USAn dramaattinen vallanvaihto

USAN DRAMAATTINEN VALLANVAIHTO

Usan vallanvaihdon arviointia

Viime päivinä olemme seuranneet jälleen yhtä historiallista tapahtumaketjua ja käännettä Usassa. Elämme voimakasta murrosaikaa ja monenlaiset mullistukset tulevat toisensa perään.

Presidentti Trumpin hermot pettivät lopullisesti ja sen seurauksia hän tulee kantamaan lopun ikäänsä. Mutta ratkeavatko Usan ja ihmiskunnan ongelmat, kun vain Trumpista päästään eroon?

Liberaalin median mukaan on juuri näin. Trump oli monella tavalla piikki sen lihassa. Liberaali valta ei päässyt leimahtamaan valtoimenaan liekkeihin. Nyt se lienee mahdollista.

Näiden neljän vuoden aikana Trumpista on tehty syyllinen kaikkeen mahdolliseen. Paljon vikaa miehessä onkin, varsinkin presidentiksi. Samalla on niin, että hän sai myös monia hyviä asioita aikaiseksi. Ne eivät pyyhkiydy pois edes näinä dramaattisina päivinä.

Kuten Raamatussakin usein sanotaan monista Israelin kuninkaista. Hän teki sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä. Mutta hän teki myös jotain hyvää.

Lopulta itse Jumala tulee tutkimaan, arvioimaan, punnitsemaan ja tuomitsemaan kaiken erehtymättömällä tarkkuudella.

Usan ja Euroopan liberaalit ovat julistaneet Trumpin syylliseksi kaikkeen pahuuteen. Nythän sitten pitäisi alkaa onnellinen tuhatvuotisen valtakunnan aika… Niin ei tapahdu. Miksi ei?

Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla – sanoo Jumalan pyhä Sana. Konservatiiveilla on omat syntinsä ja liberaaleilla omat. Samaa pätee sinuun ja minuun.

Kun konservatiiviset presidentit sulkevat abortteja ajavien järjestöjen rahahanat, liberaalit avaavat ne heti. Jälleen surmataan miljoonia viattomia lapsia (aitoja ihmisiä) äitiensä kohtuihin. Tästäkö pitäisi olla iloinen ja ylpeä? Liberaalit ovat…

Lisäksi he suosivat kaikenlaista vääryyttä ja jumalattomuutta: kristillisyys marginalisoidaan, avioliittoinstituutio puretaan, sukupuolisuus ja seksuaalisuus vääristetään, huumeita sallitaan ja eutanasia on näppärä keino päästä eroon sairaista, vanhuksista ja pian uskovista kristityistäkin.

Alkaa liberaalin diktatuurin aika. Siinä kristityt, jotka puolustavat elämää ja aitoa rakkautta, ovat ahtaalla.

Kuten sanottu, jokainen on syntinen: Trump, Biden, liberaalit, konservatiivit, media, sinä ja minä. Liberaaleilla toimittajilla tulee olemaan vaikeita hetkiä viimeisellä tuomiolla, kun he tilittävät, miksi he ajoivat fanaattisesti kaikkea edellä kuvattua pahuutta.

 

Aiempien näkyjen arviointia

Kuten monet teistä olette tietoisia, olen kertonut kolmesta Trumpin ensivalintaan ja kolmesta nykyiseen vallanvaihtoon liittyvästä näystä ja kokemuksesta. Nyt haluan vielä arvioida niiden toteutumista. Minä en tietenkään ole objektiivinen mutta kyllä minulle on hyvin tärkeää, että se, mitä puhun ja ilmoitan, on totta.

 

Trumpin valinta 4 vuotta sitten ja virkakausi

Marraskuun alussa 2016 näin Donald Trumpista kolme näkyä, pari päivää ennen vaaleja:

Kuva 1: Trumpilla on suuri presidentillinen silinterihattu päässä, hänen kasvonsa ovat hallitsevana keskuksessa ja taustalla liehuu värikkäänä ja suurena Amerikan lippu.

Trumpilla on mahtava ulkonainen ego ja rooli. Hänestä tulee presidentti.

Arvio: Tämä toteutui ja hän otti hyvin näkyvän roolin.

Kuva 2: On suuri, pimeä, autio laakso. Kaukana sen keskellä seisoo pienenä ja hieman kumarana hahmona Trump, hänen vaimonsa ja poikansa. He ovat täysin yksin.  Ei ketään muuta. Koko laakso on tyhjä. Kaikki on pimeää.

Trump on sisäisesti yksin ja eksyksissä. Hänellä on vain vaimo ja poika. Ei ketään ystävää. Ei ketään, joka oikeasti ja vilpittömästi tukisi häntä ja seisoisi vierellä vaikealla hetkellä. Kaikki ovat valmiita uhraamaan hänet kriittisellä hetkellä oman menestyksen alttarille. Häneen suhtaudutaan juuri niin kuin hän itse suhtautuu toisiin ihmisiin. Välineellisesti.

Arvio: Tähän asti Trump on ollut osin yksinäinen susi, mutta silti hänellä on ollut konservatiivien tuki hyvän taloustilanteen tähden. Viimeistään nyt Trump menettää kaiken tuen ja jää totaalisen yksin. Näky näyttää toteutuvan.

Kuva 3Hopeinen, kiiltävä virkavallan merkki loistaa pimeyden keskellä.

Trump saattaa joutua vakaviin vaikeuksiin lain tai sitä käyttävien vastustajien kanssa. Varsinkaan Jumalaa kukaan ei voi paeta.

Arvio: Trump on ollut monella tavalla syytettynä. Tämä viimeisin episodi on pahin. Suomen laissa yllyttäjä rinnastetaan tekijään ja voi saada jopa raskaimman vastuun. Näky on ollut hyvin totta.

* * * * *

Näiden Usan presidentin vaalien osalta minulla oli sisäinen vaikutelma (3.11.2020):

Kuva 1: Presidentti Donald Trump on pukeutunut tumman siniseen pukuun ja hän on hyvin totinen. Kuva 2: Toisessa ”kuvassa” hän vilkuttaa vaimonsa kanssa rauhallisena, mutta totisena. He kääntyvät ja lähtevät pois. Tämä on hyvästijättöä.

Kuva 3: Kolmannessa ”kuvassa” kaukana taustalla, melko pienenä ruutuna on kuva Bidenistä, jonka takana liehuu Usan lippu ja värit. Hän voittaa vaalit, mutta tulos antaa odottaa.

Arvio: Jokainen kolme näkyä ovat toteutumassa. Trump joutuu väistymään. Hän piti näkyvää roolia viime metreille saakka ja Biden oli enemmän taustalla odottamassa vaalien tulosten vahvistamista. Lopullisen tuloksen vahvistaminen viivästyikin tähän saakka.

 

Tulevat päivät?

Trumpin vakava hölmöily tuo hetken illuusion, että demokraattinen puolue johtaa nyt maan onnelaan. Niin ei käy. Edessä on vaikeuksien vuori. Kansa on syvästi jakautunut kahtia. Vaikka Trump tuomitaan tavalla tai toisella, konservatiivien ja demokraattien arvomaailma ovat valovuosien päässä toisistaan. Koronakriisi jatkaa jylläämistä. Talous on vaikeuksissa. Usan rooli maailmalla heikkenee nopeasti. Kiina, Venäjä ja hitaasti syttyvä EU tulevat ottamaan isompaa roolia maailman näyttämöllä. Amerikka joutunee kohtaamaan myös vakavia luonnonmullistuksia kuten erityisesti David Wilkersson on profetoinut. Nykyinen kansan kahtia jako on sekin kuin ruutitynnyri, joka voi räjähtää.

Tuoreimmassa näyssä (6.1.2021) kuvattiin Japania, joka kohtasi verta ja kuolemaa. Tänään 7.1. uutisoitiin, että korona leviää Japanissa hyvin rajusti ja siellä otetaan käyttöön tiukat rajoitukset. Ihmettelin eilen tuota näkyä ja heti tänään Japani oli uutisissa.

Nämä näkyni ovat yksinomaan Jumalan käsissä. Niitä tulee hyvin satunnaisesti. Joskus niitä tulee pyytämättä, joskus pyytämällä ja usein ei tule yhtään näkyä, vaikka kuinka pyytäisi. Ainoa varma on Jumalan sana. Se on pettämätön totuus elämän kaikkina päivinä ja kaikissa tilanteissa. Näyt, profetiat ja kokemukset ovat vain pientä lisuketta ja maustetta vankkaan perusruokaan.

Varmaa on, että maailma on syöksykierteessä ja varsinkin sen keskellä pienen ihmisen ainoa turvapaikka on suuren Jumalan armosylissä, Kristuksessa Jeesuksessa. Tapahtui mitä tahansa, turvaudu häneen ja rukoile, että näiden viimeisten aikojen ja päivien keskellä sinun elämäsi kirkastaa armollista, hyvää Jumalaa.

Syvimmän pimeyden keskellä loistaa Jumalan ikuinen rakkaus, ainoa toivon valo, joka valaisee tiemme kotiin. Kirkkaudessa on todellinen kotimme ja elämämme. Tämä maailma on katoamassa ja siksi siihen ei tule rakastua, vaikka sen keskellä elämmekin Jumalan rakkaudessa kaikkia palvellen, sanoin ja teoin.

Olkoon vuotesi siunattu ja tapahtukoon Herran hyvä tahto kohdallasi!