmerkkiä kukaan ei saa kansalaisoikeuksia eikä voi hallita varojaan. Jo nyt käteisen käyttö on käymässä kohti loppuaan. Kaikki hoidetaan korteilla, joissa on mikrosiru. Koko järjestelmä on hengeltään, arvoiltaan ja toiminnoiltaan antikristillinen. Merkin ottaminen on lopullinen valinta sen suhteen, kumpaan joukkoon ihminen kuuluu: Jumalan vai sielunvihollisen.

Julistettua evankeliumia ja vakavaa tuomionsanomaa seuraa lopulta niiden täyttyminen. Evankeliumi tuo iankaikkisen ilon ja pelastuksen. Tätä kuvaa ensimmäinen sadonkorjuu aivan aikojen lopulla. Tuomionsanoma toteutuu käytännössä. Se tapahtuu ensin vihan maljojen vuodatuksen kautta huipentuen Harmagedonin sotaan ja viimeiseen tuomioon.

Vain kaksi joukkoa. Jumala kutsuu meitä pelastuvien joukkoon. Kristuksessa hän on valinnut ihmisen pelastumaan. Mutta mikä on ihmisen vastaus ja valinta?