Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 22 luku

Ilm 22 luku

 

RAAMATUN VIIMEINEN KUTSU PARATIISIIN

Raamattu on elämän kirja. Se kertoo alkuperämme ja tarkoituksemme. Sen laki paljastaa syntisyytemme ja kadotetun tilamme; sen evankeliumi julistaa ihmeellistä armoa ja uuden alkamista. Käsillä on viimeinen kutsu tulla mukaan.

Uuden Jerusalemin keskuksena on Jumalan valtaistuin, siitä kumpuava elämänveden virta ja elämän puu. Jumala on iankaikkinen elämän lähde. Sielläkin me yhä olemme luotuja ihmisiä, jotka olemme riippuvaisia Luojastamme. Meissä itsessämme ei ole elämän lähdettä. Tarvitsemme Jumalan rakastavaa huolenpitoa niin kuin vastasyntynyt lapsi tarvitsee äitiä ja isää. Saamme nauttia elämänveden virran raikasta vettä, elämänpuun hedelmiä ja sen terapeuttisia lehtiä.

Eksyneen, hukassa olevan ihmisen vaellus on päättynyt Jumalan kasvojen eteen. Kaikki kysymykset ja mysteerit ratkeavat, kun katselemme häntä kasvoista kasvoihin. Nyt koetuilla kärsimyksillä ei ole enää valtaa eikä merkitystä. Kyyneleet on pyyhitty pois. On niin sanomattoman hyvä olla. Kannatti turvautua Jumalaan! Olemme tulleet kotiin.

Rajallisina, luotuina ihmisinä emme koskaan voi nähdä Jumalan äärettömyyttä ja syvyyttä. Mutta saamme kohdata hänen syvimmän sisimpänsä Jeesuksen Kristuksen lempeissä kasvoissa. Hän paljastaa syvimmän rakkautensa meitä kohtaan. Samalla Jumala on mittaamattoman suuri ja salattu. Meiltä kuluu iankaikkisuus, kun tutustumme hänen äärettömyyteensä.

Iankaikkinen elämä ei ole tylsää. Sitä ei sävytä kärsimättömyys tai tyytymättömyys. Vaikka meillä olisi inhimillisesti arvioiden hyvä elämänosa, emme osaa siitä nauttia ja iloita. Synti turmelee hyvänkin. Uudessa luomakunnassa osaamme levätä, nauttia ja iloita elämästä täysin siemauksin, jokaisesta hetkestä kiittäen. Siellä ei ole enää kiire. Aikaa ei lasketa sekunneissa, ei tunneissa eikä vuorokausissa vaan kuukausissa: elämän puu tuottaa uudet hedelmät joka kuukausi.

Uuden luomakunnan takuumiehenä on Kristus. Hän tuli kerran sovittajana ja vapahtajana. Seuraavaksi hän tulee herrojen Herrana ja kuninkaiden Kuninkaana, joka asettaa kaiken kohdalleen. Synnin, vääryyden ja pahuuden aika päättyy. Alkaa vanhurskauden ja autuuden päättymätön aika. Jeesuksen Kristuksen paluu on varma. Se on kirjoitettu Jumalan kirjaan.

Paratiisissa on vehreä elämän puu, mutta meidän maailmamme keskellä seisoo karu ristinpuu. Kun tulemme sen luokse, Kristuksen sovitusveri pesee meidät syntiset puhtaiksi ja taivaskelpoisiksi. Vain Jeesuksen kautta pääsemme kotiin. Tämä on kristillisen seurakunnan ajaton sanoma, jota se julistaa Pyhän Hengen voimassa. Tämä sanoma on sinetöity Jumalan pyhään sanaan, jota kukaan ei saa muuttaa, vääristää tai kieltää ilman, että joutuisi siitä vastuuseen. Tosi kristityn tuntomerkit ovatkin usko Jeesukseen Kristukseen, hänen sovituskuolemaan ja toiseen tulemukseen, osallisuus seurakuntaan ja sen julistus- ja palvelutyöhön, sekä syvä luottamus Jumalan sanaan, Raamattuun.

 

Henki ja morsian sanovat: Tule! Joka tämän kuulee, sanokoon: Tule!
Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä.

Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon kaikkien kanssa.