Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 6 luku

Ilm 6 luku

 

KIIHTYVÄ MAAILMANHISTORIA

Historia toistaa itseään kiihtyvällä vauhdilla. Inhimillisesti katsoen tulevaisuus näyttää huonolta. Jumalallisesta näkökulmasta katsoen olemme sittenkin turvassa.

Juudaan leijona, Karitsa avaa kuusi sinettiä tulevaisuuden paljastavasta kirjakääröstä. Kaikki tapahtuu Jumalan määräämää tahtia. Kenelläkään ei ole valtaa ilman Jumalan sallimusta, joka antaa tietyn vapauden ja siihen liittyvän vastuun. Jumalan tahto olisi elämä, rakkaus ja hyvyys, mutta ihminen valitsee kapinan, jota seuraa sodat, lama, sairaudet ja kuolema.

Ensimmäinen sinetti vapauttaa valkoisen hevosen ja ratsastajan. Tämä kuvaa joko evankeliumin voittokulkua tai antikristuksen nousua.

Toinen sinetti tuo sodat. Ihmiskunta on aina sotinut, mutta sotien tuhovoima kasvaa päivä päivältä. Kolmas sinetti avaa ovet lamalle, joka vie nälän partaalle. Neljäs sinetti tuo vakavia tarttuvia tauteja ja sairauksia.

Nämä turmiovallat koskettavat neljäsosaa maata. Myöhemmin niiden valta kasvaa kolmasosaan ja lopulta koko ihmiskuntaan. Näin Jumala toimii: ensin hän tarjoaa armoa ja rakkautta; kun se ei kelpaa, hän siirtyy porkkanasta yhä kovenevalle keppilinjalle. Päämääränä on, että ihminen kääntyisi ja saisi ikuisen armon ja elämän.

Kaiken keskellä kärsivät uskovatkin, jopa marttyyreina. Silti he ovat ikuisessa turvassa. Heidän sielunsa lepäävät kaikkein pyhimmässä, lähinnä Jumalaa.

Kuudes sinetti kuvaa joko järisyttävää, rajattua tuhoa tai koko ihmiskunnan loppuhetkiä juuri ennen Kristuksen paluuta.

 

Kukaan ei voi paeta Jumalan pyhää vihaa.
Ainoa todellinen turvapaikka on Kristuksessa Jeesuksessa.