Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 21 luku

Ilm 21 luku

 

UUSI TAIVAS, MAA JA JERUSALEM

Jumala luo kaiken uudeksi. Enää ei ole syntiä, kärsimystä eikä kuolemaa. Edessämme on mittaamattoman, käsittämättömän hyvä tulevaisuus.

Jumala ei kerää roskia eikä parantele vanhaa – hän laittaa kaiken kerralla uusiksi. Nykyinen, vanha maailma on täyttänyt tehtävänsä. Lisäksi se on turmeltunut ihmisen syntiinlankeemuksen tähden. Se katoaa Jumalan kasvojen edessä kuin kirjakäärö, joka kääritään kokoon. Jumala loi maailman hyvin lyhyessä ajassa. Nyt se katoaa vielä nopeammin. Inhimilliset laskelmat ja arviot romuttuvat.

Tervetuloa Kaikkivaltiaan maailmaan! Jumalan voima ja viisaus ovat käsittämättömiä. Hän luo sanallaan uuden taivaan ja uuden maan. Siinä on jotain tuttua ja jotain uutta. Merta siinä ei ole. Meri kuvastaa maailman levottomuutta; se on pelottava uhka ja ihmiskuntaa jakava voima. Uusi luomakunta on täydellisessä harmoniassa.

Olennaista uudessa on se, että Jumala on avoimesti, näkyvästi luomakuntansa keskellä. Ihmiset ovat hänen rakkaita lapsiaan. Tähän autuaan osaan pääsee jokainen, joka sitä janoaa. Ulkopuolelle jäävät ne, jotka halveksuvat Jumalaa ja hänen rakastavaa, pyhää tahtoaan. Heidän osansa on iankaikkinen ero Jumalasta, elämästä.

Uuden luomakunnan pääkaupunki on uusi Jerusalem. Nykyinen Jerusalem on meidän maailmamme maantieteellinen, poliittinen ja uskonnollinen keskus. Se on kuitenkin turmeltunut ja katoava. Uusi sen sijaan on täydellisen puhdas ja kirkas. Sen asukkaina on kristillinen, ylösnoussut seurakunta, joka palvelee Jumalaa ikuisina pappeina. Sellaisena se on Kristuksen morsian.

Uusi Jerusalem kuvataan ihmeellisenä kultaisena kaupunkina, joka on ikään kuin kuution muotoinen. Sen ulkomitta on 2300 km (leveys, pituus ja korkeus). Mitta on joko konkreettinen tai kuvainnollinen. Kaupunki, sen muuri ja portit on rakennettu kullasta ja parhaimmista jalokivistä.

Kaupunkia ja sen asukkaita valaisee Jumalan kirkkaus, joka loistaa Karitsasta. Tämä kirkkaus on kaiken valaisevaa elämänvaloa. Se valaisee sisimmän ja ulkopuolen. Yötä, mitään pimeyttä ei enää ole. Pelastuneet ihmiset ja kansat antavat Jumalalle hänelle kuuluvan kunnian.

 

Jerusalem, kaupunki taivaan,
mä milloin pääsen, luoksesi sun!