Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 16 luku

Ilm 16 luku

 

SEITSEMÄN VIHAN MALJAA

Jumalan vihaa ei voi paeta ajassa eikä iäisyydessä. Silti täydellinenkin ajallinen tuho saattaa olla vihoviimeinen mahdollisuus kääntyä ja löytää iankaikkisen elämän armonihme.

Nämä vihan maljat vuodatetaan koko maailman yli. Niiden vaikutus on globaali. Jo nyt näemme aivan uudenlaisia enteitä globaalista tuhosta.

Ilmasto on muuttumassa radikaalilla tavalla. Pohjoisnavan alue lämpenee; jäät sulavat; merivirrat muuttuvat; meren pinta voi nousta; rajut myrskyt, kuivuus ja kuumuus koettelevat; laajat metsäpalot lisääntyvät. Muutoksen voima kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Siperian tundrasta nousee hiilidioksidia hurjat määrät. Otsonikato pahenee ja ihosyövät lisääntyvät. Maanjäristykset lisääntyvät ja voimistuvat. Tulivuoria purkautuu. Mittava meteoriitti voi iskeä yllättäen. Meri on saastumassa; valtavia muovi- ja roskalauttoja kelluu valtamerissä; puna- ja sinilevälautat valtaavat satojen ja tuhansien kilometrien mitalta rannikkoja tuhoten kaiken elämän.

Ihmiskunta kasvaa ja sen myötä saastuminen pilaa ympäristön. Monissa suurkaupungeissa ilma on kymmen/satakertaisesti yli saastenormien. Ydinlaitokset säteilevät. Puhtaasta vedestä on pulaa. Ihmiskunta on varustautunut käsittämättömällä asearsenaalilla: tavanomaiset, biologiset, kemialliset aseet ja ydinohjukset kykenevät tuhomaan kaiken elämän parissa tunnissa. Aseita on aina käytetty. Se on välttämätöntä muistaa.

Tässä on tulos siitä, mihin ihminen kykenee yhdessä saatanan kanssa – ilman Jumalaa. Ihmiskunta olisi jo tuhonnut kaiken elämän, ellei Jumala olisi varjellut pahimmalta.

Vihan maljojen myötä on alkanut uusi aika: Jumala ei enää varjele vaan tuomitsee kaikesta tästä pahuudesta. Ihmisten paiseet, merien ja vesien saastuminen, auringon polte, pedon valtaistuimen pimeneminen, Harmagedon sota ja maailmanlaajuinen tuho ovat luonnollinen seuraus siitä, mitä ihminen tekee, mutta samalla kyseessä on yliluonnollinen, Jumalan aktiivisesti vaikuttama rangaistus.

 

Joko ihmiset tekevät parannuksen?
16:21: ”Ja ihmiset herjasivat Jumalaa tämän (viimeisen ja ankarimman) vitsauksen tähden”.