Kohti tulevaa: Ilmestyskirja 15 luku

Ilm 15 luku

 

SEITSEMÄN ENKELIÄ

Jumalan enkelit ovat suojelijoita, mutta myös pyhien tuomioiden täytäntöönpanijoita.

Perinteisesti ajattelemme, että Jumalan enkelit suojelevat meitä. Mieleemme voi nousta tuttu kuva suojelusenkelistä, joka varjelee yli sillan kulkevaa lasta. Tämä onkin aina Jumalan ensisijainen tahto. Hän rakastaa ja tahtoo suojella meitä.

Ilmestyskirjassa kohtaamme seitsemän enkeliä, jotka saavat käsiinsä seitsemän Jumalan vihan maljaa. Edessä ovat ihmiskunnan oman tahdon tien viimeiset hetket. Jumalan varoittavat tuomiot alkoivat koskettamalla neljäsosaa ja sitten kolmasosaa ihmiskunnasta. Nyt vihan maljat vyöryvät koko ihmiskunnan ylitse.

Miksi sitten Jumala tuomitsee? Koska ihmiset ovat torjuneet rakkauden ja elämän, joka kumpuaa Jumalasta. Kun ihminen hylkää Luojansa, hänellä on vain itsekkyyttä, syntiä, pahuutta ja pimeyttä. Kun armonaika loppuu, alkaa tuomion aika. Vielä nämä viimeisetkin ajalliset tuomiot voivat ehkä pysäyttää ihmisen ja pelastaa ikuiselta kadotukselta.

Mutta onko se enää mahdollista? Jumalan temppeli täyttyi kirkkaudesta ja savusta niin, ettei kukaan voinut kohdata Jumalaa ennen kuin seitsemän vitsausta olisi täyttynyt. Tämä on pelottavin hetki: Jumala ei ole enää tavattavissa! Jumala ei enää kuule. Hänen tuomionsa on peruuttamaton.

Kuka sitten pelastuu? Luvun alku kertoo Jumalan kansasta, joka lauloi Mooseksen ja Karitsan laulua. He ovat ihmisiä, jotka tunnustivat pyhän lain ja turvautuivat Jeesuksen sovintotyöhön. Laki oli jo tuominnut heidät ja Kristus oli jo heidät sovittanut ja pelastanut. Tuo uusi suhde Jumalaan oli myös tuottanut uutta, kristillistä elämää. He olivat voittajia.

 

Jumala suojelee omiaan enkeliensä kautta.
Enkelien välityksellä hän myös tuomitsee vihamiehensä.