Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 5 luku

Ilm 5 luku

 

KUKA ON ARVOLLINEN?

Maailmassa on käyty merkittäviä vaaleja, joissa on valittu kansoille johtajia, suunnannäyttäjiä. Eräs sellainen oli taannoinen Usan presidentin vaali. Siinä arvioitiin, kuka on arvollinen supervallan johtajaksi…

Ilmestyskirjassa kohtaamme tilanteen, jossa Jumalan kädessä oli seitsemällä sinetillä sinetöity kirjakäärö. Siihen oli kirjoitettu ihmiskunnan tulevaisuus. Käärö oli Jumalan kädessä, mikä kertoo sen, kenen vallassa kaikki lopulta on.

Tätä tulevaisuuden avainta tarjottiin kaikille, mutta kenestäkään ei ollut sen ottajaksi. Tämä toi suuren surun taivaassa. Maan päälläkin meillä olisi syytä surra, koska kelvollisia johtajia on niin vähän. Tuntuu siltä, että tulevaisuuden kartta on hukassa.

Lopulta löytyi yksi, joka oli arvollinen tehtävään. Hän oli leijona, joka oli samalla kuin teurastettu karitsa. Hän on Jeesus Kristus, Jumalan Poika, herrojen Herra, kuningasten Kuningas, joka on ristillä kuollut Vapahtaja, runneltu, syntiemme tähden surmattu ihminen.

Hän on ainoa pätevä välimies Jumalan ja ihmisen välillä. Hänessä mekin saamme suunnattoman arvon. Hänessä meidät on ostettu Jumalan kansaksi, kuningassuvuksi ja papeiksi. Yhdessä hänen kanssa me saamme hallita.

Olkoon Jeesus meidänkin valintamme Herraksi ja Vapahtajaksi. Silloin hän luotsaa meidät henkilökohtaisella tavalla läpi tulevien ahdistusten, jotka kohtaavat maan päällä. Vain hänellä on tiedossa reitti, joka vie perille asti. Kaiken tämän saamme Isän rakkaudesta, Kristuksen armosta ja Pyhän Hengen voimasta.

 

Kaikukoon ikuinen ylistys kolmiyhteiselle Jumalalle
– Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle!