Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 1 luku

Ilm 1 luku

 

KAIKEN ALKU JA TÄYTTYMYS: KRISTUS!

Ilmestyskirja on kaiken päätös. Samalla se kokoaa yhteen jo Raamatun ensilehdiltä avautuvat teemat ja tapahtumat. Ilmestyskirjan keskus on Kristus Jeesus – tietysti!

Moni ihminen haluasi tietää tulevaisuuden. Raamattu, erityisesti Ilmestyskirja on avain tulevaisuuden ymmärtämiseen. Sen lisäksi se paljastaa olennaiset taustat ja antaa merkityksen omalle ajallemme.

Ilmestyskirja piirtää meille historian, nykypäivän ja tulevaisuuden raamit. Näiden raamien sisällä on elämämme. Reunaehtoja emme kykene muuttamaan tai ylittämään, mutta niiden sisällä voimme valita elämämme perustan, suunnan ja lopputuloksen.

Keskeinen valintamme on suhteemme Jumalaan, joka ilmoittaa itsensä Kristuksessa ja Sanassa. Juuri Kristus on kaiken keskuksena. Hän on taulun raamien ympäröimä muotokuva. Kun katsomme ja turvaudumme häneen, olemme jo voittajan puolella – matkalla kohti taivasta, monien ajallisten ahdistusten ja vainojen läpi, Jumalan kämmenellä.

Ilmestyskirja on Raamatun kauhein ja ihanin kirja. Se terävöittää ja viimeistelee Raamatun ilmoituksen iankaikkisesta elämästä ja kadotuksesta. Viimeisinä päivinä ihmiskunta kohtaa yhä pahenevia dramaattisia kohtaloita. Inhimillisesti ei näy mitään toivoa. Mutta sittenkin – kaikki onkin Jumalan hallinnassa. Hänellä on lopullinen, ratkaiseva sana kaikelle. Se on Elämä.

Jumalan suurin salaisuus on hänen ihmeellinen armonsa ja rakkautensa Jeesuksessa Kristuksessa. Luojamme tulee ihmiseksi, sovittaa syntimme ja avaa ylösnousemuksen kautta tien ikuiseen elämään. Vielä nyt Jeesus on salaisuus, joka ei avaudu järjelle eikä silmälle. Se avautuu sydämelle, joka ottaa vastaan iankaikkisen elämän lahjan.

Tämän paljastetun salaisuuden edessä oli apostoli Johannes, Jeesuksen opetuslapsi. Vanhoilla päivillään Johannes sai Pyhässä Hengessä ihmiskunnan suurimman näyn: Ilmestyskirjan. Tuolloin hän oli Rooman karkottamana Patmos-saarella. Hän oli inhimillisesti syrjässä, mutta Jumalan suunnitelmissa hän oli kaiken keskuksessa.

Tässä näyssä Johannes sai kohdata tärkeimmän: kirkastetun Kristuksen, jonka ihmeelliset tunnusmerkit kertoivat syvällisellä tavalla hänen todellisesta luonnosta ja tehtävästä.

 

Kristus sanoo sinullekin:
Älä pelkää! Minä olen kaiken alku ja täyttymys.