Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 7 luku

Ilm 7 luku

 

KUKA KESTÄÄ?

Kuka voi kestää kaiken sen, mitä elämä ja maailma tuovat tullessaan? Kuka kestää Jumalan pyhän tuomion?

Edellinen luku päättyi järisyttävään kuvaukseen tuhosta, joka ilmensi Jumalan pyhää vihaa. Siinä sanottiin: Jumalan ja Karitsan vihan suuri päivä on tullut – kuka voi sen kestää?

Käsillä oleva luku on vastaus tähän tuskan huutoon. Siinä kuvataan kahta pelastuvien joukkoa. Ensimmäinen on 144 000 juutalaista ja toinen on Karitsan veressä pestyjen, kaikkien kansojen universaali joukko.

Ensimmäinen joukko on varmuudella juutalainen, koska siinä luetellaan 12 sukukuntaa. Israelin kansalla on yhä erityinen osa ja tehtävä aikojen lopussa. Maailma vihaa juutalaisia, mutta heillekin kuuluu Jumalan armo ja rakkaus.

Toinen joukko koostuu kaikista maailman kansoista. Se on mittaamattoman suuri. Kyseessä on kristillinen, universaali seurakunta. Jokainen Kristukseen kastettu ja häneen uskova pelastuu. Maan päällä taisteleva seurakunta kootaan voittaneeksi seurakunnaksi taivaisiin. Olethan sinäkin tässä joukossa mukana!

Maan päällä ihmisellä on ahdistus. Täällä kohtaamme nälkää, janoa, paahdetta, sairauksia, sotia ja kuolemaa. Kaiken keskellä ihminen kysyy: missä on Jumala – eikö hän tee mitään? Jumala vastaa: Katso, Minä olen kanssanne, Minä kannan teidät iankaikkisen elämän lähteille, Minä pyyhin kaikki kyyneleenne! Entä mitä me teemme kärsivien hyväksi?

Voimme kestää ajallisen elämän kärsimyksen, koetukset ja tulevan tuomion yksin Kristuksen varassa. Kun kuljemme yhdessä hänen kanssaan, kärsimys päättyy iankaikkiseen ylistykseen.

 

Pelastuksen tuo meidän Jumalamme ja Karitsa!

 

 

Hartaudet vaihtuvat viikoittain. Aiemmat talletetaan valikon kohtaan Ilmestyskirja ja profetiat.