Näkyjä ja kokemuksia

David Wilkerson: NÄKY (1973)

David Wilkerson, s. 1931 – k. 2011

Pastori David Wilkerson on yksi aikamme tunnetuimmista julistajista. Hän teki merkittävää työtä nuorisorikollisten, alkoholistien ja huumeiden käyttäjien parissa. Tuolloin hän kirjoitti kirjan nimeltä ”Risti ja linkkuveitsi”. Wilkerson perusti yli 1 200 vieroitusklinikkaa ympäri maailmaa. Hän perusti Time Square Church -seurakunnan New Yorkiin. Wilkerson kirjoitti useita kirjoja ja vaikutti suuresti amerikkalaisten keskuudessa ja ympäri maailmaa.

Kirjan tausta ja painatus

Wilkerson sai Jumalalta laajan näyn maailman tapahtumista huhtikuussa 1973. Sen hän on muotoillut kirjaksi nimeltä ”Näky”. Siitä on otettu useita painoksia ja se on ilmestynyt suomeksi (Päiväosakeyhtiö).

Kirjan lyhyt luonnehdinta

Wilkersonin saamassa näyssä on muutamia pääkohtia, jotka toistuvat kirjassa. Pääkohdat ovat varsin selkeitä, mutta paikoitellen tietyt yksityiskohdat jotenkin puuroutuvat. Maailmaa katsotaan Usasta käsin.

Vaikuttaa siltä, että pääosa kirjan sanomasta on varsin luotettavaa. Ehkä jokin osa on Wilkersonin omaa tulkintaa ja ajatuksenlentoa. Silti tämä kevyempi aines ei kumoa luotettavaa pääosaa. Seurakunta-ajan profetiat ovat aina vajavaisia ja ne pitää arvioida. Ohjeena on pitää se, mikä on hyvää, ja jättää huomiotta se, mikä on kyseenalaista.

Ns. astian maku eli tietyt ihmisestä nousevat sivumaut ja tulkinnat eivät kumoa pääsanomaa eivätkä tee profeetasta väärää. Wilkersonin näyn pääkohdat ovat varteenotettavia.

Kirjan pääsanoma

Tässä kiteytän lyhyesti Wilkersonin saaman näyn pääkohdat. Tähän yhteyteen poimin joitakin yksityiskohtia, jotka mielestäni liittyvät juuri meidän päiviimme. Näky on siis vuodelta 1973!

Pääkohdat:

  • Taloudellinen sekasorto

Näyssä vuorottelevat hyvät vuodet ja taloudelliset taantumat ja romahdukset. Ajan myötä painopiste siirtyy kohti lopullista suurta romahdusta ja sekasortoa. Sitä yritetään hallita globaalilla rahajärjestelmällä, joka johtaa myös ns. pedon merkkiin. Se liittyy tulevaan antikristilliseen maailmanjärjestykseen, josta Ilmestyskirja kertoo.

Wilkerson kehottaa uskovia valmistautumaan tulevaan taloudelliseen ahdistukseen elämällä ja käyttämällä varoja viisaasti. Suurta velanottoa kannattaa välttää.

  • Rajuja säänmuutoksia ja maanjäristyksiä

Ilmasto muuttuu hyvin epävakaaksi ja sen myötä tulee rajuja sääilmiöitä kuten myrskyjä, tornadoja, kuumuutta, kuivuutta, ankaria talvia eri alueille jne. Tiedemiehet alkavat käyttää näistä ilmiöistä sanoja ”ennennäkemätön, ennätyksellinen, odottamaton, epätavallinen”.

Japaniin tulee raju maanjäristys (Fukushima 2014?). Sen jälkeen tulee Yhdysvaltoihin, aivan odottamattomalle alueelle, ennen näkemätön, hyvin tuhoisa, Usan talouden kaatava järistys. Sitä seuraa kaksi muuta suurta maanjäristystä.

Vakavat taloudelliset kriisit ja luonnonkatastrofit tyhjentävät kaikki vararahastot. Tulee tilanne, jolloin ei ole enää mitään, millä paikata tai korjata menetyksiä. (Koronakriisi?)

Kulkutaudeista Wilkerson puhuu vain lyhyesti. Hän mainitsee, että erityisesti Intiassa ja Pakistanissa kuolee paljon ihmisiä kulkutauteihin, jonkin verran myös Afrikassa. Lääkkeitä riittää vain harvoille.

  • Moraalinen rappio ja uskovien vaino

Median kautta alkaa ennennäkemätön moraalisen saastan levittäminen. Yhteiskuntien moraali romahtaa ja uskovienkin elämä tulee vaikeaksi. Paholainen on laskeutunut ihmisten keskelle suuressa vihassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt.

Etenkin sukupuolimoraalin alueella romahdus on valtava. Wilkerson kuvaa asioita, jotka ovat olleet täysin yleisiä jo vuosien ajan keskuudessamme. Homoseksuaalien esiinmarssi ja radikaali toiminta tulee hyvin räikeäksi ja hallitsevaksi.

Seurakunnissa avoliitoista tulee yleisesti hyväksyttyä ja monet uskovat työntekijät lankeavat seksuaalisuuden alueella. Avioerot yleistyvät valtavasti.

Uskovien pahimpana ongelmana on ylenpalttinen hyvinvointi, joka tekee heistä penseitä ja laiskoja. He elävät kulutusyhteiskunnan ihanteiden vallassa ja juoksevat mammonan perässä. Uskovat hukkaavat laadukkaan hengellisen elämän ja käyttävät aikansa turhuuksiin.

Paholainen hyökkää suurella voimalla ja valheella aktiivisia uskovia ja julistajia vastaan. Heitä vastaan juonitaan perättömiä valheita siinä määrin, että uskovia aletaan vihamaan koko maailmassa. Näin Jeesus ennustikin ja puhui mm. Autuaaksi julistuksessa, Matt 5 luku.

Konservatiivisten seurakuntien toimintaa ahdistetaan ja rajoitetaan taloudellisesti, poliittisesti ja oikeudellisesti. Kristillinen kasvatus kielletään koko yhteiskunnassa.

Suosioon nousee maailmanlaajuinen ylikirkko, joka on liitossa saatanan ja luopuneen ihmiskunnan kanssa. Ilmestyskirjassa siitä käytetään nimeä ”portto”. Se on liberaali ja humanismin täyttämä. Se ihannoi homoseksuaalisuutta ja kaikenlaista mielihalujen vapaata harjoittamista ja lupaa niille Jumalan siunauksen. Hiljalleen siihen kytkeytyy okkultismia, joka naamioituu kristillisiin kaapuihin ja symboleihin.

Eksytys ja väärä Jeesus-liike valtaavat maailmaa. Syntyy jonkinlainen voimaevankeliointi-liike, jossa keskeisellä sijalla on ihmeet, riivaajien ulosajamiset ja parantamiset. Sekin on eksytystä, josta Jeesus varoitti (Matt 7:22-23). Siihen liittyy menestysteologia, jossa uskoville luvataan voimaa, rahaa, terveyttä, menestystä jne. – ristin sijasta.

Näiden vastapainoksi syttyy herätyksiä ympäri maailmaa. Pyhän Hengen toiminta on erityisen voimakasta. Mutta uskovat joutuvat kovan vainon kohteeksi.

Kaikki Raamatun ennustukset täyttyvät tarkasti maan päällä. Sitten tulee lopullinen Jumalan valtakunta. Jumala pitää omistaan huolen ja vie perille kirkkauteen.

 

David Wilkersonin erillinen profetia vuodelta 1986:

”Näen ruton tulevan maailmaan. Ravintolat, kirkot ja hallinto suljetaan. Kulkutauti iskee New Yorkiin ja järkyttää sitä ennen näkemättömällä tavalla. Rutto pakottaa rukoilemattomat uskovat radikaaliin rukoukseen ja Raamatun lukemiseen. Saarnatuoleista kuuluvat Jumalan miesten kehotushuudot parannukseen. Kaikki tämä johtaa kolmanteen suureen herätykseen, joka pyyhkii yli Amerikan ja koko maailman.”

 

 

NÄKYJÄ JA KOKEMUKSIA VUOSIEN VARRELTA JA KOHTI TULEVAISUUTTA

Näistä en ole kertonut juuri kenellekään menneiden 20 vuoden aikana. Olennaisinta on elää Jumalan sanan ja Kristuksen varassa. Erilaiset kokemukset ja näyt ovat vain lisämaustetta ja hienosäätöä. Ne pitää aina arvioida Sanalla. Näiden asioiden äärellä en hekumoi vaan olen hyvin levollinen. Koska ne ovat vakavaa todellisuutta, kerron niistä nyt. (ev.lut pappi Kimmo Malinen)

 

VUOSILTA 1998-2002

Näin rukouksessa Boris Jeltsin yhtäkkiä vanhentuneena ja rapistuneena. Vielä muutama kuukausi sitten hän oli aivan voimissaan. Pian näyn jälkeen Jeltsin oli muuttunut mies eikä enää kyennyt hoitamaan tehtäväänsä (1999)

Oli presidentin vaalit Suomessa ja Tarja Halonen oli alkuvaiheissa vasta viidentenä, kaukana kärjestä. Olin rukouksessa ja näin näyssä, että Tarjan kasvot nousivat raketin siivittämänä ylös. Viikon päästä Tarja hyppäsi gallupeissa toiseksi ja sitten hänet valittiin ensimmäiselle kaudelle presidentiksi. (2000)

Eräässä lähiseurakunnassa oli kirkkoherran vaalit. Kysyin rukouksessa, kenestä tulee kirkkoherra. En kysynyt, kenestä Sinä Herra tahdot kirkkoherran vaan kenestä tulee. Kysyin näin tietoisesti. Näin samassa yhden naispastorin kasvot. Hän ei päässyt kolmen varsinaisen ehdokkaan joukkoon vaan asettui ehdolle ulkopuolelta. Seurakunnassa nousi ”naisliike”, joka äänesti hänet kirkkoherraksi. Se oli yllätys kaikille. (2001). Edellinen kirkkoherra kiteytti jatkajalle yhden haasteen: ”Jumala on pyhä”.

Näin voimakkaan unen:

Ajoin autolla jossain Yläneen suunnalla tietä pitkin. Yllättäen koko Suomen valtasi aivan mieletön Venäjän pelko. Katselin taivaalle ja odotin näkeväni venäläisiä hävittäjiä taivaalla. Pelko oli aivan hirveä. Sitten tuli sotilaskone, mutta se olikin amerikkalainen. Koko taivas oli täynnä ”jenkkipapatusta” lentokoneiden radioiden kautta. Iskivätkö nämä amerikkalaiset koneet ilmeisesti Suomeen – en tiedä? Unessa koin vahvasti, että kansa oli täydellisen tyrmistynyt – ei voi olla totta, omat koirat purivat!!! Pakenin johonkin lähikouluun, mutta en tiedä, mitä tapahtui.

Vasta myöhemmin luin, kuinka Natolla on ollut tarkka suunnitelma Suomen lentokenttien ja väylien tuhoamiseksi jo 1960-luvulta lähtien, mikäli Venäjä uhkaa vallata osia Suomesta ja käyttää maatamme sillanpäänä etenkin Norjaa ja myös Ruotsia vastaan. Näin ollen näky on täysin looginen ja mahdollinen.

Eräässä rukouksessa näin, kuinka koko maapallo ympäröitiin verkolla ja sitten hämähäkki, joka kuvasi pahaa, tuli verkkoa pitkin. Mieleeni tuli internet-verkko yms. teknologia.

Kun mietin lähetystyötä – onko se minun osaltani Afrikka vai Aasia, heräsin yöllä korvin kuultavaan Jumalan ääneen: ”Afrikkaan Minä sinut lähetän.” Ääni oli voimakas, selkeä ja rauhallinen miesääni. Silloin sain rauhan ja varmuuden. Muutama vuosi sen jälkeen lähdimme Etiopiaan vajaaksi neljäksi vuodeksi. Siellä en saanut näkyjä. (2001)

Koin Myyrmannin pommi-iskun siten, että olin kävelemässä Espoon Omena-ostoskeskuksessa ja jotenkin siinä eläydyin voimakkaasti ajatukseen, että tällaisessa räjähtää pommi – Suomessa! Viikkoa myöhemmin tapahtui niin. Noina aikoina tapahtui pommi-iskuja Israelissa, mutta Suomessa niihin suhtauduttiin lähes pilkallisesti. Asenne muuttui täysin. (2002)

 

VUOSILTA 2008–2009

Kauhajoen koulusurman 23.9.2008 koin vahvasti. Olin juuri samana hetkenä Joensuussa tenttisalissa aloittamassa tenttiä. Noin klo 10.30 minut valtasi valtava pelko, että joku ryntää sisään ja alkaa ampua meitä tenttijöitä. Olin hyvin ahdistunut ja rukoilin. Vasta illalla kuulin, että reilu tunti myöhemmin kokemuksesta se kauhea tapahtui – Kauhajoen koulussa, tenttisalissa.

Kun Barak Obama asetettiin presidentiksi, kysyin Herralta, mitä hän tuo tullessaan. Näin samassa itselleni täysin yllättäen valokuvatarkan kuvan Jimmy Carterista. Hän oli Israel-vastainen, idealisti-presidentti, jonka kausi kääntyi suureksi pettymykseksi.

* * * * *

Maaliskuun lopulla 2009 näin voimakkaan unen:

Olin Suomessa perheeni kanssa. Katsoin kohti lounasta, jonnekin Länsi-Eurooppaan päin. Koko Eurooppaa peitti äärimmäisen musta ja synkkä myrskypilvi. Sen keskus oli em. lännessä. Sieltä nousi aivan hirvittävä tornado, pyörremyrsky, joka kohosi kymmeniä, ellei satoja kilometrejä korkealle.

Katselin sitä toisaalta pelokkaana, toisaalta lumoutuneena. Sanoin itselleni: nyt minäkin näen sen, en olisi uskonut näkeväni sitä, mutta nyt näen. Ymmärsin, että se tarkoitti pedon valtakunnan nousua ja ehkä myös itse antikristusta.

Myrsky läheni Suomea. Olin jostain syystä puun alla suojassa perheeni kanssa – joku ehkä oli neuvonut niin. Mutta silloin paikalle tuli (koomista kyllä) kaksi amerikkalaista moottoripyöräpoliisia. He näyttivät heti: menkää taloon suojaan. Luotin heihin ja ajattelin: he kyllä tuntevat tornadot. Menimme taloon ja myrsky iski hirvittävällä voimalla. Tajusin, että olisimme tuhoutuneet puun alla. Talossa olimme suojassa.

Aamulla menin katsomaan, ovatko amerikkalaiset moottoripyöräpoliisit vielä paikalla. Heidän pyöränsä olivat pihalla, mutta poliisit makasivat talon alakerrassa kasvoillaan kuin kuolleet. Ajattelen heidän olevan amerikkalaisia Herran profeettoja. He olivat uhranneet itsensä, mutta silti turvassa, Herran talossa. Tämä uni oli varmasti yliluonnollinen.

* * * * *

Huhtikuun 13. pvä 2009 näin rukouksessa Martti Ahtisaaren kasvot. Seuraavassa kuvassa hänelle kasvoi Pinokkion kaltainen nenä, joka oli rosoinen, ruma ja ylöspäin osoittava. Koin sen jotenkin ylpeyden ja valheen merkiksi, mutta ihmettelin sitä kovasti. Kaksi päivää myöhemmin Ahtisaari teki historiaa ja puhui ensimmäisenä presidenttinä eduskunnassa kesken istuntokauden. Se liittyi Nobel-palkintoon. Puheen johtoajatus oli uutisoitu netissä: ”Kaikki maailman konfliktit ovat ratkaistavissa!”. Ahtisaari puhui hyvän päämäärän puolesta, mutta täysin epärealistisesti ja ihmiseen (itseensä) luottaen. Ymmärsin näyn selkeästi enkä ihmettele sitä enää.

 

VUOSILTA 2012-2016

Näin rukouksessa, vuonna 2012 näyn / kuvan terroristeista, jotka halusivat ampua alas matkustajakoneen. He tähyilivät taivaalle ja heillä oli ilmatorjuntaohjusten patteri. Vuonna 2014 Itä-Ukrainassa separistit ampuivat alas koneen, tosin tarkoituksena ehkä oli ampua sotilaskonetta. (Iranissa tapahtui sama nyt 2020 alussa.)

Kesällä 2013 ajoin autolla Turusta kohti Helsinkiä. Laskeutuessani moottoritietä pitkin Paimion laaksoon, koko itäinen taivas oli äärimmäisen musta etelästä pohjoiseen. En ole mielestäni nähnyt koskaan yhtä mustaa taivasta. Välittömästi koin erittäin voimakkaasti, että pilvirintama kuvaa sotaa, jota Venäjä nostattaa. Itse Venäjä oli käytännössä tuo mustasotapilvi”. Tulkinta oli sellainen, että siitä ei päässyt eroon, vaikka yritinkin ajatella pilvirintamaa vain ”luonnollisena”. Mielestäni Herra puhui minulle tuon luonnonilmiön kautta tulevasta. Nyt vuonna 2014 olemme siirtyneet aimo askeleita tuota kohden. Vrt. Hes 38:9.

Varhain lauantain aamuna 13.6.2014 näin rukouksessa näyn, jossa oli pelikorteista tuttu ”Jokeri”-kasvokuva. Kasvot olivat luisevan kapeat ja ilkeät, juonikkaat. Ihmettelin näkyä ja ajattelin, että ehkä perhettäni uhkaa jokin pahan hyökkäys. Rukoilin sitä vastaan. Iltapäivällä kokoomus valitsi todella yllättäen ”varman” Jan Vapaavuoren sijasta puheenjohtajaksi ja samalla koko Suomen pääministeriksi A. Stubbin! Jokeri! Yllätys. Samalla tuo jokeri-kuva kertoo jotain syvää tämän henkilön luonteesta ja antikristillisestä arvomaailmasta.

Kesällä 2014 olen kokenut yleisesti, että olemme siirtymässä uuteen aikakauteen, jota leimaavat suuremmat levottomuudet, äkilliset ja yllättävät katastrofit tapahtuu asioita, joita emme olisi edes kuvitelleet ja uskoneet.

Maailmantilanne kiristyy. Aggressiivinen islam nousee ja on valmis purkautumaan rajusti ja laajasti. Taloudellinen epävakaisuus lisääntyy, monen elintaso heikkenee ja romahtaa, muutamat jatkavat rikastumista, osa rikkaistakin kokee suuria menetyksiä. Valta ja omaisuus keskittyvät yhä harvempien käsiin.

Viisaasti tekee se, joka ei velkaannu vaan maksaa velkansa pois. Suurempia hankintoja on syytä välttää. Kuluttamista olisi hillittävä ja olisi opeteltava elämään yksinkertaisemmin ja iloitsemaan elämän monista hyvistä, ilmaisista asioista.

Herätystäkin tulee, kun ahdinko ja hätä lisääntyvät. Ihmisten on jouduttava todella ahtaalle ja syvään hätään pitkäksikin aikaa ennen kuin he kääntyvät. Suurin osa ei käänny. Samalla vastakkain asettelu vahvistuu ja uskovia aletaan syrjiä ja vainota yhä voimakkaammin. Raamattu-uskolliset työntekijät vähentyvät, liberaali antikristillisyys tuhoaa ja laimentaa monien uskoa ja elämää. Välinpitämättömyys ja penseys kasvavat. Yksittäisiä uskovia nousee taistelemaan uskon ja herätyksen puolesta.

* * * * *

Syksyllä 2014 näin Vladimir Putinin ”hitlerinä”. Se on hänen sisäinen roolinsa ja visionsa. Toteutuuko se ja missä määrin, jää nähtäväksi. Putin toimii kuten Hitler. Hän on ennalta-arvaamaton, vallanhimoinen, piittaamaton. Hän haluaa rakentaa Suur-Venäjän ja olla sen Tsaari.

Putin on valmis sotaan, jopa ydinsotaan. Koko Venäjää valmistellaan suursotaan. Venäjän toimia pidetään vain Putin sisäpoliittisen aseman vahvistamisena ja tyhjänä uhitteluna. Samanaikaisesti Venäjä uudistaa sotavoimiaan 500 miljardilla dollarilla ja järjestää jatkuvasti suuria sotaharjoituksia, jopa ydinsotaharjoituksia. Venäjä ei tyydy Ukrainaan. Sen seuraava siirto tulee hämmästyttämään. Venäjä voi marssia vaikka Suomeen, etenkin Pohjois-Suomeen milloin vain se tahtoo. Toisen maailmansodan alla Saksa varustautui mittavasti ja määrätietoisesti. Kun Saksa lähti liikkeelle, muut yllätettiin ”housut kintuissa”. Kynnys auttaa Baltian maita, Puolaa ja Suomea ja Ruotsiakin on lopulta äärimmäisen korkea.

Kun Usa vetäytyy, EU liittoutuu löyhästi Venäjän kanssa. Jos väkevää vihollista ei voi voittaa, sen kanssa kannattaa liittoutua. Vrt. Saksan ja NL:n hyökkäämättömyyssopimus, sekä Ilmestyskirjan leopardimainen peto, jolla oli karhun jalat (Venäjä) ja leijonan pää (Iso-Britannia), joka nyt erosi EU:sta. Britannia on sotilaallisesti vahva ja on yhä Natossa.

Joulukirkossa 2014 koettua: Katselin kirkkoväkeä kepeässä joulun tunnelmassa. Mielessäni oli vahvasti toisenlainen tunnelma: täyttyvätkö kirkot vakavasta väestä, kun olemme ahdistusten alla.

* * * * *

Helmi-maaliskuussa 2015 näin kolme peräkkäistä näkyä Pyhästä Hengestä:

(1) Näin itseni suuressa, karussa, pitkässä laaksossa, jonka pohjalla kulki vain kapea, pieni puro läpi laakson. Sen vesi oli kuitenkin kristallinkirkasta. Se oli Pyhän Hengen vertauskuva. Ymmärsin, että olen kulkenut tällaisen laakson läpi ja Pyhän Hengen vaikutus ja voima on kaikesta hyvästä ja siunauksesta huolimatta ollut pienimuotoista.

(2) Seuraavassa kuvassa, viikkoa myöhemmin näin valtavan, ehkä satoja metrejä korkean ja mittaamattoman leveän Pyhän Hengen ”tsunamin” olevan tulossa yli koko maailman. Valtava vesimuuri lähestyi kaukaa. Mietin, onko se tuhoksi vai elämäksi?

(3) Kuukautta myöhemmin näin Pyhän Hengen tsunamin uudelleen. Nyt se oli aivan kohdallani. Näin itseni sen edessä ja se oli aivan takanani.

Toistaiseksi mitään erityistä ei ole tapahtunut. Liittyykö se tuleviin ahdistuksiin ja niihin sisältyvään Jumalan Hengen pelastavaan työhön? Vai tuleeko suuri herätys ennen kuin kovat ahdistukset alkavat? Näyt olivat selkeitä ja kirkkaita.

* * * * *

Marraskuun alussa 2016 näin Donald Trumpista kolme näkyä, pari päivää ennen vaaleja:

Kuva 1: Trumpilla on suuri presidentillinen silinterihattu päässä, hänen kasvonsa ovat hallitsevana keskuksessa ja taustalla liehuu värikkäänä ja suurena Amerikan lippu.

Trumpilla on mahtava ulkonainen ego ja rooli. Hänestä tulee presidentti.

Kuva 2: On suuri, pimeä, autio laakso. Kaukana sen keskellä seisoo pienenä ja hieman kumarana hahmona Trump, hänen vaimonsa ja poikansa. He ovat täysin yksin.  Ei ketään muuta. Koko laakso on tyhjä. Kaikki on pimeää.

Trump on sisäisesti yksin ja eksyksissä. Hänellä on vain vaimo ja poika. Ei ketään ystävää. Ei ketään, joka oikeasti ja vilpittömästi tukisi häntä ja seisoisi vierellä vaikealla hetkellä. Kaikki ovat valmiita uhraamaan hänet kriittisellä hetkellä oman menestyksen alttarille. Häneen suhtaudutaan juuri niin kuin hän itse suhtautuu toisiin ihmisiin. Välineellisesti.

Kuva 3: Hopeinen, kiiltävä virkavallan merkki loistaa pimeyden keskellä.

Trump saattaa joutua vakaviin vaikeuksiin lain tai sitä käyttävien vastustajien kanssa. Varsinkaan Jumalaa kukaan ei voi paeta.

 

VUONNA 2020

Maaliskuun alussa 2020 näin kuinka vuonna 2015 näkemäni käsittämättömän suuri tsunami oli nyt rantautumassa. Sen pärskeet löivät rantaan ja meri myrskysi. Se oli kirkas Pyhän Hengen tsunami, mutta samalla se oli myös uhkaava. Mietin jo silloin vuonna 2015, onko se tuhoksi vai elämäksi. Kenties se on sitä molempia. Ihmiskunta vaatii järisyttävää puhuttelua. Nyt ihmiskunta on pysäytetty kokonaan.

Mitään tällaista ei ole tapahtunut sitten toisen maailmansodan. Herra Sebaot on julistanut todellisen pyhän paaston alkaneeksi koko maailmassa. Mutta kuten tiedämme, vain osa ihmisistä kääntyy ja pelastuu. Mutta nyt on sen mahdollisuuden ainutlaatuinen aika.

Kun tämä koettelemus on mennyt ohi, ylpeydestään kiinni pitävät ihmiset sanovat: Nyt ihmiskunta on jälleen entistä vahvempi ja viisaampi…

Mutta tämä on vasta lämmittelyä. Viimeiset tapahtumat ottavat muotoaan. Näyttämöä valmistellaan ja keskeiset näyttelijät harjoittelevat roolejaan. Tulevaisuus on diktaattorien aikaa. Valta on keskitettävä, jotta pärjäisimme kovassa maailmassa. Uhkia, ts. kansoja on kontrolloitava. Kaikki meidän parhaaksi, sanotaan.

Mutta me saamme valita, palvelemmeko Luojaa vai ihmisiä, hyvää Hallitsijaa vai diktaattoreita.

Kuka antaa elämän? Ihminen vai Jumala? Vastaus on helppo ja yksinkertainen. Vain hullu ei sitä ymmärrä eikä siihen tartu.

* * * * *

16.3.2020 näin rukouksessa suuren viljapellon, jossa sato oli kypsynyt ja valtava leikkuupuimuri alkoi sitä korjata. Sen aika on kohta edessä, mutta ei aivan vielä.

* * * * *

29.3.2020 näin rukouksessa britannian pääministeri Boris Johnsonin ja mieleeni tuli vahvasti, että hän sairastuu vakavasti koronaviruksen tähden. Samalla näin kuvan Donald Trumpista, johon koronakriisi iski niin rajulla tavalla, että en tässä halua kertoa sitä kuvaa. Vaikutus oli siis psyykkinen, ei fyysinen.

7.4.2020 näin todella huolestuttavan kuvan keskellä päivää, vaikka en edes rukoillut tai miettinyt asiaa: Hitler oli noussut ylväänä ratsaille ja katsoi hyvin ylimielisenä, tuimana ja määrätietoisena. Tämä kuva oli todella selkeä ja pysähdyttävä. Jo vuonna 2014 syksyllä näin kuvan Putinista hitlerinä. Jotain todella vakavaa on tulossa. Juuri nythän Putin on ottamassa lopullisesti täydellisen vallan Venäjästä. Jotain, mitä hän on pitkään suunnitellut, on pian alkamassa. Onko koronakriisi sellainen globaali tilanne, jota hän käyttää hyväksi jollakin ennen kuulumattomalla tavalla? Tämä on todella, todella huolestuttavaa.

 

TÄRKEITÄ HUOMIOITA!!!

Vain Raamattu on Jumalan sana ja täydellisen luotettava. Seurakunta-ajan profetiat, näyt ja kokemukset ovat aina vajavaisia. Niissä ei ole täyttä aitoustakuuta. Siksi niihin pitää suhtautua terveen kriittisesti. Viime kädessä voimme luottaa vain Raamattuun.

Meidän ei tule juosta profetioiden perässä. Jumala antaa niitä, jos antaa. Hän kyllä tekee ne tunnetuksi ja voimakkaasti vaikuttaviksi, mikäli ne ovat hänestä. Emme rakenna elämäämme profetioiden varaan vaan Jumalan. Profetia voi rohkaista tai varoittaa.

Meidän ei tule julistaa ihmisille ensi sijassa näitä profetioita, näkyjä ja kokemuksia, vaan evankeliumia ja Jumalan pyhää sanaa. Evankeliumi ja Jumalan sana eivät koskaan petä. Entä jos innostuneesti levitämme profetioita, jotka ovatkin vääriä? Eikö se vie uskottavuutta myös evankeliumilta ja Raamatulta! Suhtaudu siis varovaisen viisaasti näihinkin edellä kerrottuihin asioihin!

Lisäksi – lopunajan tapahtumat eivät ole uskonelämämme keskus vaan Kristus.

Profetiat ovat lähinnä uskoville ja ne voivat innoittaa rukoukseen ja pyhään elämään armon varassa. Mikäli Jumala haluaa puhua koko kansalle profetian kautta, hän tekee sen kyllä niin järisyttävällä tavalla, että asia ei jää epäselväksi.

Meidän uskovien tulee nöyrästi suostua siihen osaan ja tehtävään, minkä Herra meille antaa. Se on paras osamme. Älkäämme korottako itseämme profeetaksi. Jos joku on sellainen, Herra hänet nostaa ja Herran seurakunta tämän vahvistaa.

Älä siis intoile profetioiden perään vaan Jeesuksen ja Jumalan sanan perään. Näin itsekin haluan tehdä, vaikka Herra jotain puhuisikin unen, näyn tai profetian kautta.