Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 13 luku

Ilm 13 luku

 

PETOJA, MERKKEJÄ JA PYHIÄ

Jumalallinen kolminaisuus: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Saatanallinen vastine: lohikäärme, peto ja toinen peto.

Ilmestyskirja tunnetaan usein juuri näistä pedoista. Moni unohtaa varsinaisen sankarin eli Kristuksen. Molemmat ovat todellisuutta, mutta toisen valta on väliaikaista ja toisen iankaikkista.

Lohikäärme on saatana, joka toimii välikappaleen kautta. Peto on viimeinen ja voimakkain antikristillinen supervalta, jonka kruunua kantaa Antikristus. Kuolinhaava viittaa uuteen heräämiseen. Tällaisen on kokenut Israelin valtio. Onko myös Rooman valtakunta heräämässä uuteen voimaan ennen Jeesuksen tulemusta?

Pedon valtakunta on valtioiden liittouma. Rohkeimmat sanovat, että kyseessä on EU, jonka rungon muodostaa Saksa ja suurimman sotilaallisen voiman Iso-Britannia. Samalla se on suhteessa karhuun, Venäjään. Usa on jostain syystä vetäytynyt sivuun.

Toinen peto on hämmästyttävä. Se näyttää karitsalta, Kristukselta, mutta puhuu kuin saatana. Raamatun ja historian tunteville tämä on tuttua. Saatana verhoutuu kristillisen johtajan ja kirkon ulkonaiseen kaapuun, mutta vääristää evankeliumin ja Jumalan sanan. Tämä peto on kunnioitettu universaali, uskonnollinen vaikuttaja. Se siunaa ensimmäistä petoa ja saa ihmeillä ihmiset kumartamaan sitä ja ottamaan pedon merkin.

Pedon merkin tunnuspiirteet: 1) ilman sitä ei voi ostaa eikä myydä; 2) siinä on ihmisen luku (henkilötunnus); 3) se laitetaan käden selkään tai otsaan; 4) se liittää ihmisen pedon palvontaan; 5) se on lopullinen valinta Jumalaa vastaan.

 

Miten voimme selviytyä tästä kaikesta?
Pyhien kestävyydellä ja uskolla!